anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 05.10.2022

Cazierul judiciar şi rovinieta, integrate pe platforma Ghişeul.ro?

GALERIE
ghiseul-ro
 • ghiseul-ro
- +

Platforma Ghişeul.ro este în continuă dezvoltare şi se analizează integrarea de noi soluţii, precum eliberarea cazierului judiciar, servicii de open banking sau plata rovinietei, a declarat, joi, într-o conferinţă de specialitate, Dragoş Tohănean, vicepreşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României (ADR).

"Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) este în strânsă legătură inclusiv cu ministerul reprezentat de domnul Burduja (Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, n.r.) şi cu partenerii din segmentul public şi privat, încearcă să înţeleagă bunele practici din segmentul privat pentru a îmbunătăţi colaborarea cu cetăţenii. Sloganul pe care vrem să-l folosim de fiecare dată este "Să scoatem statul din statul la coadă". Un exemplu bun este platforma Ghişeul.ro, care, datorită pandemiei, a crescut foarte mult în număr de utilizatori, respectiv în număr de instituţii înrolate cu plata taxelor şi impozitelor. Ghişeul.ro este platformă în continuă dezvoltare. La iniţiativa domnului Burduja se analizează soluţii pentru integrarea cazierului judiciar în platformă. Sunt discuţii cu diferiţi parteneri pentru aducerea pe online a acestui subiect. În paralel, dezvoltăm şi segmentul cu focusul pe aplicaţiile mobile. Suntem în faza de testare şi avem o colaborare foarte bună cu segmentul privat cu partenerii noştri. Acestea sunt doar câteva proiecte care merg în această direcţie", a spus Tohăneanu.

Reprezentantul ADR a menţionat, totodată, că au demarat discuţii cu operatori din mediul economic privat în vederea implementării pe platforma Ghişeul.ro a unor noi servicii, precum open banking, plata rovinietei sau a anumitor taxe din zona auto.

"Misiunea ADR este să fie aproape de cetăţeni, să vadă care sunt nevoile şi prin analiza comună interministerială sau inter-autoritate să găsim soluţiile cele mai bune pentru a digitaliza diferite servicii, fie că vorbim de proiecte legislative sau proiecte implementate la nivel de cetăţeni. În viitoarele proiecte vor fi luate în considerare şi aspectele de viaţă. Până la urmă, vrem să identificăm inclusiv conceptul de oraş inteligent, iar Ghişeul.ro este o bună bază pentru plecarea la acest drum, dar dezvoltare continuă a platformei automat va facilita o colaborare mult mai bună între cetăţeni şi instituţia publică, fie centrală, fie locală. În cadrul ADR am început să purtăm discuţii şi cu operatori din mediul economic privat pentru servicii de open banking, soluţii pentru a integra inclusiv plata rovinietei sau anumitor taxe din mediul auto", a subliniat vicepreşedintele ADR.

Dezvoltarea oraşelor inteligente şi orientarea tehnologiilor durabile către locuitori se află printre subiectele analizate, joi, în cadrul evenimentului Smart Transformation Forum.

 

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O reformă care nu se va face (II)

Cătălin ONOFREI

O reformă care nu se va face (II)

Poveste cu doi înecaţi.

opinii

Mahalaua digitală

Florin CÎNTIC

Mahalaua digitală

Deşi nu prea îmi pierd timpul cu comentariile sterile de pe social media, nu încetez să mă minunez de ticăloşia, prostia delirantă şi reaua credinţă care parazitează până la sufocare opiniile articulate, chiar dacă uneori provocatoare din bula mea, ale lui Dan Alexe, Sorin Ioniţă sau Mădălin Hodor. Când scriam acest text, în urmă cu foarte mulţi ani, credeam că se va atenua în timp cotcodăceala otrăvită a smintiţilor care intervin obraznic şi contondent pe internet. După cum vedem azi, maladia s-a agravat.

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Ioan Alexandru TOFAN

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Aşadar, o lege scurtă şi clară (150 de pagini sau chiar 120 este deja prea mult), generală şi fără elanuri civilizatoare, împreună cu o responsabilitate mare acordată celor care predau şi învaţă. Nu ştiu dacă este soluţia potrivită. Dar măcar ne putem gândi la ea, ca alternativă la începuturile care nu se mai termină ale reformelor din educaţie şi la legile care vor să fie săpate în piatră cu mina de la pix.

Despre copilărie (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Despre copilărie (I)

Copilăria mea a coincis cu primii ani ai deschiderii „domniei” lui Ceauşescu, când se instaurase o efervescenţă în societatea românească. M-am gândit să povestesc despre perioada aceea, fiindcă este bine să nu uităm învăţămintele de atunci. 

pulspulspuls

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Astăzi vom trece în revistă câte ceva din comportamentul hormonal de vârsta aproape septuagenară a unor dezvoltatori imobiliari din târgul nostru, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Tractorul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.