Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Câte calorii ar trebui să mănânc să scap de greutate?

GALERIE
cate calorii trebuie sa mananc pentru a pierde in greutate
  • cate calorii trebuie sa mananc pentru a pierde in greutate
- +

Dacă sperați să pierdeti în greutate în noul an, șansele sunt că cineva vă va spune că răspunsul este simplu: mâncați mai puțin, pierdeți mai mult. Altcineva vă va spune probabil că, deoarece o jumătate de kilogram de grăsime este egal cu aproximativ 3.500 de calorii, tot ce trebuie să faceți este să ștergeți pur și simplu acel număr de calorii din dieta ta săptămânală și - voila - greutatea va scădea.

Dacă sperați să pierdeti în greutate în noul an, șansele sunt că cineva vă va spune că răspunsul este simplu: mâncați mai puțin, pierdeți mai mult.
Altcineva vă va spune probabil că, deoarece o jumătate de kilogram de grăsime este egal cu aproximativ 3.500 de calorii, tot ce trebuie să faceți este să ștergeți pur și simplu acel număr de calorii din dieta ta săptămânală și - voila - greutatea va scădea.

Dar oricine a fost frustrat de numărul pe cântar - chiar și după ce ați urmat aceste așa-numite sfaturi de pierdere în greutate dovedite - vă pot spune că există mai mult decât atât. Pentru început: nu toate caloriile sunt create egal.

Ce să știți despre Nutriție

Caloriile contează atunci când vine vorba de pierderea în greutate și de întreținere, iar pentru a pierde în greutate, trebuie să luați mai puțînă energie decât consumați, dar cât de multă energie ardeți în fiecare zi depinde de rata metabolică [bazală], precum și de activitatea fizică.

Rata metabolică bazală - adică cât de multă energie folosiți - este determinată de numărul de calorii pe care le ardeți în timpul digestiei. O calorie dintr-o sursă simplă de digerat, ca și zaharurile simple în sucuri, poate fi transformată în energie cu ușurință, astfel încât corpul dumneavoastră nu trebuie să funcționeze la fel de mult.

Dar o cantitate calorică care provine dintr-o proteină slabă sau un amidon rezistent, ca fibrele din fasole și linte, este mai greu pentru organismul să le descompună. Aceasta înseamnă că mai multă energie va fi arsă în timpul digestiei acestor alimente, crescând cantitatea totală de calorii pe care le ardeți în timpul zilei.

Gândiți-vă la acest lucru: dacă mâncați o dietă de 1600 de calorii bogată în zaharuri simple, corpul dumneavoastră va trebui să ardă aproximativ 100 de calorii în timpul digestiei, dar dacă aceleași 1.600 de calorii provin din fibre și alimente bogate în proteine, atunci veți arde aproape de 300 de calorii în timp ce digerați. Această diferența în cheltuielile de calorii poate avea un impact mare asupra greutății corporale în timp.

Tipul de calorii pe care le consumați poate, de asemenea, ajută la calmarea sau combaterea sentimentelor de foame și sațietate. Pentru a atinge o senzație de sațietate mai ușor se pot folosi și suplimente naturale bogate în fibre precum Chocolate Slim, care creează senzația de sațietate, astfel încât corpul nu mai simte nevoia de mâncare o perioada moderată, ceea ce va ajută în procesul de scădere în greutate.

Deoarece acele zaharuri simple sunt atât de ușor de digerat, corpul tău este gata pentru o nouă masă mai repede - de aceea ești încă râvnit chiar și atunci când tocmai ai terminat o pungă de M&M.

Dacă faceți acest lucru tot timpul, este posibil să simțiți continuu infometați și nemulțumiți.

Acest lucru poate duce la consumul mai multor calorii pe parcursul zilei și dacă consumați mai mult decât ardeți, atunci va afecta capacitatea dumneavoastră de a menține greutatea pe termen lung.

Ecuația de exerciții

Nutriția nu este singura parte a jocului de pierdere în greutate - investind timp și pentru probleme de fitness. Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) recomandă adulților să-și lucreze corpul la o intensitate moderată de 150-300 de minute sau de la 2,5 la 5 ore pe săptămână pentru a preveni bolile cronice cum ar fi bolile cardiace, diabetul de tip 2 și cancerul.

Dacă vrei să slăbestiatunci trebuie să te miști suficient pentru a arde mai multe calorii decât consumi.
De aceea poate fi util să alegeți rutine de antrenament care să vă ajute la revigorarea metabolismului, astfel încât să continuați să ardeți calorii mult timp după ce ați terminat să vă antrenați.

Se numește exces de consum post-oxigen, sau EPOC, și de înaltă intensitate de antrenament interval (HIIT) este o metodă comună, care duce corpul dumneavoastră în această stare de post-arsuri.

Este, de asemenea, foarte popular, deoarece, deși intens, antrenamentele sunt adesea scurte - făcându-le ideale pentru femeile ocupate în mișcare. Acest stil de antrenament nu este singura voastră opțiune.
O combinație de antrenamente aerobice [cum ar fi mersul pe jos sau alergatul] și antrenamentul de forță sunt cele mai bune pentru pierderea în greutate, precum și pentru sănătatea general.

Concluzia

Amintiți-vă "să vă concentrați asupra unui plan de masă bogat în fibre, grăsimi pe bază de plante și proteine ​​slabe pentru a promova sațietatea(se pot apela si la suplimente naturale).

Acest lucru vă va ajuta în mod natural să vă controlați porțiile și să scăpați în greutate în timp ce luați nutrienți care promovează sănătatea.

O regulă bună: umpleți jumătate din dieta dvs. cu fructe și legume, un sfert cu proteine, iar restul cu cereale integrale.

Încheiați-l cu un pahar de lapte sau cu o ceașcă de iaurt și sunteți pregătiți - nu este nevoie de numărarea caloriilor.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri