anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 25.09.2020

Câte 25.000 de euro de la stat pentru tinerii din Iași care vor să fie patroni. Condiții

GALERIE
bani
  • bani
- +

Statul vrea să dea fonduri nerambursabile de câte 25.000 de euro unor tineri care nu mai merg la școală și nici serviciu nu au și să-i ajute astfel să devină patroni de firme. Apelul de proiecte pregătit acum de Ministerul Fondurilor Europene se va adresa tinerilor NEETs din București, Ilfov, Cluj, Iași și alte 20 de județe.

Vorbim despre apelul de proiecte „Viitor pentru tinerii NEETs II”, finanțat din fondurile europene prin Programul Operațional Capital Uman.

Tinerii NEETs   - Not in Education, Employment, or Training - sunt acei tineri cu vârste între 16 și 29 de ani care nu mai urmează nicio formă de învățământ și care nu au reușit nici să se angajeze.

Potrivit propunerii oficiale de Ghid al solicitantului, aflat încă în pregătire la Ministerul Fondurilor Europene, fonduri totale de 42 de milioane de euro vor fi puse la bătaie pentru proiecte europene de educare a tinerilor NEETs.

Aceste proiecte vor conține o serie întreagă de activități educaționale și de ocupare a forței de muncă. Printre aceste activtăți, se va regpsi și o componentă restrânsă de educație antreprenorială, la finalul căreia tinerii selectați vor putea primi subvenții de până la 25.000 de euro fiecare, pentru a-și deschide și dezvolta mici afaceri.

Astfel, din cei 42 de milioane de euro alocați tuturor activităților, 16,8 milioane de euro vor merge la schema de minimis din care se vor acorda subvențiile de maximum 25.000 de euro fiecare, pentru tinerii șomeri, viitori patroni. 672 de firme estimează MFE că vor fi înființate astfel.

Viitorii patroni nu vor avea acces direct la banii europeni, ci prin intermediul unor administratori de schemă de minimis.

În mare, întregul proces se va derula astfel:

1. Proiectele mari și mici
După definitivarea Ghidului solicitantului, o serie de organizații - solicitanții eligibili - vor depune la AM POCU proiecte cu valoare maximă de 1 milion de euro (proiecte mici), respectiv 4 milioane de euro (proiecte mari).

Tipuri de solicitanți și parteneri eligibili

Furnizori autorizați de formare profesională a adulților- persoane juridice autorizate în conformitate cu prevederile OG nr.129/31.08.2000 privind formarea profesionala a adulților, republicata, cu modificările și completările ulterioare
 Furnizori acreditați de servicii specializate pentru stimularea ocupării- persoane juridice autorizate în conformitate cu prevederile HG nr.277/2002 privind aprobarea Criteriilor de acreditare a furnizorilor de servicii specializate pentru stimularea ocupării forței de muncă, republicată, cu modificările și completările ulterioare
Centre autorizate de evaluare și certificare a competențelor profesionale obținute pe alte căi decât cele formale;
Organizații sindicale - persoane juridice de drept privat, constituite în conformitate cu Legea dialogului social nr.62/10.05.2011, republicată, cu modificările și completările ulterioare
Organizații patronale- persoane juridice de drept privat fără scop patrimonial, constituite în conformitate cu Legea dialogului social nr.62/10.05.2011, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
ONG-uri;
Organizații de tineret, legal constituite;
Camere de Comerț și Industrie, persoane juridice de utilitate publică, fără scop patrimonial, organizate în temeiul dispozițiilor din Legea nr.335/06.12.2007 privind Camerele de Comerț din România, cu modificările și completările ulterioare.
SPO (inclusiv unitățile cu personalitate juridică din subordinea sa)
Ministerul Tineretului și Sportului si instituțiile subordonate/in coordonare
Asociații de întreprinderi.

2. Selectarea și pregătirea tinerilor
În cadrul acestor proiecte derulate de organizațiile menționate mai sus, vor fi selectați tineri care nu mai învață și nu mai lucrează. Ei vor fi trecuți printr-o serie de cursuri profesionale și de antreprenoriat, sesiuni de mentorat și alte traininguri și vor fi ajutați să-și facă planuri de afaceri.

Textul integral, pe startupcafe.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Patriotismul la români faţă în faţă cu cocina umană din păduri

Dan CONSTANTIN

Patriotismul la români faţă în faţă cu cocina umană din păduri

Peisajul din pădurile noastre frumoase, atâtea câte au mai rămas, este unul apocaliptic. Cel mai probabil puştii abia născuţi se vor obişnui cu acest peisaj şi vor crede că aşa ceva este normal şi de fapt asta este natura.

Filmuletul zilei

opinii

Ghidul bunului alegător

Alexandru CĂLINESCU

Ghidul bunului alegător

Cartea lui Cristian Preda este un ghid extrem de util pentru cei care doresc să înţeleagă mecanismele democraţiei. Iar atunci când votează, să o facă în cunoştinţă de cauză.

Partidul şpăgar electoral

Nicolae CREŢU

Partidul şpăgar electoral

S-a tot vorbit şi scris despre şpaga electorală. De-a lungul scurselor decenii de „democraţie” românească, postceauşistă. 

Folcloristică

Codrin Liviu CUȚITARU

Folcloristică

„Tremurând, un băietan s-a ridicat şi a spus, în încuviinţarea îngrozită a întregului amfiteatru, că nu făcuseră altceva decât să scrie ce învăţaseră din notiţele Pravoslavinei, ea fiind singura care le avea integral... În aritmie cardiacă, privind-o feroce pe Ţăcănel, am reuşit să îngaim o singură întrebare - Şi cu calul, cu calul cum e? Cu ochi de căprioară rănită, studenta a sărit în picioare şi a nechezat solemn - Mihahaha!”

pulspulspuls

Poveste cu șpioni roşii infiltraţi la Iaşi. Ce treabă are asta cu premarele?

Poveste cu șpioni roşii infiltraţi la Iaşi. Ce treabă are asta cu premarele?

Apropo de manifestaţiile împotriva măştii de protecţie care au loc în ultima perioadă la Bucureşti, despre care presa din Bucureşti a prezentat dovezi clare că au în spate nu numai imbolduri, dar şi bănuţi dinspre Moscova, voi aţi observat ceva ciudat, bizar, ce am văzut şi noi? 

Caricatura zilei

Afiș

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.