Catolicii germani susţin cu o largă majoritate un text privind diversitatea de gen

sâmbătă, 11 martie 2023, 17:25
1 MIN
 Catolicii germani susţin cu o largă majoritate un text privind diversitatea de gen

Adunarea sinodală privind reforma Bisericii Catolice din Germania a adoptat sâmbătă, la Frankfurt, cu o largă majoritate, un text privind abordarea diversităţii de gen, informează DPA.

Din cei 197 de membri ai adunării prezenţi, 170 au votat pentru, opt împotrivă şi 19 s-au abţinut. Votul episcopilor a fost, de asemenea, puternic favorabil, cu 38 de voturi în favoarea diversităţii, şapte împotrivă şi 13 abţineri. Pentru adoptare este necesară o majoritate de două treimi din partea episcopilor.

În timpul dezbaterii, s-a convenit că persoanele care nu sunt heterosexuale ar trebui să fie acceptate de Biserică.

Adunarea sinodală este formată din arhiepiscopi, episcopi şi episcopi auxiliari, precum şi din membri laici din partea Comitetului Central al catolicilor germani. Grupul discută o serie de chestiuni teologice şi organizatorice contemporane referitoare la Biserica Catolică, precum şi posibile reacţii la criza abuzurilor sexuale din cadrul Bisericii Catolice din Germania.

Mai multe scandaluri de abuzuri sexuale şi eforturile Bisericii de a-şi proteja reputaţia au zdruncinat încrederea multor catolici.

În plus, femeile şi homosexualii, în special, cer reforme prin care să fie recunoscute drepturile minorităţilor şi să fie prevăzute funcţii în cadrul Bisericii pentru femei.AGERPRES

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii