Câți bani vor primi românii afectați de cutremurul din Italia
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Câți bani vor primi românii afectați de cutremurul din Italia

GALERIE
cutremur italia
  • cutremur italia
- +

 Ministerul Muncii a anunțat astăzi sumele care vor fi acordate de guvern, drept ajutor de stat, pentru românii care au avut de suferit în urma seismului din Italia. Potrivit unui comunicat dat de către minister, ajutorul de urgență va fi acordat familiilor celor care și-au pierdut viața în seism dar și copiilor acestora.  

Banii vor merge și către cei care au locuințele distruse și către persoanele care nu au avut o locuință proprie și nici nu au unde să locuiască după cutremur. Ajutorul de urgență va fi acordat și celor care doresc să revină în țară.

CÂȚI BANI VOR PUTEA PRIMI ROMÂNII AFECTAȚI DE CUTREMURUL DIN ITALIA

Potrivit Ministerului Muncii, familiile și persoanele care au locuințele distruse în proporție de 50% și vor să rămână în Italia vor primi de la statul român, suma de 10.000 de euro. Asta în situația în care, formele de sprijin date de statul român și cel italian nu depășesc valoarea estimată a locuinței. Sprijinul se acordă și persoanelor singure care decid să se întoarcă în țară.

Cei care și-au pierdut un membru al familiei în cutremur, vor primi un ajutor de urgență de 1000 de euro. Banii se acordă pentru fiecare persoană decedată din familie.l Ea este acordată membrului supraviețuitor al familiei sau rudei până la gradul 2. Tot 1000 de euro se va acorda pentru o rudă până la gradul 2 care se deplasează în Italia pentru sprijinirea membrilor supraviețuitori ai familiilor afectate.

Copiii rămași orfani în urma decesului părinților vor primi 6.000 de euro. Banii se acordă  rudelor până la gradul 4 sau altor persoane cetățeni români la care se dispune măsura de protecție specială a copilului/copiilor pentru creștere și îngrijire.

Guvernul a decis ca familiile sau persoanele singure care nu au locuință proprie, dar care nu mai au unde locui prin distrugerea imobilului unde locuiau, indiferent dacă aceștia decid să își mențină reședința în Italia sau să se întoarcă în România, să primească suma de 3.000 de euro. Tot 3.000 de euro vor primi și  persoanele  adulte apte de muncă care se întorc în România.

Statul român se obligă să acopere cheltuielile de spitalizare și recuperare pentru cei care nu sunt incluși în sistemul de asigurări și a căror cheltuieli nu sunt acoperite de statul italian.

CE ACTE TREBUIE DEPUSE PENTRU ACCESAREA AJUTORULUI DE URGENȚĂ

Cererea, model tip, disponibilă la misiunile diplomatice şi oficiile consulare sau la agenția agenţiile judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială, este însoțită, obligatoriu, la depunere, de copia actului de identitate al persoanei îndreptățite și de documente doveditoare care să ateste situația în care se află aceasta.

Persoanele care și-au pierdut actele de identitate în urma seismului pot prezenta copii ale documentelor eliberate de autoritățile italiene prin care le este atestată identitatea și, în același timp, se confirmă că cele originale au fost pierdute. Astfel, persoanele care solicită ajutorul trebuie să depună actul constatator al gradului de distrugere a locuinței sau actul de deces al persoanei. Este nevoie de actele de identitate și stare civilă, care să ateste că solicitantul este membru al familiei afectate. Pentru locuințe trebuie depus acte care dovedesc proprietatea. Pentru minori este nevoie de actele de identitate ale rudelor precum și documente care atestă calitatea acestora, inclusiv încredințarea copiilor.

Solicitările pot fi depuse  la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României. Misiunile diplomatice sau oficiile consulare transmit la Agenția Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială documentele înregistrate în termen de maximum 7 zile lucrătoare. Misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României colaborează cu atașatul pe probleme sociale al MMFPSPV din Italia în vederea efectuării unui referat social care să conțină identitatea membrilor familiei afectate, membrii supraviețuitori, situația financiară a acestora, prejudiciul înregistrat și intenția familiei de a rămâne în Italia sau de a se întoarce în România. Referatul se transmite Agenției Naționale pentru plăți și Inspecție Socială și însoțește obligatoriu cererile și documentele depuse de către solicitanți.

De aceste ajutoare urmează să beneficieze, conform datelor primite la data de 29 august 2016, ora 20.00, aproximativ 50 familii. La aceeași oră au fost înregistrate 11 persoane decedate, 6 rănite și aproximativ 30 persoane aflate în taberele de îngrijire a sinistraților.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Temă

Cătălin ONOFREI

Temă

Test de reflecţie cognitivă: deliberare versus intuiţie.

Filmuletul zilei

opinii

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Ciprian IFTIMOAEI

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Articolul din această săptămână, ceva mai tehnic decât precedentele, demonstrează cu date statistice că, înainte de declanşarea pandemiei de COVID-19, nu a existat o criză a forţei de muncă în judeţul Iaşi.

New York, metropola vizionară

Mihai DORIN

New York, metropola vizionară

Conduita americană în raport cu celelalte civilizaţii ale lumii are şi o inevitabilă dimensiune imperială, însă felul în care ei au înţeles să valorifice cultura, rafinamentul, patriotismul, şi, nu în ultimul rând banii cetăţenilor în serviciul public, mărturiseşte despre măreţia naţiunii şi despre spirit vizionar. Pentru că în niciun alt loc din lume, patrimoniul cultural nu s-a îmbogăţit precum în America, prin râvna şi voinţa liberă a cetăţenilor educaţi şi prosperi. Statul este doar managerul acestui concept cultural.

pulspulspuls

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Băbăetee băă, pfiu, pfiuu, pfiuuuu.... Ia’n fiţi atenţi aicea la băiatu’ pe ce se mai cheltuie bănuţul ieşenilor, că poate pe asta nu o ştiaţi! 

Caricatura zilei

Urna

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.