anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 18.05.2022

Comunicat de presă (P)

Câți bani îți trebuie pentru a porni o mică afacere online

GALERIE
imagine ziaruldeiasi
 • imagine ziaruldeiasi
- +

Nu contează ce vârstă ai, oricând poate să fie momentul oportun pentru a profita de avantajele internetului și pentru a lansa o afacere online.

Dacă unii aleg această variantă după mulți ani de muncă în alte domenii și după acumularea unui capital substanțial, alții lansează un start-up de familie sau alături de prieteni apropiați, chiar în paralel cu munca într-o companie privată sau de stat. În această variantă, afacerea este inițial la nivel de part-time, iar timpul alocat acesteia crește pe măsură ce lucrurile încep să se miște în bine. Totuși, o astfel de abordare are riscurile ei, pentru că orice afacere se va dezvolta mult mai bine atunci când inițiatorii săi îi alocă timp suficient. Pentru a activa pe o piață concurențială, ai nevoie de o abordare full-time, astfel încât să accelerezi creșterea și să nu ratezi momente importante.

Câți bani îți trebuie pentru a putea porni o mică afacere online? Totul depinde de afacere în sine. Cele mai populare idei de start-up sunt cele din comerț. Dacă ne referim așadar la un magazin online, planul de afaceri trebuie să includă o platformă e-commerce. În funcție de varianta aleasă, costurile inițiale pot fi între 500 și 2000 de euro, luând în calcul și alte mici detalii foarte importante, inclusiv găzduirea unui website la o firmă de hosting de succes. Vorbim desigur despre costuri minime de implementare și ne referim la varianta în care inițiatorii afacerii lucrează ei înșiși, fără a socoti cost pentru munca lor.

Platforma web trebuie să aibă și un design adaptat afacerii, totul să fie personalizat, să existe în paralel și prezență cu conturi în social media. Dacă includem la costuri și o minimă promovare și puțin SEO (optimizare pentru motoarele de căutare), ar trebui să mai adăugăm încă 1000 - 2000 de euro. Dacă este vorba despre comerț online cu produse, atunci trebuie avute în vedere costurile logistice - investiția în stocuri (chiar și minime), spațiu de depozitare, alte echipamente pentru ambalare, facturare etc. Apar de asemenea costurile specifice oricărei afaceri, de la costurile de înființare ale firmei, până la taxe și impozite locale, costuri de contabilitate etc.

În principiu, se poate vorbi despre un capital minim de 5000 de euro și de un ideal de cel puțin 10.000 de euro pentru a lansa o afacere cât de cât sustenabilă, ce poate avansa ulterior. Atenție, din nou nu am inclus costurile cu resursele umane, în ideea în care antreprenorii își pot permite o perioadă de timp în care să muncească ei pentru business, fără a avea pretenția de câștiguri din munca propriu-zisă. Până la afaceri de top in e-commerce este cale lungă, vorbim acolo de o altă ligă în care sunt necesare investiții mari, credite, infuzii de capital.

Online se pot lansa și alte tipuri de afaceri, cu nevoi de investiții mai mari sau mai mici. Unii pot activa ca freelanceri în diverse domenii, ajungându-se la un mix între afacere și activitate independentă. Se pot lansa inclusiv mici afaceri mai mult sau mai puțin formale bazate pe online, de exemplu oferirea de cursuri la distanță, realizarea de dulciuri în propria bucătărie, consultanță și implementare SEO, copywriting, design web și programare etc. O idee interesantă este cea de a lansa un produs media bazat pe viitoare câștiguri din publicitate. Se poate lansa un website (blog sau publicație electronică) ori un canal de YouTube. În astfel de variante, costurile inițiale pot fi de la zero până la sute / mii de euro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spaima Constituţiei

Cătălin ONOFREI

Spaima Constituţiei

Asta-i pohta ce-au pohtit?

opinii

Omnia Vincit Amor

Florin CÎNTIC

Omnia Vincit Amor

Ca cercetător care a lucrat pe arhiva Mircea Eliade existentă la Colecţiile Speciale ale bibliotecii Regenstein a Universităţii din Chicago, mă întreb în fiecare an, pe 22 aprilie, ce mai rămâne din amintirea marelui istoric al religiilor azi, când discursul demolator este atât de hotărât cu predecesorii „incorecţi politic”. Însă, oricât de înverşunaţi ar fi detractorii lui, un singur lucru nu i-l pot lua: iubirea pe care i-a purtat-o Christinel.

Dorul şi amintirea de-a pururi

Grigore ILISEI

Dorul şi amintirea de-a pururi

În acest Floral 2022, în ziua de 18, cu 80 de ani în urmă, a venit pe lume în Bălăbăneşti, judeţul Covurlui, Ecaterina Şerbu, din 22 noiembrie 1965 Ecaterina Ilisei. S-a petrecut acea naştere de prunc în locul cu pricina, pentru că aici, în aşezarea dintre dealuri şi văi ameţitoare, îi duseseră soarta şi misia pe Constantin Şerbu, subofiţer de jandarmi şi şef de post, şi pe soţia lui Aneta, născută Moldoveanu, din părţile Constanţei, părinţii Ecaterinei. 

Enescu în presa română (I)

Alex VASILIU

Enescu în presa română (I)

Selecţii din interviurile acordate în România de George Enescu au fost publicate sporadic de-a lungul timpului, însă muzicologul şi compozitorul Laura Manolache a avut iniţiativa ordonării cronologice în două volume a unui număr impresionant de răspunsuri la întrebările jurnaliştilor. 

pulspulspuls

Iacătă-l la interval pe conţilierul premarelui Mihai Chirica, cu o postare de zile mari

Iacătă-l la interval pe conţilierul premarelui Mihai Chirica, cu o postare de zile mari

La sfârşitul săptămânii trecute, mai precis vineri, spre seară, consilierul de taină al primarului Chirica, inegalabilul Radu Botez, a produs o cugetare care a zguduit gândirea geoeconomică actuală în contextul războiului din Ucraina. 

Caricatura zilei

Grătar la bloc, în balcon

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X