anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Câți bani poate ridica șeful Jandarmilor dacă se angajează director la UAIC: peste 23.000 de lei brut pe lună

GALERIE
mircea tulica
 • mircea tulica
- +

„Ziarul de Iași” a consultat o serie de experți în domeniul organizării concursurilor pentru ocuparea posturilor în administrația publică, care au confirmat că nu au existat condiții restrictive pentru concursul de ocupare a postului de director general administrativ adjunct la UAIC, la care s-a înscris șeful Jandarmeriei din Iași - Mircea Tulică. Ba chiar, comparativ cu alte concursuri similare, condițiile au fost mai relaxate.

Conform informațiilor din UAIC, directorul general administrativ adjunct de la o universitate are un salariu care pornește, conform legii, de la 11.000 de lei brut. La acesta se mai poate adăuga un spor de 1.000 de lei, dacă persoana respectivă are doctoratul susținut în domeniu postului, un spor de 25% dacă obține gradație de merit și o creștere cu 30% a venitului care se stabilește direct prin decizia rectorului, în funcție de nivelul și grila de salarizare stabilită deja în universitate.

Dacă directorul general administrativa adjunct se implică (iar fișa postului presupune, în unele situații, acesta lucru) în coordonarea, gestionarea și implementarea proiectelor europene derulate de universitate, conducerea UAIC are dreptul de a acorda un alt spor salarial de 50%.

VEZI DETALII DESPRE CONCURS

Ceea ce înseamnă că, la nivel maximal este posibil, dar improbabil, cel puțin din primii ani de la angajare, ca actualul șef al Jandarmeriei din Iași să poată avea un salariu brut la UAIC de peste 23.000 de lei.

Sursele noastre au explicat că astfel de funcții, chiar dacă sunt din bani publici, se negociază. „Nu cred că poate fi vorba de angajarea pe poziția asta fără ca veniturile să fie de măcar 10.000 de lei net, pe lună”, au explicat sursele citate.

CITESTE SI: Un poliţist cu pensie specială, şef al auditorilor de la Universitatea „Cuza”?

Acesta nu este primul om din sistem care s-ar angaja la UAIC. „Ziarul de Iași” a scris în 2019 despre cum Costel-Sorin Chiru, pensionat în 2017, care a activat în cadrul Biroului Economic al IPJ, a devenit șef al auditorilor de la UAIC.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Admitere nouă, obiceiuri vechi

Ioan Alexandru TOFAN

Admitere nouă, obiceiuri vechi

În lipsa unor criterii ferme cu privire la viaţa academică şi a unor planuri solide de viaţă, absolvenţii de liceu nici nu au la îndemână prea multe temeiuri pentru a decide ce vor studia ca studenţi. Astfel, argumentul îmbulzelii devine oarecum convingător.

opinii

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Codrin Liviu CUȚITARU

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Fugi, Rabbit (şi toată seria pe care o deschide) reprezintă o parabolă a alienării în universul postindustrial, publicarea sa în română căpătând, încă din 2008, cu un an înaintea morţii scriitorului, o neaşteptată legitimitate culturală în contextul prezentului.

Perpetuum praedictionem

Bogdan ILIESCU

Perpetuum praedictionem

The best way to predict the future is to create it. (Cel mai bun mod să prezici viitorul este să îl creezi.) Peter Drucker

Provincialismul trufaş al capitalei

Florin CÎNTIC

Provincialismul trufaş al capitalei

Într-una dintre postările sale educative de pe FB, Dan Alexe sublinia că toţi avem accent şi că cel valah, „dă Bucureshti”, e unul dintre cele mai caraghioase, graiul obişnuit al respectivilor aborigeni fiind şi plin de greşeli de acord. Căci a fi provincial nu e o chestiune de plasare geografică, ci de educaţie, nu?

pulspulspuls

Concediu la secret pentru famiglia premarelui? Unul pe două direcții

Concediu la secret pentru famiglia premarelui? Unul pe două direcții

’Neaţa bună, dragi cetitori! Am vrut pe astăzi să vă spunem una faină cu premarele Mihăiţă al nostru, dar n-o mai spunem căci, din ce am auzit, omul și-a trimis famiglia în concediu. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.