anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 29.05.2022

Catolicii ieşeni se roagă o săptămână pentru unitatea tuturor creştinilor

GALERIE
rugaciune, catolici1
 • rugaciune, catolici1
- +

Catolicii ieşeni au început de luni o manifestare care începe să devină tradiţională şi care promovează unitatea între creştinii de diferite confesiuni şi religii. Numită „Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor”, aceasta a început pe 18 ianuarie şi se finalizează pe 25, iar principalul ei fundament este că oamenii se vor ruga alături de preoţi pentru unitatea tuturor creştinilor în slujbe speciale care vor fi organizate în toate bisericile. 

Tema acestei săptămâni este „Am văzut steaua lui la răsărit şi am venit să-l adorăm”, iar în acest an a fost propus un program de rugăciuni ecumenice în bisericile şi capelele mănăstireşti din Iaşi şi din parohiile învecinate. Editura „Presa Bună” a realizat broşura cu textele liturgice pentru celebrarea acestei săptămâni. „În acest an a fost propus un program de rugăciuni ecumenice în bisericile şi capelele mănăstireşti din Iaşi şi din parohiile învecinate. Creştinii se vor întâlni împreună cu preoţii şi păstorul diecezei şi se vor ruga pentru unitate. În fiecare seară, ei vor avea prilejul de a reflecta asupra anumitor texte biblice, vor intona cântece şi îl vor invoca pe Duhul unităţii şi al bunei înţelegeri dintre toţi creştinii. Având la îndemână broşura, toate celelalte comunităţi parohiale sau călugăreşti din dieceză vor putea organiza celebrări similare, căci toţi sunt îndemnaţi să înalţe cereri şi rugăciuni, să celebreze Sfinte Liturghii pentru a se împlini dorinţa aceluiaşi Mântuitor al tuturor «ca toţi să fie una»“, au precizat reprezentanţii episcopiei.

La Iaşi vor mai avea loc celebrări la Biserica „Sfântul Anton de Padova”, în cursul zilei de astăzi, sâmbătă la Capela Surorilor „Sfânta Maria a Divinei Providenţe”, duminică la Biserica „Fericitul Ieremia Valahul” din Tomeşti, iar luni la Biserica „Sfânta Tereza a Pruncului Isus” din Iaşi. Ultima zi va fi marţi, 25 ianuarie, când săptămâna va fi încheiată cu o slujbă specială la Catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină”, din centrul oraşului. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

C-aşa-i în tenis!

Nicolae GRECU

C-aşa-i în tenis!

Englezii îl exclud pe Medvedev de la Wimbledon, ATP îl face lider mondial.

opinii

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Eugen MUNTEANU

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Românitatea mea este dată, în mod esenţial, de faptul de a locui în limba română şi de a accepta să fiu numit român. Restul ingredientelor ţin de opţiunile mele personale.

Cinematografie, mit şi ideologie

pr. Constantin STURZU

Cinematografie, mit şi ideologie

Pe 23 mai a debutat seria de evenimente “Ne vedem la Mitropolie”. Sala “Iustin Moisescu” a Centrului Eparhial din Iaşi se doreşte a deveni tot mai mult un spaţiu al prelungirii “prelegerilor” în “dialoguri”, în vederea întăririi “comuniunii”. 

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

Aurelian-Petruș PLOPEANU

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

În viziunea lui Marx, naraţiunea despre comunismul primitiv sună în felul următor: cândva, în timpuri imemoriale, proprietatea privată era necunoscută omului. Hrana era distribuită după necesităţi, iar toţi cei aflaţi în nevoie erau îngrijiţi. 

pulspulspuls

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, când ne gândim la prichiciul vetrei cel humuit şi când vedem cum se joacă unii aleşi locali cu motoceii imobiliari prinşi de horn de Mihăiţă, parcă nu prea ne saltă inima de bucurie.  

Caricatura zilei

Bronz specific

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.