anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Catastrofă de la berile puse la răcit în pârâu

GALERIE
Patratel LUNI, 20 mai 2019 - 1
 • Patratel LUNI, 20 mai 2019 - 1
- +

* Mii de români au plecat cu maşinile încărcate spre iarba verde de lângă Puturoşi şi spre pârâiaşul limpede şi rece; ajunşi acolo, au scufundat în apă miile de baxuri cu peturi mari de bere, să stea la rece, formând un adevărat baraj. Primul care şi-a dat seama de pericol a fost Aurel Avarie, când a vrut să ia un pet şi a realizat că nivelul apei a crescut cu doi metri. Echipele de intervenţie sunt la faţa locului (mai bine zis, la faţa lacului), dar nu ştiu ce să facă: pe de-o parte, dacă ar dărâma barajul format din beri, apa ar inunda localităţile din aval, numeroase, dar pe de alta, cetăţenii aflaţi pe iarba verde cer să li se dea peturile, fiindcă le este sete. Domnul Viorel Băncilă, primarul localităţii Puturoşi, deja s-a gândit să profite de lacul proaspăt format şi să amenajeze un Aqua Park cu fonduri europene.

* Cu ani în urmă, şi în pitoreasca aşezare Nemernici s-a întâmplat ceva asemănător, iar apa s-a tot adunat, înecând de-a valma găini, cocoşi, curci, curcani şi bibilici. Din fericire, localnicii au luat situaţia în mâinile lor bătătorite de la mânerul halbelor şi au adaptat-o după nevoi: astăzi, ei cresc în gospodării raţe, gâşte, pelicani, pescăruşi, chiar albatroşi, flamingo, cormorani şi lebede. Nea Manole Maimuţă, care înainte era un cunoscut crescător de iepuri de casă, a devenit important crescător de ornitorinci, animale mult mai adaptate mediului. Din câte spun unii oameni de ştiinţă, şi localnicii au suferit mutaţii: există săteni cărora le-au crescut pieliţe între degetele picioarelor, ca la broaşte, dar alţi cercetători, mai sceptici, sunt de părere că acestea n-ar fi pieliţe, ci resturi de la ciorapi mai vechi, de care respectivii au uitat între timp...

* Fiindcă tot am vorbit despre români şi mediul acvatic, trebuie să amintim şi faptul că ploile din ultima perioadă au afectat în diverse moduri viaţa unor compatrioţi: în locul partidei de fotbal dintre echipele din Consumatori şi Machitori, pe acelaşi teren se va desfăşura un meci de polo, iar în locul peştelui de sticlă aflat pe televizor seara, când s-a culcat, domnul Anton Clepsidră a găsit, dimineaţa, un broscoi viu. De asemenea, în locul pupezei, micuţul Ionică a găsit în scorbura teiului un crap mare şi gras, iar în locul turmelor, ciobănaşii Moldoveanu, Vrânceanu şi Ungureanu au văzut, dimineaţa, zeci de delfini. Vom reveni.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ioan Alexandru TOFAN

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ceea ce lipsea, acum 145 de ani, învăţământului superior românesc, era o veritabilă comunitate academică, o formă vie de interacţiune şi dezbatere între membrii breslei învăţătorilor. Cam asta lipseşte şi acum. Suntem prieteni între noi, ne sunăm şi ne vedem din când în când, mai organizăm conferinţe şi colocvii, scriem în aceleaşi reviste şi, rar, ne recenzăm cărţile. Tot din prietenie, mai degrabă. Dar instituţiile unde ne petrecem mare parte a zilei, Universităţile patriei, nu par a se hrăni, cum ar fi normal, din prieteniile noastre.

opinii

Nebuna de la Rhornfield Hall

Codrin Liviu CUȚITARU

Nebuna de la Rhornfield Hall

Meritul „intertextului” lui Jean Rhys este acela de a reconfigura un personaj schematic (în forma sa iniţială) şi de a-i conferi dimensiune psihologică. Fantoma lunatică „Bertha” devine, în acest roman postmodern, sensibila şi nevropata „Antoinette”, victima unui univers rigid şi extrem de neconcesiv cu inadaptaţii.

Criză majoră de încredere în politicienii români

Dan TAPALAGA

Criză majoră de încredere în politicienii români

Lipsa cronică de încredere în liderii politici şi în actualul sistem de partide nu anunţă nimic bun. În momente de criză economică majoră, în situaţia în care inflaţia va muşca şi mai tare din puterea de cumpărare, pe fondul stării generale de iritare amplificate de războiul din Ucraina, este nevoie doar de o scânteie şi butoiul cu pulbere riscă să sară în aer provocând explozii sociale în lanţ.

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Ioan STANOMIR

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Nici o altă întrebare nu este mai obsedantă în istoria intelectuală a Rusiei decât cea care priveşte propria ei identitate. De trei secole, din clipa în care Petru cel Mare a acordat Moscovei hlamida imperială, Rusia se află prinsă în acest dialog frenetic cu Occidentul. În această oglindă pe care i-o întinde civilizaţia pe care o imită, dar şi pe care o detestă, Rusia îşi poate contempla propriul chip.

pulspulspuls

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Aşadar, numai ce s-a vorbit la Şcoala politică de vară de pe Bahlui despre şansele fostului premier MRU la candidatura pentru funcţia supremă în târg, că au şi apărut două căi divergente în parcursul său ipotetic. 

Caricatura zilei

Isărescu și calul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.