Câte parale face prefectul: iată nivelul!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 21.04.2021

Câte parale face prefectul: iată nivelul!

GALERIE
puls
  • puls
- +

Tare s-a mai zbătut madam Cozet de la Usere, din câte se aude prin filială, ca să pună om de partid ca prefect de Iaşi, să fie sulă în coastele lui Alexe şi Chirica, dar, aşa cum aţi văzut, a cam dat şut în bară ieri la împărţeala prefecţilor pe partide, ce a avut loc la Bucureşti. 

O fi fost mai bine, o fi fost mai rău, asta va rămâne de văzut. Altceva am observatără însă noi după acea împărţeală. Mai întâi, dacă nu ştiţi, împărţeala s-a făcut prin tragere: începea PNL, urma USR apoi UDMR, şi tot aşa, luând la alegere câte un prefect; care termina numărul alocat (5 UDMR, 14 USR, 23 PNL) sărea din schemă. Iar noi, care credeam că un judeţ ca Iaşul, al doilea după Bucureşti, va fi luat printre primele, iacătă că am avut parte de o mare dezamăgire: a fost luat abia după prima bătaie a peştelui, fiind alocat PNL la strigarea liberalilor la a patra mână, nefiind deci pe ditai Iaşul bătaia ca pertru un oraş mare, de top.

Ce înseamnă oare asta, altceva decât un indiciu despre cam câtă influenţă au useriştii ieşeni la centru, în frunte cu Cozet? În fine, haideţi să vedem partea plină a paharului: bine că nu avem prefect udemerist! La ce judeţ mare avem, zău că noi l-am fi ales din prima, dacă eram Kelemen&co...

Adevăr despre un fals

Şi dacă tot veni vorba Chirica, haideţi să vă mai spunem una şugubeaţă despre jongleriile din dosarele în care e acuzat premarele. Cică atunci când oamenii legii au verificat dosarul achiziţiei maşinilor Skoda, făcută după ce guvernul Boc a interzis astfel de achiziţii din cauza crizei economice din 2009, şi-au pus mâinile în cap: căci un poliţist local şef fusese pus să antedateze şi să modifice în documentele licitaţiei la câteva luni după atribuire, iar modificările in fals erau aşa de grobiene, că se vedeau din avion. Nenicule, să fie clar de-acuma: ăştia locali cu caschetă doar la verificat paturi de amante, atât...

Şase, vine şefu’!

Iaca şi poza zilei, din dimineaţa de alaltăieri de la Vniversitate. Urma să apară dom’ rector, şi toţi cei cinci portari erau mobilizaţi la trepte. În spate cică era omătul pân’ la genunchi. Deh, şefu’...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Europa se loghează în reţea

Lucian DÎRDALA

Europa se loghează în reţea

Platforma digitală, accesibilă la adresa futureu.europa.eu (cu posibilitatea selectării limbii române), îi invită pe cetăţenii „obişnuiţi” să-şi spună părerea sau să reacţioneze la postările altora, operând asemenea unei reţele sociale.

Filmuletul zilei

opinii

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Sigur că tot talentul, pregătirea minuţioasă şi inspirată la Conservatorul din Bucureşti cu profesorul Constantin Bugeanu (din păcate, rolul său de pedagog în formarea dirijorilor afirmaţi ulterior este trecut astăzi sub tăcere...), pregătirea permanentă după absolvire l-au detaşat pe Cristian Mandeal din rândurile generaţiei sale, dorinţa de a învăţa în continuare, de a-şi înfăptui concepţia interpretativă fructificând ocaziile apărute, i-au asigurat evoluţia. 

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

pulspulspuls

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Atenţie mare în aceste zile nu numai la ştirile politice mai şugubeţe, stimaţi telespectatori, ci şi la alea economice mai săltăreţe, că şi de-aici pot sări iepuri după care să alergi de-ţi ies ochii din cap şi tot să nu-i prinzi. 

Caricatura zilei

Fără facebook

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.