anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 18.09.2020

Cazarea studenţilor în căminele din Iași - incertitudine totală. Totuși, se primesc cereri

GALERIE
studenti cazare
  • studenti cazare
- +

Una dintre universităţile ieşene a demarat deja procesul depunerii cererilor, dar fără să ştie exact cum se va face cazarea. Se aşteaptă precizări de la Guvern.

Universitatea de Medicină şi Farmacie a publicat ieri calendarul procesului de cazare în cămine studenţeşti pentru următorul an universitar, dar şi regulementul de cazare sau modul în care sunt distribuite locurile pentru fiecare facultate în parte.

Astfel, studenţii UMF Iaşi vor putea depune cereri de cazare în format electronic, completate online, până pe 26 august inclusiv, tot până la finalul lunii august putând fi depuse online eventualele acte doveditoare pentru situaţiile speciale, cum sunt studenţii familişti sau cei cu dosare speciale. Dosarele depuse vor fi analizate în perioada 27-30 august, urmând ca la 1 septembrie să fie generat primul clasament pentru cazarea studenţilor, cu cei care au primit cazare, urmând ca pe 3 septembrie să fie afişat clasamentul final. Repartizarea pe camere în cadrul căminelor se va realiza în perioada 9-13 septembrie, urmând ca în perioada 14 - 18 septembrie să fie introduse datele studenţilor în baza de date. Cazarea propriu-zisă a studenţilor va avea loc în perioada 21-23 septembrie în cazul celor din anii II-VI, urmând ca în perioada 24-25 septembrie să fie cazaţi studenţii de anul I.

În ceea ce priveşte numărul de locuri, deocamdată, UMF Iaşi a publicat numărul total disponibil în căminele sale, iar acesta rămâne asemănător cu cel din anii trecuţi, studenţii având posibilitatea să obţină unul dintre cele aproximativ 1.400 de locuri disponibile în cele 6 cămine puse la dispoziţie, unul dintre acestea fiind căminut T22, aflat în Campusul „Tudor Vladimirescu“. Mai exact, UMF Iaşi pune la dispoziţie 231 de locuri în căminul E5, în 1 Mai A sunt 285 de locuri, în căminul 1 Mai B sunt 144 de locuri, în 1 Dec. Pav. 9 sunt 305 locuri, iar în 1 Dec. Pav 10 sunt 339 de locuri. În căminut T22 sunt 90 de locuri disponibile.

Totuşi, reprezentanţii UMF Iaşi subliniază că de la nivel central nu a fost stabilită o metodologie clară în ceea ce priveşte procesul de cazare pentru noul an universitar, iar deocamdată s-a dat drumul doar la procesul de depunere a cererilor de cazare. Astfel, în funcţie de reglementările Guvernului, numărul de locuri în cămine s-ar putea reduce drastic pentru a putea păstra distanţare fizică şi normele de igienă necesare pentru împiedicarea răspândirii Covid-19.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Fără dezbatere

Claudiu RAUS

Fără dezbatere

De ce nu vrea Mihai Chirica dezbatere? Ca să nu ne uităm ca la circ şi să mâncăm seminţe, cum spune? Nu: e vorba de altceva…

Filmuletul zilei

opinii

Un personaj detestabil

Alexandru CĂLINESCU

Un personaj detestabil

Ieşind dăunezi în oraş, ce-mi văd ochii? Pe panourile de afişaj electoral, fotografiile candidaţilor PSD la primărie şi la preşedinţia Consiliului judeţean sunt însoţite de fotografia Gabrielei Firea, cu menţiunea „Primarul Bucureştiului sprijină PSD Iaşi!”. O astfel de alăturare e o dovadă de slugărnicie de partid şi ar trebui - în mod normal - să fie nu un sprijin, ci un handicap.

Petre Ţuţea şi inginerii

Neculai SEGHEDIN

Petre Ţuţea şi inginerii

Eram la o manifestare ştiinţifică în deschiderea căreia un reputat profesor bucureştean a avut o foarte interesantă conferinţă legată de rolul şi importanţa ingineriei în dezvoltarea societăţii şi, pentru a fi mai convingător, a dat un citat din Petre Ţuţea: „Dacă într-un salon, într-un colţ, unul fumează şi tace, ăla e inginer... Inginerul e practic, savantul nu e practic. Când i s-a spus lui Max Planck, creatorul fizicii cuantice, că s-a mai găsit o aplicaţie, el a spus: care e, mă? Uite care... - Ca să vezi, nici nu m-am gândit!”. 

Cu „cioara vopsită”, electoral

Nicolae CREŢU

Cu „cioara vopsită”, electoral

Deşi, faţă de speranţele de acum peste trei decenii, experienţa realităţilor trăite în materie de „ofertă” şi „cuvânt” (promisiuni, propagandă, nu numai electorală) ne-a vindecat de multe iluzii şi aşteptări rozacee de la „clasa politică”, cum îi place să-şi spună ea însăşi, campaniile de prag de alegeri aduc cu ele noi mostre de ipocrizie „şmecheră” şi verbiaj de umplutură, fără nicio temelie credibilă şi fără nicio altă miză reală, alta decât tentativa de doar ademenire a votului, pesemne ţintind încă niscaiva... naivi sau proşti dispuşi, chiar dacă tot mai puţini, să se lase îmbrobodiţi şi, în fond, dispreţuiţi tocmai de astfel de greţoşi măsluitori, din nou în ofensivă, gata să se reînfigă în fruntea bucatelor, „democratic”, simulanţi de focoasă dragoste de „popor”. 

pulspulspuls

Iată cum se scufundă Iaşul, pe mâna unor personagii precum menistrul penalilor!

Iată cum se scufundă Iaşul, pe mâna unor personagii precum menistrul penalilor!

O observaţiune filosofică şi chiar axiologică pe astăzi, stimaţi vniversitari ieşeni, despre ce a însemnat în realitate o chestiune care, la vremea ei, pentru mulţi nu părea că e chiar atât de bălţată: cocoţarea în scaunul de rector al celei mai vechi universităţi din ţară a ministrului penalilor Dragnea şi Tăriceanu, zoon politikon-ul Tudorel. 

Caricatura zilei

Controversă vegetariană

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.