Cazarea studenţilor în căminele din Iași - incertitudine totală. Totuși, se primesc cereri
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Cazarea studenţilor în căminele din Iași - incertitudine totală. Totuși, se primesc cereri

GALERIE
studenti cazare
  • studenti cazare
- +

Una dintre universităţile ieşene a demarat deja procesul depunerii cererilor, dar fără să ştie exact cum se va face cazarea. Se aşteaptă precizări de la Guvern.

Universitatea de Medicină şi Farmacie a publicat ieri calendarul procesului de cazare în cămine studenţeşti pentru următorul an universitar, dar şi regulementul de cazare sau modul în care sunt distribuite locurile pentru fiecare facultate în parte.

Astfel, studenţii UMF Iaşi vor putea depune cereri de cazare în format electronic, completate online, până pe 26 august inclusiv, tot până la finalul lunii august putând fi depuse online eventualele acte doveditoare pentru situaţiile speciale, cum sunt studenţii familişti sau cei cu dosare speciale. Dosarele depuse vor fi analizate în perioada 27-30 august, urmând ca la 1 septembrie să fie generat primul clasament pentru cazarea studenţilor, cu cei care au primit cazare, urmând ca pe 3 septembrie să fie afişat clasamentul final. Repartizarea pe camere în cadrul căminelor se va realiza în perioada 9-13 septembrie, urmând ca în perioada 14 - 18 septembrie să fie introduse datele studenţilor în baza de date. Cazarea propriu-zisă a studenţilor va avea loc în perioada 21-23 septembrie în cazul celor din anii II-VI, urmând ca în perioada 24-25 septembrie să fie cazaţi studenţii de anul I.

În ceea ce priveşte numărul de locuri, deocamdată, UMF Iaşi a publicat numărul total disponibil în căminele sale, iar acesta rămâne asemănător cu cel din anii trecuţi, studenţii având posibilitatea să obţină unul dintre cele aproximativ 1.400 de locuri disponibile în cele 6 cămine puse la dispoziţie, unul dintre acestea fiind căminut T22, aflat în Campusul „Tudor Vladimirescu“. Mai exact, UMF Iaşi pune la dispoziţie 231 de locuri în căminul E5, în 1 Mai A sunt 285 de locuri, în căminul 1 Mai B sunt 144 de locuri, în 1 Dec. Pav. 9 sunt 305 locuri, iar în 1 Dec. Pav 10 sunt 339 de locuri. În căminut T22 sunt 90 de locuri disponibile.

Totuşi, reprezentanţii UMF Iaşi subliniază că de la nivel central nu a fost stabilită o metodologie clară în ceea ce priveşte procesul de cazare pentru noul an universitar, iar deocamdată s-a dat drumul doar la procesul de depunere a cererilor de cazare. Astfel, în funcţie de reglementările Guvernului, numărul de locuri în cămine s-ar putea reduce drastic pentru a putea păstra distanţare fizică şi normele de igienă necesare pentru împiedicarea răspândirii Covid-19.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Raport

Cătălin ONOFREI

Raport

Un secol de împliniri măreţe!

Filmuletul zilei

opinii

„Securiti”

Briscan ZARA

„Securiti”

Bogaţii sunt nişte oameni terifiaţi de lume, înspăimântaţi de accidente, de boli, de moarte, de imprevizibil, necunoscut. Lor nu trebuie să li se întâmple nimic atâta timp cât au banii necesari pentru a-şi construi protecţie şi a reduce la minimum posibilitatea ca un rău să li se întâmple. Nimic nu poate fi lăsat la voia întâmplării, totul trebuie asigurat, prevăzut. Cu cât eşti mai bogat, cu atât riscul este eliminat, de orice fel ar fi el. La fel şi libertatea…

Recensământul General Agricol-runda 2020

Ciprian IFTIMOAEI

Recensământul General Agricol-runda 2020

Un diagnostic al agriculturii şi dezvoltării rurale în România.

Acolo unde America s-a născut

Mihai DORIN

Acolo unde America s-a născut

Un loc de neevitat în orice sejur american este Philadelphia. Istoria Lumii Noi începe cu Columb, însă istoria libertăţii americane începe în acest oraş providenţial. Aici s-a pus piatra de temelie a unei mari naţiuni, ce avea să înalţe idealul libertăţii la rangul de politică universală. Până la 4 iulie 1776, coloniile americane acceptaseră statutul de copii ascultători ai metropolei londoneze. 

pulspulspuls

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Apropo de haloimisul politic de Bahlui al negocierilor şi votării bugetului local de ieri, haideţi să vă povestim pe astăzi şi o micuţă picanterie de famiglie, dacă tot s-a înfierbântat lumea pe tema asta! 

Caricatura zilei

Viteză

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.