Câți bani îți trebuie pentru a porni o mică afacere online
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 23.04.2021

Comunicat de presă (P)

Câți bani îți trebuie pentru a porni o mică afacere online

GALERIE
imagine ziaruldeiasi
  • imagine ziaruldeiasi
- +

Nu contează ce vârstă ai, oricând poate să fie momentul oportun pentru a profita de avantajele internetului și pentru a lansa o afacere online.

Dacă unii aleg această variantă după mulți ani de muncă în alte domenii și după acumularea unui capital substanțial, alții lansează un start-up de familie sau alături de prieteni apropiați, chiar în paralel cu munca într-o companie privată sau de stat. În această variantă, afacerea este inițial la nivel de part-time, iar timpul alocat acesteia crește pe măsură ce lucrurile încep să se miște în bine. Totuși, o astfel de abordare are riscurile ei, pentru că orice afacere se va dezvolta mult mai bine atunci când inițiatorii săi îi alocă timp suficient. Pentru a activa pe o piață concurențială, ai nevoie de o abordare full-time, astfel încât să accelerezi creșterea și să nu ratezi momente importante.

Câți bani îți trebuie pentru a putea porni o mică afacere online? Totul depinde de afacere în sine. Cele mai populare idei de start-up sunt cele din comerț. Dacă ne referim așadar la un magazin online, planul de afaceri trebuie să includă o platformă e-commerce. În funcție de varianta aleasă, costurile inițiale pot fi între 500 și 2000 de euro, luând în calcul și alte mici detalii foarte importante, inclusiv găzduirea unui website la o firmă de hosting de succes. Vorbim desigur despre costuri minime de implementare și ne referim la varianta în care inițiatorii afacerii lucrează ei înșiși, fără a socoti cost pentru munca lor.

Platforma web trebuie să aibă și un design adaptat afacerii, totul să fie personalizat, să existe în paralel și prezență cu conturi în social media. Dacă includem la costuri și o minimă promovare și puțin SEO (optimizare pentru motoarele de căutare), ar trebui să mai adăugăm încă 1000 - 2000 de euro. Dacă este vorba despre comerț online cu produse, atunci trebuie avute în vedere costurile logistice - investiția în stocuri (chiar și minime), spațiu de depozitare, alte echipamente pentru ambalare, facturare etc. Apar de asemenea costurile specifice oricărei afaceri, de la costurile de înființare ale firmei, până la taxe și impozite locale, costuri de contabilitate etc.

În principiu, se poate vorbi despre un capital minim de 5000 de euro și de un ideal de cel puțin 10.000 de euro pentru a lansa o afacere cât de cât sustenabilă, ce poate avansa ulterior. Atenție, din nou nu am inclus costurile cu resursele umane, în ideea în care antreprenorii își pot permite o perioadă de timp în care să muncească ei pentru business, fără a avea pretenția de câștiguri din munca propriu-zisă. Până la afaceri de top in e-commerce este cale lungă, vorbim acolo de o altă ligă în care sunt necesare investiții mari, credite, infuzii de capital.

Online se pot lansa și alte tipuri de afaceri, cu nevoi de investiții mai mari sau mai mici. Unii pot activa ca freelanceri în diverse domenii, ajungându-se la un mix între afacere și activitate independentă. Se pot lansa inclusiv mici afaceri mai mult sau mai puțin formale bazate pe online, de exemplu oferirea de cursuri la distanță, realizarea de dulciuri în propria bucătărie, consultanță și implementare SEO, copywriting, design web și programare etc. O idee interesantă este cea de a lansa un produs media bazat pe viitoare câștiguri din publicitate. Se poate lansa un website (blog sau publicație electronică) ori un canal de YouTube. În astfel de variante, costurile inițiale pot fi de la zero până la sute / mii de euro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Florin NICULA

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Aceleaşi idei au fost rostogolite de la un buget la altul de Mihai Chirica, doar că acum nu a mai fost consensul de altădată.

Filmuletul zilei

opinii

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Alexandru CĂLINESCU

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Scrisă alert, fructificând o documentaţie impresionantă (studiul a avut o primă ediţie apărută în 2016 la editura americană Common Ground), exploatând inteligent o ipoteză de lucru ce se dovedeşte fertilă, cartea Marianei Neţ ne oferă o lectură pasionantă. Este, fără dublii, unul dintre evenimentele editoriale ale acestui an.

Vuia (III)

Neculai SEGHEDIN

Vuia (III)

Biograful oficial al lui Traian Vuia a fost inginerul George Lipovan (1905-1972). Acesta a studiat la Şcoala Politehnică din Timişoara, Universitatea din Paris, şcoala de jurnalişti din Paris şi la şcoala militară aeronautică din Bucureşti. În 1925, Lipovan pleacă la Paris, unde îl întâlneşte pe Vuia, de care îl va lega o puternică relaţie de prietenie, dovadă fiind îndelungata corespondenţă dintre cei doi. Lui Lipovan îi datorăm seria de cărţi dedicate lui Vuia, bazate pe mărturiile inventatorului şi pe propriile sale cercetări documentare.

Competiţia mare

Nicolae CREŢU

Competiţia mare

Viaţa însăşi este, desigur, şi competiţie: dar înţelegând prin asta, din perspectiva valorilor omului (care îl disting de animalitate), nu malthusiana sfâşiere de homo hominilupus, ci un spirit al emulaţiei meritocrate definit prin fair play. Metaforism sportiv, da: fără „dopaj”, nici blaturi sau „arbitri” părtinitori, corupţi, fără trucaje şi măsluiri. 

pulspulspuls

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

O boare de semne de îngrijorare cică ar fi trecut zilele asteape deasupra viilor politice româneşti şi ieşene, stimaţi telespectatori, după ce pe piaţă ar fi apărut datele singurului sondaj politic credibil de la alegeri încoace. Iar acolo curioşii au putut vedea, cu oarecare surprindere, evident, că AUR a trecut sesizabil peste USR. 

Caricatura zilei

Urare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.