anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 30.09.2020

Cazare cu rândul, câte şapte săptămâni, în căminele studenţeşti din Iași

GALERIE
camine USAMV Iasi foto
  • camine USAMV Iasi foto
- +

Prima universitate ieşeană care a decis cum va începe anul universitar este USAMV.

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“ este prima instituţie de învăţământ superior din capitala Moldovei care a decis definitiv cum vor începe cursurile. Acest lucru este cauzat şi de faptul că aceştia încep întotdeauna anul cu două săptămâni mai devreme, mai exact pe 14 septembrie, faţă de începutul lunii octombrie - cazul celorlalte universităţi din Iaşi. Conform informaţiilor furnizate de USAMV Iaşi, se va folosi un sistem mixt, online şi faţă în faţă, de desfăşurare a activităţilor didactice şi a celor practice, variind în funcţie de forma de învăţământ.

Spre exemplu, la ciclul de licenţă toate cursurile vor fi online, dar în primele şapte săptămâni din semestrul I, studenţii de la acest ciclu, învăţământ cu frecvenţă, de la Facultăţile de Agricultură, Horticultură şi Zootehnie, din anii I şi II, vor desfăşura activităţile didactice practic (laboratoarele şi seminariile) faţă în faţă. Colegii lor, din anii III şi IV, vor desfăşura activităţile online în aceste prime şapte săptămâni. Ulterior, în cea de-a doua jumătate a semestrului, situaţia se va inversa: studenţii din anii I şi II vor desfăşura activităţile practice online, în timp ce studenţii din anii III şi IV vor veni la facultate.

O situaţie aparte se regăseşte la Facultatea de Medicină Veterinară. „În primele şapte săptămâni din semestrul I, studenţii de la Facultatea de Medicină Veterinară, din subgrupele A, din toţi anii de studii, vor efectua activităţi didactice practice (laboratoare/seminarii) faţă în faţă, iar studenţii din subgrupele B, din toţi anii de studii, vor efectua aceste activităţi on-line. În ultimele şapte săptămâni din semestrul I, studenţii din subgrupele B, din toţi anii de studii, vor efectua activităţi didactice practice (laboratoare/seminarii) faţă în faţă, iar studenţii din subgrupele A, din toţi anii de studii, vor efectua aceste activităţi didactice on-line“, au precizat reprezen­tanţii universităţii.

Cei înscrişi pe liniile de predare la învăţământ la distanţă vor desfăşura cursuri în marea lor majoritate online, urmând a fi convocaţi de două sau de trei ori la sediul facultăţilor pentru activităţi faţă în faţă.

Învăţământul la ciclul de masterat va rămâne şi în acest nou an universitar primordial online. Vor exista doar o serie de lucrări practice care, pe baza unor programări care vor fi aprobate de conducerile fiecărei facultate în parte, se vor desfăşura la sediul universităţii.

O situaţie aparte o impune cazarea, toate universităţile din Iaşi fiind în situaţia de nu a şti exact cum anume să desfăşoare acest proces fiindcă nu există niciun ghid oficial din partea Ministerului Edu­ca­ţiei sau cel al Sănătăţii. Astfel, cei de la USAMV au decis că în perioada 10 - 13 septembrie se vor caza doar studenţii din anii I şi II, pentru o perioadă de şapte săptă­mâni, care se vor decaza în peri­oa­da 29 - 30 octombrie şi vor continua activitatea online, de la do­mi­ciliu. Pe 30 - 31 octombrie se vor caza studenţii din anii III şi IV, care au stat deja primele şapte săptămâni acasă, urmând a rămâne următoarele şapte săptă­mâni cazaţi la Iaşi. La Medicină Veterinară îm­părţirea la cazare se face pe cele două subgrupe, A şi B, la fel ca activitatea didactică.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alegeri locale, vechime şi alternanţă

Lucian DÎRDALA

Alegeri locale, vechime şi alternanţă

Alegerile locale sunt vulnerabile, prin comparaţie cu cele de la palierul naţional, pentru că în circumscripţii de dimensiuni reduse până şi deficienţele minore - şi, cu atât mai mult, încercările deliberate de viciere a rezultatului - pot avea consecinţe serioase.

Filmuletul zilei

opinii

On air

Florin CÎNTIC

On air

De treisprezece ani, prima săptămână din octombrie înseamnă pentru ieşeni un regal de spectacole de teatru. Aflat anul acesta sub zodia imprevizibilei „avarii pandemice”, Festivalul Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr s-a reinventat, la fel ca în fiecare an.

Urechea de om pe spinarea de şoarece politically correct

Radu PĂRPĂUȚĂ

Urechea de om pe spinarea de şoarece politically correct

Ovidiu Nimigean nu este genul de scriitor care-şi satisface prin creaţie ego-ul emfatic şi care vrea să „ia faţa”, să domine un auditoriu redus la tăcere şi uimire. El, dimpotrivă, îşi ia cu această carte (O ureche de om pe o spinare de şoarece, Polirom, 2020) ingrata sarcină de a investiga lumea în teritoriile sale cunoscute îndeobşte, dar pe care cei mai mulţi se feresc cu bună ştiinţă să le cunoască, orbesc benevol sau le înţeleg anapoda, şi de a preveni la modul oracular („priveşte printre fisurile discursului dominant”, pag. 342, îndeamnă la un moment dat).

De ce să votez? Argumente pro şi contra

Ciprian IFTIMOAEI

De ce să votez? Argumente pro şi contra

Abraham Lincoln spunea că, în democraţie, „votul este mai puternic decât glonţul”. Oare chiar aşa să fie? V-aţi întrebat vreodată cât anume contează un vot în totalul voturilor exprimate? 

pulspulspuls

Lotul doi de concluziuni ale alegerilor de la Iaşi

Lotul doi de concluziuni ale alegerilor de la Iaşi

Aşadar, stimaţi electori şi scumpiţe electoriţe, vă povesteam ieri aicea cam care ar trebui să fie concluziunile corente, trase la rece, privind alegerile de duminică de la Iaşi, şi vorbeam de situaţiunea delicată din USR Iaşi, apoi de starea mafiei din jurul dipotatului dârvar Moş Vilă ot pemepeu. 

Caricatura zilei

Renumărare

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.