anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Câteva şcoli din Iaşi au suplimentat numărul claselor pregătitoare. Află care sunt acestea!

GALERIE
clasa
 • clasa
- +

Vezi şcolile la care s-au făcut aceste suplimentări.

Numărul prea mare de elevi înscrişi în clasa pregătitoare la cele mai bune şcoli din municipiul Iaşi a dus la apariţia unui fe­nomen căruia Inspectoratul Şcolar Judeţean a încearcat să-i găsească o soluţie. Cea mai viabilă a fost suplimentarea la cinci şcoli cu încă şase clase, în care încap aproximativ 180 de şcolari.

Astfel, s-au mai suplimentat cu câte o clasă pregătitoare Colegiul „Cos­tache Negruzzi“, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri“, Şcoala Gimnazială „B.P. Haş­deu“, Şcoala Gimnazială „Otilia Cazimir“, iar cu două clase, Şcoala Gimnazială „Titu Maiorescu“.

„Şi pentru că noi susţinem şi învăţământul alternativ, am mai suplimentat cu câte o clasă Step by step Şcoala Titu Maiorescu şi Liceul Tehnologic Eco­nomic N. Iorga din Paşcani, iar Liceul Waldorf din Iaşi a mai fost suplimentat cu o clasă pedagogie Waldorf. Mai există pro­bleme de spaţiu şi la şcolile Ionel Teo­doreanu şi Mihai Eminescu, la aceasta din urmă într-o măsură mai mică ca anul trecut“, a declarat Camelia Gavrilă, ins­pector general al IŞJ.

Astfel, în învăţă­mântul de masă, de stat, s-au admis 8.257 de cereri, dintre care 30 au fost soluţionate după încheierea înscrie­rilor. În învăţă­mântul de masă particular s-au înregistrat 165 de cereri admise, iar în învăţământul special 36 de cereri, dintre care 10 au fost soluţionate după terminarea perioadei de înscrieri. Există însă şi un număr de copii care s-au înscris în clasa I, sărind peste clasa pregătitoare.

„Au fost admise astfel 151 de cereri. Acest lucru este posibil pentru că există două intrări în sistem, una directă şi una prin clasa pregătitoare. Sistemul s-a reglat treptat, înscrierile s-au derulat în cele mai bune condiţii, fără incidente, conform metodo­logiei“, a mai specificat Ca­melia Gavrilă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

Cosmin PAȘCA

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

A se observa formularea în context a profesorului: autostrada „este un mijloc ca EU să ajung undeva”. Cu alte cuvinte, pentru Bulai şoseaua rapidă are un singur sens, spre Iaşi. Oraşul e văzut ca o grădină zoologică, oamenii stau aici într-un ţarc, din care n-au voie să iasă. Pot fi însă vizitaţi, ideal când începe bâlciul de Sfânta Parascheva.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.