anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 23.09.2020

Catering pentru elevii din cinci şcoli şi licee ieşene, lapte şi corn pentru ceilalţi

Cele cinci instituţii de învăţământ sunt incluse într-un program-pilot prin care se asigură o masă caldă zilnic.

GALERIE
catering scoala
  • catering scoala
- +

Primăria Mironeasa a lansat procedura de achiziţie a serviciilor de catering în cadrul Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 150 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat. Conform OUG nr. 9 din 4 februarie 2020, din program mai fac parte Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iaşi, Şcoala Profesională Dagâţa, Şcoala Gimnazială Şcheia (comuna Al.I. Cuza) şi Liceul Tehnologic „Victor Mihăilescu Craiu” din Belceşti. Administraţia comunei Mironeasa este prima care a lansat licitaţia pentru atribuirea contractului.

Pentru elevii comunei menţionate, este vorba de aproape 56 de mii de porţii. Valoarea totală estimată este de 512,8 mii lei, iar criteriul de selecţie a ofertelor este preţul cel mai scăzut. Termenul limită pentru primirea ofertelor este mâine, 17 septembrie.

„Se vor asigura servicii de catering pentru un număr de 865 elevi/ preşcolari”, se arată în Caietul de sarcini. „Ofertantul trebuie să asigure zilnic pregătirea, prepararea şi livrarea hranei pentru beneficiarii autorităţii contractante. Zilnic (luni-vineri) se va servi o masă caldă”, menţionează documentul, care include sugestii ale Institutului Naţional de Sănătate Publică – sandviş cu unt, şuncă, caşcaval şi legume (roşii, castravete, salată) sau cu piept de pui la grătar sau pulpă de pui dezosată la grătar cu legume crude (gogoşar, varză, morcov) şi un fruct întreg”.

Serviciile de catering vor fi prestate pe perioada primului semestru, respectiv până la data de 29 ianuarie 2021.

Caietul de sarcini precizează, de asemenea, că ofertantul va fi obligat să afişeze meniul în sala de mese a autorităţii contractante, asigurarea acestui loc fiind prin urmare în responsabilitatea unităţii de învăţământ. Dintre cele cinci instituţii ieşene incluse în program, două au cantine proprii – Colegiul Pedagogic şi Liceul din Belceşti. Primarul Constantin Aciobăniţei ne-a precizat că la Liceul Tehnologic din Belceşti tocmai se finalizează renovarea cantinei (şi a altor corpuri de clădire), astfel că cei peste o mie de elevi înscrişi aici vor mânca în sala de mese.

Toate celelalte unităţi de învăţământ din judeţ au rămas în „Programul pentru şcoli”, mai cunoscut după vechiul nume „Cornul şi laptele”. Amintim că, după un an şcolar în care mai multe primării au ratat licitaţiile, Consiliul Judeţean a încheiat un acord-cadru, tot în urma unei licitaţii, pentru achiziţionarea şi distribuirea produselor de panificaţie, lactate şi fructe-legume. Ultimul lot de panificaţie, în valoare de 2,94 de milioane de lei, care acoperă şi anul şcolar următor, a fost adjudecat astă-vară de către firma soţiei primarului din Tg. Frumos, „Ţac-Ţac” SRL.  

De contractul de aprovizionare a şcolilor din municipiul-reşedinţă s-a ocupat Primăria Iaşi. Este aşteptată însă o ordonanţă a guvernului menită să reglementeze distribuţia alimentelor în cantităţi diminuate, în funcţie de scenariile în care se desfăşoară orele de curs ale fiecărei unităţi şcolare. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cifre, voturi şi coaliţii (III)

Lucian DÎRDALA

Cifre, voturi şi coaliţii (III)

Fără a uita că duminică votăm în alegeri locale, că răspunsul la întrebarea unui operator este altceva decât votul şi că scorurile din sondaje nu „călătoresc” de la un scrutin la altul, ar fi realist să observăm, totuşi, că PNL nu are motive majore de insatisfacţie.

Filmuletul zilei

opinii

Perfectul diplomat

Florin CÎNTIC

Perfectul diplomat

A plecat dintre noi, săptămâna trecută, unul dintre cei mai eleganţi şi influenţi, la nivel internaţional, oameni pe care i-a avut vreodată Federaţia Română de Fotbal: Mircea Pascu.

O istorie de plâns în batiste

Radu PĂRPĂUȚĂ

O istorie de plâns în batiste

Cuvinte mici, dificultăţi mari

Ioan MILICĂ

Cuvinte mici, dificultăţi mari

Printre românii trecuţi prin învăţătură ca Trăsnea prin şcoală, am auzit, în repetate rânduri, spusa că gramatica e „chestia aia” pe care trebuie să o înveţi cândva, când eşti mic, şi pe care o uiţi atunci când te faci mare. N-ai, dom’le, ce face cu ea! E aridă şi inutilă!

pulspulspuls

Cum a fost făcut “muci” Maricel Popa chiar de şeful lui?

Cum a fost făcut “muci” Maricel Popa chiar de şeful lui?

Noi înţelegem că emisiunile astea electorale sunt puse mai pe seară la teveuri, ca să aibă lumea răgaz să se uite la ele mai pe îndelete, dar nu le mai duceţi, bă nene, mult după ora 20, că iote ce se întâmplă cu ăştia ce au faimă să nu le prea ducă la ureche!

Caricatura zilei

Șoric

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.