anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Caz îngrozitor: Băieţel de 10 ani violat de colegul de clasă de 9 ani

GALERIE
viol copil 10 ani
 • viol copil 10 ani
- +

Poliţiştii comunei Răducăneni, cu ajutorul colegilor de la Iaşi, au în lucru un dosar uluitor şi nemaiîntâlnit: doi băieţei de 9 şi 11 ani sunt acuzaţi că au violat un altul de 10 ani, coleg şi prieten. Dincolo de circumstanţele absolut îngrozitoare ale agresiunii, pe care în limitele decenţei le-am reprodus în textul de faţă, cazul ridică şi alte probleme, de natură psihologică şi chiar medicală n una din acestea: este oare posibil ca un băieţel de 9 ani să poată avea o erecţie voluntară pentru a face sex, şi cu atât mai mult pentru a comite un viol? Un cuvânt important în acest dosar îl vor avea, ca urmare, specialiştii din domeniul medicinei sau chiar urologiei. Site-urile de specialitate spun că astfel de lucruri pot fi posibile. Cum au decurs abominabilele fapte, cum s-a ajuns la plângere în condiţiile în care copilul a tăcut zile în şir, dar şi ce spun specialiştii despre un astfel de caz nemaivăzut?

 

 

Caz şocant la Răducăneni! Doi copii de 9 şi 11 ani, ambii provenind din familii dezorganizate, sunt acuzaţi că au violat un coleg de şcoală, îngrozitoarea agresiune având loc sub un pod din localitate. Victima are vârsta de 10 ani, băieţelul fiind văzut frecvent prin localitate împreună cu ceilalţi doi, agresorii săi.

Agresiunea sexuală a fost adusă la cunoştinţa Poliţiei chiar de către mama copilului abuzat. Acesta s-ar fi plâns iniţial tatălui său că are dureri anale. Din vorbă în vorbă, apoi la insistenţele părintelui, copilul s-a plâns într-un final că a fost abuzat de către doi colegi de şcoală.

Pe data de 28 august dimineaţă, vineri, mama copilului abuzat a mers direct la Poliţie şi a făcut plângere, iar oamenii legii au început ancheta.

În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit faptul că băieţelul de 10 ani agresat, elev în clasa a treia, locuieşte împreună cu familia sa în Răducăneni, iar la începutul lunii august, la o dată rămasă deocamdată incertă, în timpul zilei, copilul a fost acostat pe stradă de către un coleg de-al său de clasă, Matei Răducu F., şi un coleg de şcoală mai mare, din clasa a patra, Andrei Ştefănuţ N., care l-au condus sub un pod din localitatea Răducăneni şi, sub constrângere, l-ar fi violat fiecare câte o dată.

Victima a mai povestit poliţiştilor că, după o săptămână, Andrei Ştefan N. l-ar fi abordat încă o dată, şi a întreţinut un act sexual cu acesta, însă în altă locaţie din aceeaşi localitate.

Totodată, oamenii legii au aflat că victima, minorul de 10 ani, provine şi el tot dintr-o familie dezorganizată, şi se află sub protecţia instituţiilor statului, printre altele el repetând cursurile clasei a doua.

Victima a fost transportată la Institutul de Medicină Legală Iaşi, unde medicii legişti au constatat, în urma examinării preliminare, că după aproape o lună de la agresiunea sexuală băiatul nu a rămas cu leziuni.

În urma acestei concluzii, poliţiştii trebuie acum să demonstreze infracţiunea doar în urma unei anchete, cu alt gen de probe decât cele medicale. “În cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracţiunea de viol, iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii situaţii de fapt”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Poţi viola la vârsta de 9 ani?

Cazul ridică însă şi unele semne de întrebare privind capacitatea acelor doi băieţi, de 9 şi de 11 ani, de a putea fi capabili de un viol, strict din punct de vedere sexual, fiziologic, medical.

Aici, în mod cert, un cuvânt important îl vor avea de spus şi medicii specialişti care vor fi consultaţi, pentru a răspunde la întrebarea dacă cei doi, sau în special cel de 9 ani, poate sau nu avea o erecţie voluntară.

Specialiştii urologi, pe de altă parte, spun pe site-urile medicale de specialitate că erecţia voluntară apare la băieţi odată cu debutul pubertăţii, care variază de la caz la caz, de la vârsta de 10 până la cea de 14 ani.

În plus, aceeaşi specialişti, potrivit site-ului specializat Familist.ro, spun că în această perioadă de debut a pubertăţii erecţiile pot fi foarte frecvente, şi se datorează nu neapărat dorinţei sexuale, încă neclare, cât fluxului sangvin foarte puternic, specific vârstei.

Medicii de la Familist.ro mai spun că, de fapt, mulţi băieţi, odată ce fac legătura conştientă între excitarea sexuală şi erecţie, pot ajunge să creadă că sunt obsedaţi sexual, iar alţii chiar homosexuali.

Devin anxioşi, întrebându-se de ce nu se pot controla. De aceea informaţiile sunt atât de bune pentru un băiat care ajunge la pubertate. Trebuie să ştie că asta se întâmplă cu absolut toţi baieţii - îi va fi mai simplu, ştiind asta, să treacă peste ceea ce i se înţâmplă. 

”Sunt obsedat sexual!”, „Sunt homo?” – iată doar câteva dintre grijile băiatului la pubertate, care se confruntă cu frecvente erecţii. Iar atunci când lipsa unei educaţii sexuale elementare se împleteşte cu un mediu promiscuu sexual, cum este de presupus că s-a întâmplat şi în cazul de la Răducăneni, o astfel de agresiune la această vârstă poate avea unele explicaţii.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.