De Business

Punem punctul pe știi

Cauti masini second hand din Germania? Iata ce trebuie sa stii inainte de a face o achizitie

vineri, 15 februarie 2019, 08:52
3 MIN
 Cauti masini second hand din Germania? Iata ce trebuie sa stii inainte de a face o achizitie

Nu mai este o noutate ca masinile second hand importate din Germania sunt foarte cautate in tara noastra. Atunci cand vine vorba de masini rulate, romanii sunt convinsi ca piata auto Germania este o optiune foarte buna.

Exista insa riscuri atunci cand alegem vehicule auto din Germania? Ce masuri de precautie ar trebuie sa luam si cum sa ne asiguram ca am facut o afacere intr-adevar buna? Raspunsurile la aceste intrebari importante sunt chiar aici.

Piata auto Germania: cum ne orientam?

Achizitia unei masini second hand nu este un proces simplu. Faptul ca exista numeroase oferte este imbucurator, dar cu cat mai multe sunt acestea, cu atat mai mare este si numarul vanzatorilor necinstiti. In special pentru cei care se afla la prima astfel de achizitie, orice sfat sau recomandare utila poate usura selectia.

Bine de stiut este si faptul ca in eventualitatea unui litigiu cu un proprietar sau comerciant german, sansele de a castiga sunt mici, daca nu ai disponibilitatea de a face o actiune civila impotra sa, in Germania. Cum sa actionezi?

O banala cautare in care specifici “auto Germania” returneaza numeroase oferte: preturi atragatoare, masini in stare buna, ce poate fi mai frumos? Acesta este insa momentul in care trebuie sa incepi sa pui intrebarile care conteaza. Pentru inceput, trebuie sa stii daca vrei sa cumperi de la persoane fizice, sau de la dealeri auto cu autorizare.

Iar apoi:

Nu cumpara masina inainte de a o verifica tu insuti

Intainte de a achita un avans, asigura-te ca masina este testata corespunzator. Pentru asta, apeleaza la un centru de testare de incredere. Nu uita: testarea masinii este obligatorie, si ar trebui efectuata inainte de a negocia pretul de achizitie.
 
Verifica documentatia vehiculului
Actele de inregistrare a masinii, precum si un certificat de conformitate, sunt documente necesare, despre autenticitatea carora trebuie sa te asiguri inainte de a emite vreo plata. Documentele listate mai jos trebuie puse la dispozitie de vanzator:

•    Protocol verificare gaze esapamente
•    Ghid de utilizare al masinii
•    Protocol de inspectie
•    Carte de service
•    Cerere de inregistrare

Foarte important: nu uita sa verifici autenticitatea kilometrajului. Cifrele din cartea de service trebuie sa corespunda celor rezultate in urma protocolului de inspectie

Inregistreaza masina pentru export

Inregistreaza pentru export masina inainte de a o conduce in tara. Vei avea nevoie sa faci o asigurare de export, cunoscuta si drept „asigurare de trafic”. Indicat este sa te interesezi in prealabil pentru a afla daca dealerul auto de la care cumperi include sau nu aceasta taxa in pret.

Placile de inmatriculare pentru export nu trebuie sa lipseasca: le poti recunoaste dupa culoarea acestora: pe un fond alb, cu caractere negre, acestea sunt prevazute cu un camp de culoare rosie pe partea dreapta a placutelor, unde se afla imprimata si data de expirare, in functie de luna si de an.

Autoturismele din piata auto Germania sunt verificate de un organism de stat, iar placile de export iti vor fi oferite numai daca masina dispune de un cetrificat de inspectie valabil si valid, precum se de un certificat de verificare al sistemului de evacuare al gazelor de esapament.

Dincolo de aspectele mai sus enumerate, exista si alte recomandari demne de luat in considerare pentru a te asigura de o achizitie fara probleme. Important este sa te informezi corespunzator si sa verifici temeinic atat vanzatorrul, masina, cat si documentatia aferenta.

Auto Germania? Avem solutia salvatoare la indemana

Din cele de mai sus rezulta cu siguranta faptul ca atunci cand ne referim la ofertele de tip auto Germania, procesul de achizitionare poate fi destul de dificil. Pentru a va scuti de astfel de proceduri complicate, exista Autogeist.

Comercianti reputati si seriosi, cei de la Autogeist ii asteapta aici pe cumparatori atat in mediul online, cat si in parcul auto din Galati, unde vei putea gasi peste 100 de vehicule, in buna parte importate din piata Germana. Acestea au o data de fabrricatie recenta, precum si kilometraj redus.
Vino pe Autogeist.ro si afla mai multe de la reprezentatii companiei.

Date de contact:
AUTO GEIST | GALAȚI
Str. Brăilei, nr. 237, DN2B
(ieșirea spre Tecuci), zona Tirighina.

•    0236.449.018
•    0740945736
•    office@autogeist.ro

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii