Câți copii trebuie să mai moară? Autoritățile nu ştiu încă ce „bombe“ au în curţile şcolilor
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Câți copii trebuie să mai moară? Autoritățile nu ştiu încă ce „bombe“ au în curţile şcolilor

GALERIE
fosa-scoala
  • fosa-scoala
- +

Prefectul Marian Şerbescu a solicitat Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi, în cadrul Colegiului Prefectural la care au participat ieri toţi directorii insituţiilor publice din judeţ, să rea­lizeze „o verificare completă a tuturor şcolilor din judeţ“ şi „o situaţie reală“ a acestora. Inspectorul şcolar general, prof. Genoveva Farcaş, a menţionat că se confirmă neglijenţa directorului de la Şcoala Profesională Brăeşti, dar atrage atenţia asupra faptului că, deşi inspectorii şcolari realizează în fiecare an verificări la unităţile şcolare, „noi nu putem să asigurăm şi nici nu avem în competenţa noastră ca instituţie, să verificăm toate elementele care ţin de spaţiul fizic, care înseamnă de fapt şi asigurarea securităţii elevilor“.

Prefectul Marian Şerbescu i-a cerut inspectorului şcolar gene­ral, prof. Genoveva Farcaş, în cadrul Colegiului Prefectural care a avut loc ieri, să se realizeze o verificare completă a tuturor şcolilor şi apoi să realizeze „o situaţie reală“ a acestora.

„Nu trebuie să vorbim de faptul că acea şcoală nu avea canalizare sau de faptul că trebuie un proiect european pentru a acoperi cum trebuie o fosă septică. Sigur, există la ora actuală o cercetare în acest caz, efectuată şi de către ISJ, dar şi de către Poliţia judeţului Iaşi. Aşteptăm concluziile anchetei şi vom şti cu exactitate ce şi cum s-a petrecut incidentul, dar vreau să rog Inspectoratul Şcolar Judeţean să facă o verificare completă a tuturor şcolilor din judeţ pentru a asigura siguranţa şi securitatea elevilor. Şi vreau, doamnă inspector, o situaţie reală a tuturor şcolilor“, a menţionat Marian Şerbescu în timpul şedinţei de ieri.

Genoveva Farcaş a ţinut să menţioneze la începutul intervenţie că „este regretabilă situaţia de la Şcoala Brăeşti“, completând cu faptul că ISJ Iaşi a reacţionat imediat şi a dispus deplasarea a doi inspectori la Şcoala din satul Buda.

„Din păcate, constatările pe care le-au avut colegii mei la faţa locului au dus la concluzia faptului că zona aceea nu era securizată corespunzător. Aici trebuie, într-adevăr, să privim foarte atent care sunt cei vinovaţi de această situaţie. Continuă cercetarea realizată la nivelul şcolii printr-o comisie desemnată de către şcoala din care face parte şi un reprezentant al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi“

De asemenea, şefa ISJ a reamintit că directorul unităţii a fost demis, acesta având responsabilitatea de a asigura spaţiile de învă­ţământ, dar a atras atenţia şi asupra faptului că şi autorităţile locale au responsabilitatea de a se asigura de siguranţa spaţiilor şcolare.

„Aş vrea să precizez faptul că Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, prin inspectorii pe care îi avem, împreună cu inspectori din DSP, în fiecare an şcolar, la început de an şcolar, verifică locaţiile în care se vor desfăşura cursurile de învăţământ. Dar noi nu putem să asigurăm şi nici nu avem în competenţa noastră ca instituţie să verificăm toate elementele care ţin de spaţiul fizic, care înseamnă de fapt şi asigurarea securităţii elevilor. Aici trebuie să fim foarte atenţi şi să vedem care sunt responsabilităţile fiecărei părţi. Pe de o parte a managerului de şcoală, pe de altă parte a autorităţii locale“, a specificat Genoveva Farcaş.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politica nu este o luptă între Bine şi Rău, ci una pentru putere şi resurse

Alexandru LĂZESCU

Politica nu este o luptă între Bine şi Rău, ci una pentru putere şi resurse

Deşi în plan emoţional sunt de înţeles dezamăgirile privind formarea noii alianţe de guvernare PNL-PSD şi comportamentul lui Iohannis, acestea sunt expresia unei viziuni idilice asupra politicii, fără nici o legătură cu realitatea.

Filmuletul zilei

opinii

Curcubeul experimental al lui Robert Şerban

Nichita DANILOV

Curcubeul experimental al lui Robert Şerban

Citit cap-coadă, poemul lui Robert Şerban e cât se poate de coerent. Imaginile se leagă între ele, ideile sunt duse până la capăt. Aproape nimic nu e lăsat la voia întâmplării. Şi faptul acesta e de-a dreptul fascinat. Oare de ce dadaiştii nu alegeau o temă? De ce scrisul lor e disparat, alcătuit din unghiuri, cercuri şi linii frânte ce par a nu avea prea multe puncte comune cu realitatea?? Hazardul poate fi provocat şi apelând la logică şi raţiune. La inspiraţie poetică.

Evenimente demografice - IV. Divorţialitatea

Ciprian IFTIMOAEI

Evenimente demografice - IV. Divorţialitatea

Articolul din această săptămână încheie seria dedicată evenimentelor demografice (natalitatea, mortalitatea, nupţialitatea şi divorţialitatea) analizate pe baza statisticilor oficiale, relevante la nivel naţional şi pentru judeţul Iaşi. În luna martie 2021 s-a înregistrat cel mai mare număr de divorţuri din perioada ianuarie 2020 - septembrie 2021: 2702 divorţuri, iar trendul a rămas constant, cu peste 2000 de separări de cupluri, până în iunie 2021.

Aydan Özoğuz sau diversificarea diversităţii

Michael ASTNER

Aydan Özoğuz sau diversificarea diversităţii

În loc de motto: Să luptăm pentru pace până nu mai rămâne piatră peste piatră!

pulspulspuls

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Aventurile consilierului Balalaicu de la partidoiul ieşean, care caută un post bun pe la vreun minister, dar, desigur, s-ar mulţumi şi cu ceva pe plan local, dar care musai să producă caşcaval, aventuri pe care le-am povestit aici la gazetă exclusiv din dorinţa de a arăta cum merg lucrurile în politichia ieşeană, au stârnit un interes neaşteptat în rândul cititorilor noştri şi nu numai. 

Caricatura zilei

Moș Nicoale & Co

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.