anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Cauza morții peștilor la confluenţa Bahlui - Jijia: un fenomen meteo neaşteptat

GALERIE
pesti morti Jijia Bahlui1pesti morti Jijia Bahlui2
  • pesti morti Jijia Bahlui1
  • pesti morti Jijia Bahlui2
- +

În urma sesizărilor presei, după ce profesorul Silviu Gurlui a făcut publice imagini impresionante, Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad a intervenit în acest weekend pentru a preleva probe de apă în vederea efectuării analizelor fizico-chimice, pentru a descoperi cauzele mortalităţii piscicole de la confluenţa cursului de apă Bahlui cu Jijia, la nodul hidrotehnic Chipereşti.

În urma deplasării pe teren a reprezentanţilor Sistemului de Gospodărire a Apelor Iaşi şi a Laboratorului de Calitate a Apei, au fost identificate exemplare de peşti morţi, de mici dimensiuni, la limita albiei minore a cursului de apă Bahlui, precum şi în zonele cu vegetaţie specifică de pe malurile acestuia, din loc în loc, pe tronsonul cursului de apă cuprins între pod Sfântul Ioan - confluenţa râu Jijia.

Cititi si: Anchetatorii au fost acasă la audieri, la mezzosoprană. Au ieșit supărați foc

„Din rezultatele analizelor de laborator s-a constatat un nivel scăzut de oxigen. Având în vedere precipitaţiile înregistrate în cursul zilei de 30 iulie, produse local cu intensitate mai mare, urmate de scăderea bruscă a temperaturii, coroborat cu valorile reduse ale oxigenului din apă, au condus la înregistrarea locală a mortalitaţii piscicole“, au comunicat oficialii de aici.

Cititi si: Temutul pedofil ucigaş „Zeno“ din Marea Britanie, prins la o pensiune din Iaşi după o nouă agresiune

Angajaţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Iaşi din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Prut-Bârlad au continuat şi ieri colec­tarea peştilor morţi din zonă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Opțiunile geopolitice ale Europei în confruntarea dintre America și China

Alexandru LĂZESCU

Opțiunile geopolitice ale Europei în confruntarea dintre America și China

Deşi europenii au evitat până acum, în general, să adopte o atitudine excesiv de contondentă în raport cu China şi nici nu s-au raliat poziţiei americane, pe care totuşi o împărtăşesc în mare parte, au devenit tot mai îngrijoraţi şi mai iritaţi de atitudinea tot mai agresivă a Berlinului.

Filmuletul zilei

opinii

La masa oficială

Nichita DANILOV

La masa oficială

În aparenţă, înfăţişarea bonomă lui Medvedev degaja linişte şi echilibru. Dar asta era doar aparenţă. Căci pixul pe care preşedintele îl învârtea între degete în timp ce stătea în prezidiu exprima destul de multe. Nesiguranţă? Plictiseală? Nerăbdare?

Viaţa ca teatru, omul ca spectacol

Dana ȚABREA

Viaţa ca teatru, omul ca spectacol

Dacă viaţa ar fi asemenea unei scene de teatru, atunci omul nu ar putea fi decât actor sau spectator. Metafora vieţii ca teatru, în sensul scoaterii din context a replicilor lui Jaques din As You Like It de William Shakespeare, conduce la o interpretare prejudiciată („Lumea-ntreagă e o scenă şi toţi oamenii sunt actori”). 

Ultimele zile

Michael ASTNER

Ultimele zile

După ce petrec săptămâni bune la ţară, la Amnaş, cum-necum vine momentul în care parcă simt că gata, ajunge. Şi asta dincolo de eventualele chestiuni concrete ce-ar fi de rezolvat la oraş. Iar din momentul acela, al fixării datei plecării, ultimele zile capătă un ritm şi-un conţinut al lor: încep să pregătesc curtea şi casa pentru absenţa mea, să fac, adică, oareşce ordine, să fac curat etc.

pulspulspuls

O mare minune dumnezeiască la saloanele Covid de la Iaşi

O mare minune dumnezeiască la saloanele Covid de la Iaşi

Pentru că e uichend, haideţi să fie, conform tradiţiei, tot fără politichie, deşi e campanie. 

Caricatura zilei

Detector

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.