Poştaş atacat de un câine de luptă ce i-a sărit la gât, în apropiere de Mitropolie
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

duminica, 23.01.2022

Poştaş atacat de un câine de luptă ce i-a sărit la gât, în apropiere de Mitropolie

GALERIE
Pitweiler
 • Pitweiler
- +

„Acel câine, o corcitură între pitbull şi rottweiler, a sărit peste poartă şi l-a atacat pe lucrătorul poştal care se afla în spatele Mitropoliei”, spune Elena Bârlescu, lidera de sindicat din cadrul Oficiului Judeţean de Poştă. Poştaşul a avut noroc că s-a apărat cu mâna. A fost scăpat de un vecin, care a intervenit cu un par. Medicii l-au operat timp de trei ore.

Un poştaş ieşean a fost pe punctul de a-şi pierde braţul drept după ce a fost atacat de un câine, în timp ce se afla pe sector. Evenimentul neplăcut s-a petrecut luni, când Iulian Berariu, lucrător în cadrul Oficiului Judeţean de Poştă Iaşi de 18 ani, se afla într-o zonă de case situată în spatele Mitropoliei.

„Domnul Berariu era în timpul programului în momentul incidentului. Nu este un caz singular, poştaşii sunt atacaţi de câini, şi nu mă refer doar la câinii comunitari, chiar şi câini din curţile oamenilor. Dar acum este inimaginabil ce s-a putut întâmpla. Acel câine, o corcitură între pitbull şi rotweiller din câte am înţeles, a sărit peste poartă şi l-a atacat pe lucrătorul poştal. Cei care îi ţin acum locul poştaşului pe sector ne-au spus că acel câine nu mai este în curte, probabil l-au dus la cineva pentru că a venit şi poliţia acolo”, a precizat Elena Bârlescu, lidera de sindicat din cadrul OJP Iaşi.

Imediat după producerea incidentului, Iulian Berariu a fost operat de urgenţă la Spitalul Clinic Parhon, iar la două zile distanţă a fost externat, acum aflându-se în concediu medical. „Imediat după operaţie, care a durat vreo trei ore, nici nu-şi mai simţea degetele, dar acum şi-a mai revenit. A avut noroc că l-a salvat un vecin cu un par, practic câinele îi muşcase din carne. Mai mult, exista posibilitatea să îi fie atinsă vreo venă şi ar fi fost mult mai grav. Momentan se află în concediu medical plătit pentru două-trei săptămâni, depinde cum evoluează recuperarea”, a completat Elena Bârlescu.

Potrivit liderei de sindicat, în săptămânile din urmă, poştaşul a mai fost lătrat de acelaşi câine, motiv pentru care i-a atenţionat pe stăpâni să îl lege pentru că este periculos. „Din ce am vorbit cu el, îi va da în judecată când îşi revine. Nu a intrat în curte, câinele efectiv a sărit la gâtul lui peste poartă şi el a avut un reflex de apărare ridicând braţul drept”, a concluzionat Bârlescu.

Reporterul „Ziarului de Iaşi” a încercat să discute şi cu Iulian Berariu, însă soţia acestuia a transmis că se odihneşte şi că ar fi mai potrivit să nu dea declaraţii.

Având în vedere că incidentul s-a petrecut în timpul programului de lucru, a fost calificat ca fiind accident de muncă, în această perioadă desfăşurându-se şi o anchetă internă în cadrul OJP Iaşi. „Noi am primit comunicarea cum că un angajat al Oficiului de Poştă a fost atacat de un câine în timp ce se afla pe teren, dar ancheta va fi derulată de către angajaţii instituţiei. Raportul lor ne va fi trimis şi nouă, noi vom urmări dacă s-au respectat toţi paşii impuşi de legislaţie, iar apoi vom şti cu certitudine cum s-au petrecut evenimentele. Dosarul va ajunge apoi şi la Casa de Pensii pentru ca angajatul Poştei să poată beneficia apoi de recuperare medicală sau unele despăgubiri”, a precizat George Tanasievici, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă Iaşi.

Totodată, acest caz a intrat şi în atenţia poliţiştilor de la Secţia 3, care s-au deplasat luni la locul incidentului. Până la închiderea ediţiei, Inspectoratul Judeţean de Poliţie nu a oferit un răspuns referitor la măsurile luate împotriva stăpânilor câinelui care l-a atacat pe poştaş. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Avem selecţioner!

Nicolae GRECU

Avem selecţioner!

Dinspre conclavul de la „Casa Fotbalului” se iţesc dâre de fum alb, numai că cine e alesul rămâne un mister.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Autorul prezintă în continuare procesul rapid de dispariţie a ţărănimii prin colectivizarea comunistă a agriculturii, aşa cum l‑a perceput în propria copilărie.

Din bucătăria rugăciunii

pr. Constantin STURZU

Din bucătăria rugăciunii

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a consacrat 2022 ca fiind "Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului” şi "Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama şi Paisie de la Neamţ”. De fapt, şi când vorbim despre sfinţii isihaşti, tot despre rugăciune vorbim. Adică despre ceea ce ne orientează spre Dumnezeu.

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

„Când teoria matematică este arbitrul suprem al adevărului, devine dificil să vedem diferenţa dintre ştiinţă şi pseudoştiinţă. Rezultatul sunt oameni precum judecătorul din procesul lui Evangeline Adams sau Fiul Raiului din China antică, care au încredere în exactitatea matematică a teoriilor fără a lua în considerare performanţele lor - care confundă matematica cu ştiinţa, raţionalitatea cu realitatea.” (Levinovitz, 2016)

pulspulspuls

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Veşti noi pe astăzi, stimaţi telespectatori, multe “bombă”, despre noua împărţeală de posturi de şefi regionali din Moldova, la instituţiunile ce au sediul, multe din ele, taman la Iaşi. 

Caricatura zilei

Fără certificat verde în UK

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X