anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Câteva idei pentru cea mai frumoasă fațadă de casă

GALERIE
proekty-domov-v-klassicheskom-stile-1
 • proekty-domov-v-klassicheskom-stile-1
- +

Sunt multe lucruri pe care ar trebui să le iei în considerare atunci când vine vorba de alegerea fațadei perfecte, astfel încât să se potrivească designului, stilului, gusturilor și amplasării casei tale.

Între toate elementele cheie implicate (caracteristici, materiale, culori, iluminat, design) ar trebui să existe un echilibru. Astfel, se creează o poveste despre cine ești și cum îți place să trăiești.
 
 
Ce este o fațadă de casă 
 
Termenul fațadă face referire la fața unei clădiri (case). Este ceea ce putem vedea din exterior și protejează interiorul. Fațadele sunt o parte integrantă a învelișului clădirii, ne ajută să ne bucurăm de căldură în timpul iernii și de răcoare în timpul verii.
 
 
În același timp, constituie o barieră împotriva elementelor meteo externe (ploaie, vânt, zăpadă, îngheț). De asemenea, protejează și contra incendiului, în unele cazuri. Fațadele sunt, totodată, elemente cheie care contribuie la înfrumusețarea caselor. 
 
 
De aceea, este foarte important să alegi un tip de fațadă care să protejeze împotriva acestor riscuri, contribuind în același timp la un consum mai mic de energie, la reducerea costurilor de întreținere și la îmbunățirea confortului tău. Având în vedere aceste aspecte, iată ce tipuri de fațade de case există, în funcție de construcție: fațadă casă ușoara, fațadă grea, fațadă  prefabricată, fațadă ventilată sau fațadă cu caramidă aparentă. În funcție de ce alegeți împreună cu meșterii puteți folosi materiale de construcții precum: cărămidă, lemn, piatră, fibrociment, polistiren.
 
 
De este necesar să amenajăm fațada
 
Această parte a casei se amenajează din mai multe motive. Iată cele mai importante argumente:
 
• Conferă personalitate și caracter - poți pune accentul pe design. Există multe case cu un design standard, care îndeplinesc reglementările structurale, dar nu au identitate, caracter și personalitate. O fațadă de casă poate juca un rol major în această privință și oferă unicitate structurii.
 
• Joacă un rol esențial în eficiența energetică - este placută din punct de vedere estetic și oferă eficiență energetică. În plus, conectează exteriorul cu interiorul clădirii. Fațada poate ajuta la reducerea semnificativă a facturilor la energie. 
 
 
• Scut împotriva elementelor naturale - O fațadă oferă protecție contra vântului, ploii,  temperaturilor și umidității extreme, fiind rezistentă în timp. 
 
Culoarea aleasă ține foarte mult de gustul fiecăruia dar vă sfătuim să solicitați și părerea designerilor, pentru a pune cât mai bine în evidență clădirea, în egală măsură cu a vă bucura privirea.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moscova taie punţile

Lucian DÎRDALA

Moscova taie punţile

Câtă vreme nu este decisiv învinsă pe câmpul de luptă, iar acest scenariu este greu de imaginat într-un război purtat doar cu Ucraina (fie ea şi înarmată de Occident), Rusia nu va negocia asupra „teritoriului naţional”. Ideea că angrenarea Rusiei într-un război de uzură, lipsit de victorii şi generator de costuri umane şi materiale, ar conduce la înmuierea Kremlinului în materie de teritorii era problematică dintru început - acum, ea nici nu mai poate fi luată în calcul.

opinii

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

Viitorul memoriei

Bogdan ILIESCU

Viitorul memoriei

„Nothing is ever really lost to us as long as we remember it.” (Nimic nu e complet pierdut câtă vreme ni-l putem aminti.) L.M. Montgomery

Bogdan Bârleanu - poftire la un ospăţ al spiritului şi inefabilului

Grigore ILISEI

Bogdan Bârleanu - poftire la un ospăţ al spiritului şi inefabilului

Bogdan Bârleanu trăieşte timpul deplin al slujirii artei. Sigur, nu-i ceva nou în existenţa sa de artist. Rostirea în limbajul plasticii a fost şi este, în chipul cel mai firesc, raţiunea sa de a fi. Dar acum, mai mult poate decât oricând, viaţa lui Bogdan Bârleanu curge în albia picturii. 

pulspulspuls

Povestea pe scurt a doi imobiliari din Iaşi: unul are o jenă financiară, iar celălalt tocmai a luat o chelfăneală pe cinste

Povestea pe scurt a doi imobiliari din Iaşi: unul are o jenă financiară, iar celălalt tocmai a luat o chelfăneală pe cinste

Spun surse din târg, care stau cu urechea lipită de caldarâmuri rezidenţiale şi ascultă cu atenţie vuietul pieţei imobiliare, că este jale mare printre developerii din târg şi că unii dintre ei sunt pe marginea prăpastiei în timp ce alţii sunt pe tobogan la vale chiuind ca Pintea haiducul care se aruncă de pe stânci. 

Caricatura zilei

Monstrii...

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.