Câți pensionari din România vor beneficia de creșterea pensiei de la 1 septembrie? De ce depinde

miercuri, 22 mai 2024, 13:11
1 MIN
 Câți pensionari din România vor beneficia de creșterea pensiei de la 1 septembrie? De ce depinde

Câți pensionari din România vor beneficia de creșterea pensiei de la 1 septembrie? Este vorba de 3.000.000 de pensionari. Restul pensionarilor vor rămâne cu pensia în plată.

3.000.000 de pensionari primesc pensii mărite în luna septembrie. Îna cest moment, există un proces de recalculare. Toate datele pesnionarilor au fost integrate în sistem.

Primele decizii / fluturași cu noile pensii reclculate vor ajunge la oameni în cursul lunii iunie. Trebuie spus că 2.000.000 de pensionari nu vor primi pensia mărită la reclaculare. Ei vor rămâne cu pensia în plată.

Eexmple de „săderi” de pensie

Cei care nu primesc bani în plus la pensie sunt cei care au muncit 25 de ani sau mai puțin, deoarece ei nu pot primi punctele de stabilitate. Aceste puncte se acordă celor care au muncit peste 25 de ani.

„Da, suntem pe finalul acestui proces. Cred că în jur de peste 99% din dosarele existente în casele teritoriale de pensii au fost deja procesate și digitalizate. Vorbim de procesul de evaluare”, a anunțșat șeful Casei de Pensii despre stadiul analizei dosarelor de pensii.

Mai mult, pe newsweek

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii