Câți polițiști au mâncat pizza gratis la Mamma Mia? DNA pare să-i ia la rând pe toți
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Poliţişti audiaţi „în cascadă” la DNA, ieri şi azi

Câți polițiști au mâncat pizza gratis la Mamma Mia? DNA pare să-i ia la rând pe toți

GALERIE
Mamma Mia dosar
  • Mamma Mia dosar
- +
Apar amănunte incendiare în ceea ce părea la început un dosar al micilor atenţii primite de poliţişti de la o cunoscută pizzerie din oraş. Furnizările de pizza se întind pe mai bine de un an, iar atenţiile, care includeau şi alte bunuri, ba chiar şi bani, nu erau oferite doar pentru protecţia în faţa amenzilor, ci inclusiv pentru a promova fraudulos examenul de permis, proba de oraş. Personaj cheie în dosar: managerul de la Pizzeria Mamma Mia, Andrei Hâncu, care era atât de protejat încât conducea maşina prin oraş fără a avea permis pentru vreo categorie, venind la volan inclusiv la percheziţii. Un alt amănunt interesant: denunţătorul din dosar, fost angajat al lui Hâncu, e chiar finul şefului de la Rutieră.

Mai mulţi poliţişti de la rutieră şi Serviciul de Înmatriculări Iaşi au fost chemaţi ieri la audieri de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorup­ţie Iaşi. Lucrurile nu se opresc aici: astăzi vor fi chemaţi alţi poliţişti pentru a oferi declaraţii sau a fi martori în cazul penal deschis de către procurori pentru luare de mită de la Pizzeria Mamma Mia.

În cazul celor trei poliţişti de la Rutieră care ar fi luat ca mită produse de la Mamma Mia, personajul cheie în tot acest dosar este chiar managerul restaurantului Mamma Mia, Andrei Hâncu, care a avut telefoanele ascultate de către anchetatori. Procurorii i-au pus telefoanele sub ascultare în urma unui presupus denunţ, făcut de către un fost angajat al pizzeriei, Andrei Pleşcan, care între timp a plecat din cadrul fir­mei. Întâmplător sau nu, Pleşcan ar fi finul lui Mihai Şoric, şeful Serviciului Rutier Iaşi.

Un an şi o lună de atenţii la foc automat

“Directorul restaurantului, în baza unei înţelegeri tacite existente la nivelul Poliţiei Rutiere Iaşi şi a conducerii restaurantului, ar fi oferit şi remis cu titlu gratuit, personal şi prin intermediari, în perioada 22 iunie 2019 - 9 iulie 2020, produse alimentare de catering în valoare de aproximativ 4.600 lei mai multor poliţişti rutieri din cadrul Poliţiei Rutiere Iaşi şi unor funcţio­nari din cadrul Serviciului Permise şi Înmatriculări Iaşi, în scopul protejării conducăto­ri­lor auto ai restaurantului la constatarea unor contravenţii rutiere comise de aceştia, precum şi în scopul favorizării unor persoane din cercul relaţional la obţinerea plăcuţelor de înmatriculare”, au precizat procu­ro­rii DNA Iaşi.

“Totoda­tă, directorul restaurantului ar fi condus autoturisme fără permis de conducere în trei situaţii, ultimul act fiind săvârşit în cursul zilei de 26 august, când s-ar fi prezentat, la perche­ziţiile efectuate în cauză, la volanul unui autoturism, deşi nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule”, mai spun procurorii.

Telefoanele ascultate ale managerului de la Mamma Mia, Andrei Hâncu, sunt cheia şi în privinţa acuzaţiilor de luare de mită aduse de către procurori unui angajat de la Serviciul de Înmatrlicurări şi Permise. În urma percheziţiei făcute de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la domiciliu lui Felix Crengăniş au fost găsite două parfumuri, care ar fi fost date ca mită de către angajatul Mamma Mia, în schimbul cărora acesta din urmă ar fi reuşit să ia două categorii de permis. Parfumurile au fost puse ca valorând suma de 1.500 lei.

Mită pentru examen

“Inculpatul Crengăniş Felix Petru ar fi pretins şi primit de la o persoană, în două situaţii, suma de 350 de euro şi bunuri în valoare totală de aproximativ 1.500 lei, promiţându-i că va interveni pe lângă examinatori din cadrul Serviciului Permise şi Înmatriculări Iaşi, astfel încât persoana să promoveze proba practivă a examenelor de obţinere a permisului auto categoria C şi ulterior examene pentru categoria E”, arată procurorii DNA Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce vacanţele în Grecia ar trebui interzise? Urlă toată ţara!

Dan CONSTANTIN

De ce vacanţele în Grecia ar trebui interzise? Urlă toată ţara!

Câteva idei despre preocupările estivale ale politicienilor  

Filmuletul zilei

opinii

Limaxul „spaniol” şi corectitudinea politică

Michael ASTNER

Limaxul „spaniol” şi corectitudinea politică

În loc de prefaţă, două însemnări de jurnal amnăşan.  

România lui Salvador Dali

Nichita DANILOV

România lui Salvador Dali

În Sectorul I al capitalei ne aflăm în plin surrealism. De fapt, acolo are loc un experiment, un performance făcut la o scară atât de mare, încât ar invidia-o orice performer. Căci, conform datelor statistice, Sectorul I al capitalei are în jur de 255.000 de suflete înregistrate oficial. 255 000 e cifră, pe care o poate lua în calcul chiar şi Big Data, care operează cu cifrele de ordinul sutelor de milioane şi chiar al miliardelor.

Pandemie şi senzualitate

Dana ȚABREA

Pandemie şi senzualitate

Deşi cu trimiteri evidente la carnal, spectacolul în regia lui Radu Afrim care-a câştigat premiul Uniter e poematic. Textul degajă senzualitate, imaginile video completează scenicul împlinit de trupesc cu peisaje umane caleidoscopice, reliefate prin efecte. Povestea se ţese din fragmente, cu actori care îşi expun umanitatea pe scenă sau ecran, care îşi ascund ori revelează inima, corporalitatea. Sunt foarte multe roluri, diverse, de compunere excentrică sau mai palpabile, pe adâncime sau mai exterioare, unele mai teatrale, altele filmice. În schimb, situaţiile scenice se volatilizează voit, într-un întreg fluid, eterizat, sub semnul unei detaşări implicate.

pulspulspuls

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Redacția

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Iată, dragi studenţi şi stimabili profesori, fie că l-aţi votat, fie că nu, domn rector Tudorel a trecut la alt nivel (ca să producem şi-o rimă), când vine vorba despre sine. Concret, mai nou scrie despre el însuşi, când vine vorba, la persoana a treia. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.