Câteva tone de motorină au fost indisponibilizate de către polițiști

duminică, 19 mai 2024, 13:48
2 MIN
 Câteva tone de motorină au fost indisponibilizate de către polițiști

Poliţiştii suceveni de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au indisponibilizat, în urma unui control efectuat vineri, aproape 6.000 de litri de motorină, în valoare de aproximativ 42.000 de lei, informează un comunicat transmis duminică de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Controlul coordonat de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a vizat un dosar penal vizând fapte din sfera comercializării şi traficului ilicit cu produse accizabile, în special produse petroliere – carburanţi şi ţigarete de provenienţă extra comunitară.

Potrivit sursei citate, vineri, 17 mai, au fost puse în executare 25 de mandate de percheziţie domiciliară, în municipiile Suceava şi Rădăuţi, oraşele Milişăuţi şi Vicovu de Sus, precum şi în comunele Dorneşti şi Şcheia, în vederea completării probatoriului administrat în cadrul dosarului penal având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat şi spălarea banilor.

Au fost percheziţionate 32 de autovehicule, fiind indisponibilizate trei autoutilitare, existând bănuiala utilizării acestora în activităţi infracţionale.

În urma percheziţiilor, au mai fost descoperite şi patru pompe artizanale pentru transvazarea carburanţilor, 80 de litri de metanol, însumând aproximativ 2.400 de lei, 13.340 de bucăţi de ţigarete, netimbrate şi de provenienţă extracomunitară, în valoare de aproximativ 11.350 de lei, precum şi sume importante de bani, telefoane mobile, sigilii de vagoane transport feroviar, înscrisuri ce constituie mijloace materiale de probă în cauză.

În continuare, în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor aspectelor ce interesează cauza şi conturării situaţiei procesuale pentru fiecare persoană cercetată, se vor desfăşura activităţi procedurale sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

În timpul perioadei de documentare a activităţilor infracţionale derulate de către persoanele vizate în cauză, s-a beneficiat de suport de specialitate din partea Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, conform IGPR.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii