anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Caz unic – O ieşeancă nu a putut scăpa în instanţă de amenda de 3.000 de lei pentru certificatul Covid. Motivul, unul incredibil

GALERIE
certificat_covid
 • certificat_covid
- +

După zeci de procese în care ieşenii au obţinut anularea amenzilor primite pentru lipsa formularelor digitale COVID, Direcţia pentru Sănătate Publică a reuşit să câştige un proces pe această temă. Victoria este însă doar temporară, judecătorii constatând un viciu de procedură.

N.G. a fost amendată pe 5 ianuarie pentru că nu ar fi respectat obligaţia de a completa formularul digital de intrare în România. Femeia a contestat sancţiunea, arătând că este vaccinată cu trei doze, a prezentat la intrarea în ţară testul PCR negativ şi nu fusese informată de nimeni cu privire la obligativitatea de completare a vreunui formular. În plus, se aflase doar în tranzit, părăsind ţara după două zile, timp în care nu avusese acces la internet.

Ordonanţa de urgenţă prin care s-a impus completarea formularului în cauză a fost abrogată. Ca urmare, orice amendă aplicată în baza ei poate fi anulată în instanţă. Până acum, ieşenii au câştigat toate procesele în care au cerut anularea amenzilor. În acest caz însă, lucrurile au stat altfel. Reprezentanţii DSP au arătat că plângerile împotriva procesului-verbal de contravenţie se taxează cu 20 de lei. Or, printre actele depuse la dosar de N.G. nu se regăsea şi chitanţa care să ateste plata taxei de timbru. Excepţia invocată de DSP a fost acceptată de judecători, care au decis respingerea plângerii înaintate de N.G. Femeia a făcut apel împotriva sentinţei, dosarul urmând să fie reanalizat de Tribunal. Dacă apelul a fost timbrat legal, ieşeanca are toate şansele să câştige.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alexandru LĂZESCU

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alegerile din Italia accentuează tendința de a aduce valorile culturale și raporturile dintre Comisia Europeană și statele membre în centrul disputelor electorale viitoare din UE.

opinii

Dreptate en detail

Briscan ZARA

Dreptate en detail

Ceea ce este şi mai interesant e că fiind alese arbitrar, legile care garantează menţinerea dreptăţii pot fi la fel de uşor schimbate precum pelincile unui bebeluş. Sunt atâtea dreptăţi pe lume că ai de unde alege. Ceea ce ieri era ilegal, azi e chiar obligatoriu, ceea ce e azi împotriva legii, mâine poate fi permis sau chiar încurajat.

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Cristina DANILOV

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Mulţi adulţi tratează fricile copiilor în mod condescendent. Ce dacă se teme, e normal, spunem, copilul va creşte şi totul va trece; sau - toţi ne-am temut cândva de ceva şi iată, am crescut şi nu ne-a mai mâncat lupul. Dar, în acelaşi timp, adulţii tac mâlc despre cât de multe necazuri le-a cauzat frica în copilărie, şi poate că şi acum, doar că ei au învăţat să le ascundă bine. 

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Mihai DORIN

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Indiferent de finalul războiului din Ucraina, abţinerea noastră de la acte revărsânde şi iresponsabile, chiar şi atunci când ştim că teritoriile răpite României rămân o rană deschisă, o ţară ca a noastră, dacă e ţară demnă şi nu accident al istoriei, nu poate abdica de la onoare şi solidaritate cu valorile lumii libere. Întrucât din credinţă şi asumarea acestor valori ne-am născut şi noi, ca naţiune şi stat. Nu Rusia ne-a fost naş, ci ideile şi valorile lumii libere.

pulspulspuls

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment deosebit se pune la cale în filiala liberalilor ieşeni, o procedură extraordinară de măsurare a potenţialului politic al unor candidaţi. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.