Câteva şcoli din Iaşi au suplimentat numărul claselor pregătitoare. Află care sunt acestea!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

duminica, 09.05.2021

Câteva şcoli din Iaşi au suplimentat numărul claselor pregătitoare. Află care sunt acestea!

GALERIE
clasa
  • clasa
- +

Vezi şcolile la care s-au făcut aceste suplimentări.

Numărul prea mare de elevi înscrişi în clasa pregătitoare la cele mai bune şcoli din municipiul Iaşi a dus la apariţia unui fe­nomen căruia Inspectoratul Şcolar Judeţean a încearcat să-i găsească o soluţie. Cea mai viabilă a fost suplimentarea la cinci şcoli cu încă şase clase, în care încap aproximativ 180 de şcolari.

Astfel, s-au mai suplimentat cu câte o clasă pregătitoare Colegiul „Cos­tache Negruzzi“, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri“, Şcoala Gimnazială „B.P. Haş­deu“, Şcoala Gimnazială „Otilia Cazimir“, iar cu două clase, Şcoala Gimnazială „Titu Maiorescu“.

„Şi pentru că noi susţinem şi învăţământul alternativ, am mai suplimentat cu câte o clasă Step by step Şcoala Titu Maiorescu şi Liceul Tehnologic Eco­nomic N. Iorga din Paşcani, iar Liceul Waldorf din Iaşi a mai fost suplimentat cu o clasă pedagogie Waldorf. Mai există pro­bleme de spaţiu şi la şcolile Ionel Teo­doreanu şi Mihai Eminescu, la aceasta din urmă într-o măsură mai mică ca anul trecut“, a declarat Camelia Gavrilă, ins­pector general al IŞJ.

Astfel, în învăţă­mântul de masă, de stat, s-au admis 8.257 de cereri, dintre care 30 au fost soluţionate după încheierea înscrie­rilor. În învăţă­mântul de masă particular s-au înregistrat 165 de cereri admise, iar în învăţământul special 36 de cereri, dintre care 10 au fost soluţionate după terminarea perioadei de înscrieri. Există însă şi un număr de copii care s-au înscris în clasa I, sărind peste clasa pregătitoare.

„Au fost admise astfel 151 de cereri. Acest lucru este posibil pentru că există două intrări în sistem, una directă şi una prin clasa pregătitoare. Sistemul s-a reglat treptat, înscrierile s-au derulat în cele mai bune condiţii, fără incidente, conform metodo­logiei“, a mai specificat Ca­melia Gavrilă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.