Câte şcoli ieşene mai sunt în scenariul roşu. Peste 250, în scenariu galben
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 16.05.2021

Câte şcoli ieşene mai sunt în scenariul roşu. Peste 250, în scenariu galben

GALERIE
Elevi Covid clasa scenariul verde Iasi
  • Elevi Covid clasa scenariul verde Iasi
- +

Mai bine de jumătate dintre şcoli sunt în scenariul verde: toată lumea la cursuri în clase.

16 unităţi de învăţământ din judeţul Iaşi au început săptămâna în scenariul roşu, iar 255 de şcoli şi licee din judeţ în scenariul galben. Mai bine de jumătate dintre şcolile din judeţ se află însă în scenariul verde, în 378 de unităţi de învăţământ din judeţ participând la orele „faţă în faţă” toţi elevii, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

Cele 16 unităţi de învăţământ aflate în scenariul roşu provind din trei localităţi în cadrul cărora s-a depăşit incidenţa de trei îmbolnăviri la mia de locuitori.

Este vorba de Miroslava, Roşcani şi Valea Lupului. În ceea ce priveşte localităţile în scenariul galben, acestea sunt: municipiul Iaşi, Bălţaţi, Bârnova, Ciurea, Costeşti, Dumeşti, Gorban, Holboca, Horleşti, Ion Neculce, Ipatele, Leţcani, Mirceşti, Mogoşeşti Siret, Movileni, Popricani, Româneşti, Ruginoasa, Schitu Duca,Tomeşti şi Ţibana.

Comparativ cu săptămâna trecută, incidenţa epidemiologică s-a modificat în 19 unităţi teritorial administrative.

În 6 unităţi aceasta a coborât sub 1/1.000 de locuitori şi s-a trecut de la scenariul galben la cel verde, în 10 unităţi incidenţa a depăşit 1/1.000 de locuitori şi s-a trecut de la scenariul verde la cel galben, iar în 3 unităţi. incidenţa a scăzut sub 3/1.000 locuitori şi s-a trecut de la scenariul roşu la cel galben.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Principiul lui Peter şi sportul

Nicolae GRECU

Principiul lui Peter şi sportul

Cei care nu izbutesc să treacă trec graniţa dintre competenţă şi incompetenţă se consideră insultaţi de către cei care observă aceasta.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

În ultimul foileton al acestei serii sunt analizate două „contribuţii“ recente ale unor autori români, marcate de manipularea de tip protocronist a unor documente de istorie medievală europeană.

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

pr. Constantin STURZU

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

Ziua de mâine, a treia duminică a Paştilor, este consacrată femeilor mironosiţe (purtătoare de miruri la mormântul Domnului). Un bun prilej pentru a vorbi despre condiţia femeii în creştinism.

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Azi doresc să vă provoc la reflecţie, fără să mă implic impunând vreun punct de vedere personal care să mă înregimenteze într-o tabără pro sau contra. E un subiect incitant, argumentele variate ale apărătorilor şi acuzatorilor nefiind deloc futile în a decela un răspuns definitiv.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.