Cazare cu rândul, câte şapte săptămâni, în căminele studenţeşti din Iași
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 21.04.2021

Cazare cu rândul, câte şapte săptămâni, în căminele studenţeşti din Iași

GALERIE
camine USAMV Iasi foto
  • camine USAMV Iasi foto
- +

Prima universitate ieşeană care a decis cum va începe anul universitar este USAMV.

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“ este prima instituţie de învăţământ superior din capitala Moldovei care a decis definitiv cum vor începe cursurile. Acest lucru este cauzat şi de faptul că aceştia încep întotdeauna anul cu două săptămâni mai devreme, mai exact pe 14 septembrie, faţă de începutul lunii octombrie - cazul celorlalte universităţi din Iaşi. Conform informaţiilor furnizate de USAMV Iaşi, se va folosi un sistem mixt, online şi faţă în faţă, de desfăşurare a activităţilor didactice şi a celor practice, variind în funcţie de forma de învăţământ.

Spre exemplu, la ciclul de licenţă toate cursurile vor fi online, dar în primele şapte săptămâni din semestrul I, studenţii de la acest ciclu, învăţământ cu frecvenţă, de la Facultăţile de Agricultură, Horticultură şi Zootehnie, din anii I şi II, vor desfăşura activităţile didactice practic (laboratoarele şi seminariile) faţă în faţă. Colegii lor, din anii III şi IV, vor desfăşura activităţile online în aceste prime şapte săptămâni. Ulterior, în cea de-a doua jumătate a semestrului, situaţia se va inversa: studenţii din anii I şi II vor desfăşura activităţile practice online, în timp ce studenţii din anii III şi IV vor veni la facultate.

O situaţie aparte se regăseşte la Facultatea de Medicină Veterinară. „În primele şapte săptămâni din semestrul I, studenţii de la Facultatea de Medicină Veterinară, din subgrupele A, din toţi anii de studii, vor efectua activităţi didactice practice (laboratoare/seminarii) faţă în faţă, iar studenţii din subgrupele B, din toţi anii de studii, vor efectua aceste activităţi on-line. În ultimele şapte săptămâni din semestrul I, studenţii din subgrupele B, din toţi anii de studii, vor efectua activităţi didactice practice (laboratoare/seminarii) faţă în faţă, iar studenţii din subgrupele A, din toţi anii de studii, vor efectua aceste activităţi didactice on-line“, au precizat reprezen­tanţii universităţii.

Cei înscrişi pe liniile de predare la învăţământ la distanţă vor desfăşura cursuri în marea lor majoritate online, urmând a fi convocaţi de două sau de trei ori la sediul facultăţilor pentru activităţi faţă în faţă.

Învăţământul la ciclul de masterat va rămâne şi în acest nou an universitar primordial online. Vor exista doar o serie de lucrări practice care, pe baza unor programări care vor fi aprobate de conducerile fiecărei facultate în parte, se vor desfăşura la sediul universităţii.

O situaţie aparte o impune cazarea, toate universităţile din Iaşi fiind în situaţia de nu a şti exact cum anume să desfăşoare acest proces fiindcă nu există niciun ghid oficial din partea Ministerului Edu­ca­ţiei sau cel al Sănătăţii. Astfel, cei de la USAMV au decis că în perioada 10 - 13 septembrie se vor caza doar studenţii din anii I şi II, pentru o perioadă de şapte săptă­mâni, care se vor decaza în peri­oa­da 29 - 30 octombrie şi vor continua activitatea online, de la do­mi­ciliu. Pe 30 - 31 octombrie se vor caza studenţii din anii III şi IV, care au stat deja primele şapte săptămâni acasă, urmând a rămâne următoarele şapte săptă­mâni cazaţi la Iaşi. La Medicină Veterinară îm­părţirea la cazare se face pe cele două subgrupe, A şi B, la fel ca activitatea didactică.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Europa se loghează în reţea

Lucian DÎRDALA

Europa se loghează în reţea

Platforma digitală, accesibilă la adresa future.europa.eu (cu posibilitatea selectării limbii române), îi invită pe cetăţenii „obişnuiţi” să-şi spună părerea sau să reacţioneze la postările altora, operând asemenea unei reţele sociale.

Filmuletul zilei

opinii

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Sigur că tot talentul, pregătirea minuţioasă şi inspirată la Conservatorul din Bucureşti cu profesorul Constantin Bugeanu (din păcate, rolul său de pedagog în formarea dirijorilor afirmaţi ulterior este trecut astăzi sub tăcere...), pregătirea permanentă după absolvire l-au detaşat pe Cristian Mandeal din rândurile generaţiei sale, dorinţa de a învăţa în continuare, de a-şi înfăptui concepţia interpretativă fructificând ocaziile apărute, i-au asigurat evoluţia. 

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

pulspulspuls

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Atenţie mare în aceste zile nu numai la ştirile politice mai şugubeţe, stimaţi telespectatori, ci şi la alea economice mai săltăreţe, că şi de-aici pot sări iepuri după care să alergi de-ţi ies ochii din cap şi tot să nu-i prinzi. 

Caricatura zilei

Fără facebook

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.