Poştaş atacat de un câine de luptă ce i-a sărit la gât, în apropiere de Mitropolie
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 10.04.2021

Poştaş atacat de un câine de luptă ce i-a sărit la gât, în apropiere de Mitropolie

GALERIE
Pitweiler
  • Pitweiler
- +

„Acel câine, o corcitură între pitbull şi rottweiler, a sărit peste poartă şi l-a atacat pe lucrătorul poştal care se afla în spatele Mitropoliei”, spune Elena Bârlescu, lidera de sindicat din cadrul Oficiului Judeţean de Poştă. Poştaşul a avut noroc că s-a apărat cu mâna. A fost scăpat de un vecin, care a intervenit cu un par. Medicii l-au operat timp de trei ore.

Un poştaş ieşean a fost pe punctul de a-şi pierde braţul drept după ce a fost atacat de un câine, în timp ce se afla pe sector. Evenimentul neplăcut s-a petrecut luni, când Iulian Berariu, lucrător în cadrul Oficiului Judeţean de Poştă Iaşi de 18 ani, se afla într-o zonă de case situată în spatele Mitropoliei.

„Domnul Berariu era în timpul programului în momentul incidentului. Nu este un caz singular, poştaşii sunt atacaţi de câini, şi nu mă refer doar la câinii comunitari, chiar şi câini din curţile oamenilor. Dar acum este inimaginabil ce s-a putut întâmpla. Acel câine, o corcitură între pitbull şi rotweiller din câte am înţeles, a sărit peste poartă şi l-a atacat pe lucrătorul poştal. Cei care îi ţin acum locul poştaşului pe sector ne-au spus că acel câine nu mai este în curte, probabil l-au dus la cineva pentru că a venit şi poliţia acolo”, a precizat Elena Bârlescu, lidera de sindicat din cadrul OJP Iaşi.

Imediat după producerea incidentului, Iulian Berariu a fost operat de urgenţă la Spitalul Clinic Parhon, iar la două zile distanţă a fost externat, acum aflându-se în concediu medical. „Imediat după operaţie, care a durat vreo trei ore, nici nu-şi mai simţea degetele, dar acum şi-a mai revenit. A avut noroc că l-a salvat un vecin cu un par, practic câinele îi muşcase din carne. Mai mult, exista posibilitatea să îi fie atinsă vreo venă şi ar fi fost mult mai grav. Momentan se află în concediu medical plătit pentru două-trei săptămâni, depinde cum evoluează recuperarea”, a completat Elena Bârlescu.

Potrivit liderei de sindicat, în săptămânile din urmă, poştaşul a mai fost lătrat de acelaşi câine, motiv pentru care i-a atenţionat pe stăpâni să îl lege pentru că este periculos. „Din ce am vorbit cu el, îi va da în judecată când îşi revine. Nu a intrat în curte, câinele efectiv a sărit la gâtul lui peste poartă şi el a avut un reflex de apărare ridicând braţul drept”, a concluzionat Bârlescu.

Reporterul „Ziarului de Iaşi” a încercat să discute şi cu Iulian Berariu, însă soţia acestuia a transmis că se odihneşte şi că ar fi mai potrivit să nu dea declaraţii.

Având în vedere că incidentul s-a petrecut în timpul programului de lucru, a fost calificat ca fiind accident de muncă, în această perioadă desfăşurându-se şi o anchetă internă în cadrul OJP Iaşi. „Noi am primit comunicarea cum că un angajat al Oficiului de Poştă a fost atacat de un câine în timp ce se afla pe teren, dar ancheta va fi derulată de către angajaţii instituţiei. Raportul lor ne va fi trimis şi nouă, noi vom urmări dacă s-au respectat toţi paşii impuşi de legislaţie, iar apoi vom şti cu certitudine cum s-au petrecut evenimentele. Dosarul va ajunge apoi şi la Casa de Pensii pentru ca angajatul Poştei să poată beneficia apoi de recuperare medicală sau unele despăgubiri”, a precizat George Tanasievici, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă Iaşi.

Totodată, acest caz a intrat şi în atenţia poliţiştilor de la Secţia 3, care s-au deplasat luni la locul incidentului. Până la închiderea ediţiei, Inspectoratul Judeţean de Poliţie nu a oferit un răspuns referitor la măsurile luate împotriva stăpânilor câinelui care l-a atacat pe poştaş. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Încercare pe înaintare, cu speranţe de transformare

Nicolae GRECU

Încercare pe înaintare, cu speranţe de transformare

Chiar dacă şansele sunt minime, demersul oamenilor de rugby ieşeni demonstrează că sportul acesta se încăpăţânează să existe, să renască şi să reziste în dulcele târg.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (III)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (III)

Sunt relevate în continuare explicaţiile etimologice aberante date unor termeni importanţi în limba română, precum cneaz şi voievod, şi concluziile istorice inadecvate rezultate din respectivele etimologii.

O Iubire şi nouă fericiri

pr. Constantin STURZU

O Iubire şi nouă fericiri

Când m-am decis să urmez Filosofia, licean fiind, cineva m-a trimis să discut cu un venerabil profesor din acest domeniu. "Care este preocuparea sau tema centrală a Filosofiei?", m-a întrebat dumnealui, încă de la primele cuvinte. "Fericirea!", am răspuns eu spontan. Profesorul s-a uitat puţin dezamăgit la mine: "Nu. Ci disputa dintre materialism şi idealism". 

Urbanismul slăbiciunilor

arh. Ionel OANCEA

Urbanismul slăbiciunilor

Frumuseţea urbei noastre datorează mult colinelor. Din mulţimea lor, Boris Crăciun identifică pe cele şapte semnificative: Repedea, Cetăţuia, Miroslava, Breazu, Copou, Ciric şi Tătăraşi. Centrul e dominat de mănăstirea Golia şi Mitropolie, iar pe cele din jur se ridică mănăstirile Cetăţuia şi Miroslava. Şi constructorii acestor monumente au avut în preocupare riscurile fundării pe terenurile instabile. 

pulspulspuls

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

Pentru că ne-am jurat în barbă să ne ferim de politichie şi de politicieni măcar sâmbăta, pe uichend, aicea la rubricuţă, haideţi aşadar să părăsim olecuţă acest miraculos tărâm. 

Caricatura zilei

Conducere autonomă nivel 6

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.