Câțiva studenți de la Arhitectură au proiectat poduri de lemn și le-au construit în dimensiuni reale, peste un râu din Suceava

marți, 21 mai 2024, 23:28
1 MIN
 Câțiva studenți de la Arhitectură au proiectat poduri de lemn și le-au construit în dimensiuni reale, peste un râu din Suceava

Evenimentul organizat de Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino” din cadrul TUIASI a avut loc între 13-15 mai și a avut ca scop dezvoltarea creativității și practicii studenților: aceștia au construit poduri de lemn la dimensiuni reale peste un râu din județul Suceava. 

Mai precis, ediția a III-a a proiectului „Building Bridges” a implicat 24 de studenți de la Arhitectură, din anii de studiu II și III, care au putut observa și înțelege structurile din lemn. Ei au trebuit să proiecteze, să construiască și apoi să testeze la scară reală 11 punți pietonale fabricate din lemn ecarisat.

La început, pe 15 martie, tinerii au creat design-urile pentru punți și le-au prezentat profesorilor coordonatori în echipe de doi-trei colegi. Apoi, în perioada 5-30 aprilie, modelele create de studenți au fost realizate la o dimensiune reală în laboratoarele Facultății de Arhitectură „G.M. Cantacuzino”. În etapa finală, recent încheiată (desfășurată în perioada 13-15 mai), elevii au asamblat și au verificat structurile pe râul Delnița din județul Suceava.

„«Building Bridges»” este un proiect extracurricular coordonat de șef lucrări dr. ing. Alexandrina Andon și drd. arh Alexandru Bucălău și implementat cu sprijinul Primăriei Comunei Fundu Moldovei (județul Suceava), Serviciului Public Județean Salvamont Suceava și Domeniului Cerbilor – Delnița, Sat Colacu”, au transmis reprezentanții Facultății de Arhitectură printr-un comunicat.

Mai departe, pe site-ul facultății și pe conturile rețelelor de socializare asociate acesteia vor apărea informații suplimentare despre progresul proiectului.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii