anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 26.06.2022

Cazul Corona s-a extins şi la hochei

GALERIE
corona-hochei
 • corona-hochei
- +

 

Unii jucători de la echipa braşoveană sunt cercetaţi pentru acelaşi tip de terapie intravenoasă ca şi handbalistele

 

 

Preşedintele Agenţiei Naţionale Antidoping (ANAD), Cristian Balaj, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că la Corona Braşov, unde trei handbaliste sunt suspectate de utilizarea unor proceduri interzise, cercetările s-au extins şi la hochei pe gheaţă. „Doctorul de la hochei va fi invitat la Comisia de Audiere, pentru că a absentat, are o prescripţie medicală. Este nevoie şi de prezenţa dânsului pentru că a apărut la cazul Corona şi disciplina hochei în discuţie şi nu se pot da rezultatele finale, sancţiunile, până nu sunt audiaţi toţi cei care au fost implicaţi şi nu sunt puţini. Am mărit ritmul, numărul şedinţelor Comisiei de Audiere va fi de trei pe lună, suficiente pentru a lua o decizie, dar depinde şi de acest medic, sperăm să înţeleagă, pentru că este nevoie de dânsul. Încercăm să explicăm celor de la WADA că fetele au fost îndrumate să facă această procedură. Din păcate codul nu ne ajută, pentru că orice sportiv este răspunzător de substanţa pe care o are în organism. Şi nu contează vinovăţia sau intenţia. Şi atât timp cât manipularea sângelui este sancţionată cu patru ani suspendare, este greu să fie coborâtă foarte mult această sancţiune. Medicul de la Corona avea mesaje cu colegii mei de la ANAD şi era extrem de facil să întrebe dacă terapia cu laser intravenos este permisă. A întrebat o dată de Nurofen. Cum întrebi tu ca medic de Nurofen? Nu ştiu cu ce bani s-au făcut aceste manipulări ale sângelui, ştiu că există un dosar pe rol, poliţia din Braşov ne solicită informaţii. Orice persoană care e implicată în dosar poate să ceară informaţii, însă noi, care sancţionăm şi trebuie să protejăm sportul românesc şi să dăm sancţiunile corecte, nu avem voie să primim informaţii”, a spus Balaj.

Preşedintele Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, Alexandru Hălăucă, a declarat, ieri, că există o anchetă în desfăşurare a Agenţiei Naţionale Anti-Doping la echipa Corona Braşov, în urma căreia jucătorul Huba Bors, selecţionat în trecut la echipa naţională a României, a fost suspendat şi că ar fi o mare lovitură pentru hocheiul românesc în condiţiile în care cazul va escalada şi echipa braşoveană va fi exclusă din campionat. Oficialul FRH a precizat că ar fi vorba de aceeaşi procedură interzisă de WADA, terapia cu laser intravenos. Întrebat dacă echipa Corona Braşov, campioana en titre a României la hochei, riscă să fie exclusă în cazul depistării mai multor sportivi care au folosit această procedură, ca şi în cazul echipei de handbal, Hălăucă a spus: „Sunt nişte legi, în primul rând trebuie să aşteptăm rezultatul anchetei şi după aceea putem discuta despre ceea ce va fi. Eu, repet, din informaţiile pe care le am există vorba doar acest sportiv. E adevărat că doctorul Emilian Măţău, pe care îl aveam şi la echipa naţională, a fost chemat la ANAD, fiind implicat în cazul Corona. Din câte ştiu eu, este chemat pe data de 4 februarie. Noi nu îl mai folosim la lotul naţional, pentru că era şi doctorul echipei naţionale. Nici mie nu mi-a venit a crede, eu m-am îndreptat către club şi am discutat cu ei, dar la vremea respectivă domnul doctor nu a recunoscut nimic. După care, în decembrie, când a fost un control ANAD, jucătorul s-a adus şi a declarat că a făcut acea procedură. Asta este ceea ce mi s-a comunicat şi mie”.

Preşedintele federaţiei de hochei afirmă că a discutat cu jucătorii de la Corona Braşov care fac parte din echipa naţională şi că aceştia ar fi negat că ar fi fost supuşi procedurii cu laser intravenos. „Eu am luat legătura şi cu federaţia internaţională şi bineînţeles că mi-au cerut date concrete. Mi-au spus că din moment ce un jucător este notificat şi îl folosim atunci va fi rău pentru federaţie pentru că se vor anula rezultatele. Noi am anunţat federaţia internaţională de suspendarea lui Huba Bors şi le-am spus că nu îl vom mai folosi de acum înainte”, a mai spus Alexandru Hălăucă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.