Câți bani poate ridica șeful Jandarmilor dacă se angajează director la UAIC: peste 23.000 de lei brut pe lună

marți, 11 ianuarie 2022, 19:12
2 MIN
 Câți bani poate ridica șeful Jandarmilor dacă se angajează director la UAIC: peste 23.000 de lei brut pe lună

„Ziarul de Iași” a consultat o serie de experți în domeniul organizării concursurilor pentru ocuparea posturilor în administrația publică, care au confirmat că nu au existat condiții restrictive pentru concursul de ocupare a postului de director general administrativ adjunct la UAIC, la care s-a înscris șeful Jandarmeriei din Iași – Mircea Tulică. Ba chiar, comparativ cu alte concursuri similare, condițiile au fost mai relaxate.

Conform informațiilor din UAIC, directorul general administrativ adjunct de la o universitate are un salariu care pornește, conform legii, de la 11.000 de lei brut. La acesta se mai poate adăuga un spor de 1.000 de lei, dacă persoana respectivă are doctoratul susținut în domeniu postului, un spor de 25% dacă obține gradație de merit și o creștere cu 30% a venitului care se stabilește direct prin decizia rectorului, în funcție de nivelul și grila de salarizare stabilită deja în universitate.

Dacă directorul general administrativa adjunct se implică (iar fișa postului presupune, în unele situații, acesta lucru) în coordonarea, gestionarea și implementarea proiectelor europene derulate de universitate, conducerea UAIC are dreptul de a acorda un alt spor salarial de 50%.

VEZI DETALII DESPRE CONCURS

Ceea ce înseamnă că, la nivel maximal este posibil, dar improbabil, cel puțin din primii ani de la angajare, ca actualul șef al Jandarmeriei din Iași să poată avea un salariu brut la UAIC de peste 23.000 de lei.

Sursele noastre au explicat că astfel de funcții, chiar dacă sunt din bani publici, se negociază. „Nu cred că poate fi vorba de angajarea pe poziția asta fără ca veniturile să fie de măcar 10.000 de lei net, pe lună”, au explicat sursele citate.

CITESTE SI: Un poliţist cu pensie specială, şef al auditorilor de la Universitatea „Cuza”?

Acesta nu este primul om din sistem care s-ar angaja la UAIC. „Ziarul de Iași” a scris în 2019 despre cum Costel-Sorin Chiru, pensionat în 2017, care a activat în cadrul Biroului Economic al IPJ, a devenit șef al auditorilor de la UAIC.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii