Câteva mii de elevi au vizitat Universitatea „Al. I. Cuza”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

duminica, 28.11.2021

Câteva mii de elevi au vizitat Universitatea „Al. I. Cuza”

GALERIE
Cuza-vizita elevi
  • Cuza-vizita elevi
- +

Câteva mii de elevi s-au arătat doritori să viziteze Universitatea „Al. I. Cuza”. Până la sfârşitul săptămânii, reprezentanţii instituţiei ieşene se aşteaptă ca numărul celor care le trec pragul să depăşească 3.000. Fluxul crescut de vizitatori se datorează programului

 

„Să ştii mai multe, să fii mai bun”, profesorii de la liceele din Moldova încurajând elevii să meargă la Universitate pentru a obţine inclusiv informaţii despre admitere. Una dintre cele mai atractive facultăţi s-a dovedit a fi cea de Fizică, unde aproximativ 2.200 de elevi au mers în laboratoare şi au participat la prezentări ştiinţifice interactive. Posibilitatea de a vizita universitatea din Copou se extinde şi după sfârşitul acestei săptămâni, printr-un program adresat tinerilor care se pregătesc să păşească în viaţa studenţească. Turul oferit de ghizii UAIC include locuri emblematice – Aula Magna, Sala Paşilor Pierduţi, Muzeul Universităţii -, dar şi familiarizarea cu parcurile, căminele şi cantina. De asemenea, elevii pot interacţiona cu profesori de la facultăţile care îi interesează pentru a pune întrebări despre perspectivele pe care le oferă liniile de studiu.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremea păcatelor, era păcătoşilor

Nicolae GRECU

Vremea păcatelor, era păcătoşilor

Eliminarea campionilor României din CCE (Cupa Calicilor Europei) este momentul suprem al umilinţei fotbalului autohton. Să sperăm că mai rău nu se poate.

Filmuletul zilei

opinii

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Eugen MUNTEANU

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Argumentaţia autorului în favoarea editării ştiinţifice a textelor vechi se sprijină în acest foileton pe prezentarea unei iniţiative nefericite de a edita Pravila de la Govora (1640), monument important al vechii culturi româneşti.

Despre post

pr. Constantin STURZU

Despre post

Postul nu este doar o perioadă mai specială a anului liturgic, ci şi şansa de a ne reevalua viaţa, pregătind sau operând deja schimbări adecvate voii divine. Postul îmi stârneşte dorul după libertatea cea în Dumnezeu. Postul dă gust vieţii. 

Capitalismul privit şi înţeles ca hiperobiect (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Capitalismul privit şi înţeles ca hiperobiect (I)

În articolul de astăzi, voi rezuma o serie de idei, opinii şi conjecturi legate de capitalism formulate de Horia-Roman Patapievici, în cadrul unei excelente conferinţe susţinută la Bursa de Valori Bucureşti acum fix 5 ani.

pulspulspuls

O dramoletă înduioşătoare între un domn bine şi o doamnă directoare

O dramoletă înduioşătoare între un domn bine şi o doamnă directoare

O întâmplare înduioşătoare s-a petrecut în urmă cu câteva săptămâni pe holurile liceului negruzzist, o dramoletă cu nuanţe adolescentine, dar trăită de personagii în toată firea din târgul acesta atât de dulce. 

Caricatura zilei

Agentul 00oaie

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.