Catastrofă de la berile puse la răcit în pârâu
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 02.12.2020

Catastrofă de la berile puse la răcit în pârâu

GALERIE
Patratel LUNI, 20 mai 2019 - 1
  • Patratel LUNI, 20 mai 2019 - 1
- +

* Mii de români au plecat cu maşinile încărcate spre iarba verde de lângă Puturoşi şi spre pârâiaşul limpede şi rece; ajunşi acolo, au scufundat în apă miile de baxuri cu peturi mari de bere, să stea la rece, formând un adevărat baraj. Primul care şi-a dat seama de pericol a fost Aurel Avarie, când a vrut să ia un pet şi a realizat că nivelul apei a crescut cu doi metri. Echipele de intervenţie sunt la faţa locului (mai bine zis, la faţa lacului), dar nu ştiu ce să facă: pe de-o parte, dacă ar dărâma barajul format din beri, apa ar inunda localităţile din aval, numeroase, dar pe de alta, cetăţenii aflaţi pe iarba verde cer să li se dea peturile, fiindcă le este sete. Domnul Viorel Băncilă, primarul localităţii Puturoşi, deja s-a gândit să profite de lacul proaspăt format şi să amenajeze un Aqua Park cu fonduri europene.

* Cu ani în urmă, şi în pitoreasca aşezare Nemernici s-a întâmplat ceva asemănător, iar apa s-a tot adunat, înecând de-a valma găini, cocoşi, curci, curcani şi bibilici. Din fericire, localnicii au luat situaţia în mâinile lor bătătorite de la mânerul halbelor şi au adaptat-o după nevoi: astăzi, ei cresc în gospodării raţe, gâşte, pelicani, pescăruşi, chiar albatroşi, flamingo, cormorani şi lebede. Nea Manole Maimuţă, care înainte era un cunoscut crescător de iepuri de casă, a devenit important crescător de ornitorinci, animale mult mai adaptate mediului. Din câte spun unii oameni de ştiinţă, şi localnicii au suferit mutaţii: există săteni cărora le-au crescut pieliţe între degetele picioarelor, ca la broaşte, dar alţi cercetători, mai sceptici, sunt de părere că acestea n-ar fi pieliţe, ci resturi de la ciorapi mai vechi, de care respectivii au uitat între timp...

* Fiindcă tot am vorbit despre români şi mediul acvatic, trebuie să amintim şi faptul că ploile din ultima perioadă au afectat în diverse moduri viaţa unor compatrioţi: în locul partidei de fotbal dintre echipele din Consumatori şi Machitori, pe acelaşi teren se va desfăşura un meci de polo, iar în locul peştelui de sticlă aflat pe televizor seara, când s-a culcat, domnul Anton Clepsidră a găsit, dimineaţa, un broscoi viu. De asemenea, în locul pupezei, micuţul Ionică a găsit în scorbura teiului un crap mare şi gras, iar în locul turmelor, ciobănaşii Moldoveanu, Vrânceanu şi Ungureanu au văzut, dimineaţa, zeci de delfini. Vom reveni.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vot de Sf. Nicolae

Lucian DÎRDALA

Vot de Sf. Nicolae

Chiar dacă parlamentarii şi Parlamentul, ca instituţie, nu se bucură de încredere în rândul opiniei publice, cetăţenii României sunt singurii care pot remedia această situaţie, prin voturile lor. Singura condiţie ar fi ca ele să fie rezultatul unui proces de reflecţie atentă şi, poate, de deliberare sinceră cu cei apropiaţi.

Filmuletul zilei

opinii

Votul ca dar

Florin CÎNTIC

Votul ca dar

Deşi nu sunt superstiţios, m-am gândit să reiau acest text scris înainte de europarlamentarele de anul trecut, cu speranţa că poate nu şi-a pierdut din caracterul său profetic şi duminică va fi dusă la bun sfârşit o acţiune începută atunci.

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Radu PĂRPĂUȚĂ

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Această lume nu judeca sau, vai! nu condamna lumea de ieri cu mintea de azi, stângistă, de un neomarxism avântat şi prostesc. Măcar de-ar fi numai prefăcut, dar e prostesc. Nu cunoştea „progresismul” actual şi nici nu-l practica. Pentru ea lumea veche era şi lumea de azi, nu era una „mai înaintată”. 

Boala locvacităţii deşănţate

Ioan MILICĂ

Boala locvacităţii deşănţate

Să ne imaginăm, urmând firul consideraţiilor lui Huxley, că apocalipsa discursivă declanşată pe durata pandemiei actuale se traduce nu numai într-un puhoi de bâlbe, aberaţii, confuzii şi nehotărâri de tot soiul, ci şi într-un lanţ de constrângeri, privaţiuni şi pedepse, impuse printr-un discurs public ofensiv şi cinic, care amplifică încordarea şi istovirea psihică a indivizilor. 

pulspulspuls

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Fiindc-am auzit că tot a anunţat nea Şică Orban că vine azi la Iaşi, am zis că merită să-i transmitem pe această cale şi o anume informare despre care suntem siguri că nu ştiu să i-o spună conţilierii lui de la Bucureşti, în legătură cu Iaşul. 

Caricatura zilei

Moldova: ”Avem autostradă, doar că-i la Bacău”

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.