Cazul decesului după o operaţie banală: niciun vinovat, după două luni de anchetă
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 16.01.2021

Cazul decesului după o operaţie banală: niciun vinovat, după două luni de anchetă

GALERIE
operatie neuro
  • operatie neuro
- +

Cazul femeii care s-a stins din viaţă în urma unei operaţii de hernie de disc la finalul lunii septembrie nu şi-a găsit încă răspunsuri la toate întrebările. În urma anchetei interne derulate la Spitalul de Neurochirurgie, s-a constatat că nu există „nicio abatere de la respectarea protocoalelor interne“. În ce priveşte reclamaţia de la Colegiul Medicilor, şi aceasta este „în aşteptare“.

Reprezentanţii Spitalului de Neurochirurgie susţin că, în acest caz, au fost analizate toate documentele, inclusiv filmul operator, acestea relevând că procedura a fost una corectă. „Comisia a analizat dacă s-a respectat tot ce înseamnă protocol, de la internare până la explorare şi operaţie şi au fost toate respectate. Nu avem încă raportul comisiei de expertiză medico-legală, noi cei din comisie am făcut o adresă suplimentară în afara celei făcute de către spital şi aşteptăm să primim rezultatele de la Institutul de Medicină Legală. Acolo se va arăta totuşi ce a fost ca leziune medico-legală“, a precizat dr. Marius Dabija, purtător de cuvânt al unităţii medicale, care a fost şi preşedintele comisiei de anchetă.

Reclamaţia de la Colegiu, tot nerezolvată

Nici reclamaţia de la Colegiul Medicilor, filiala Iaşi, nu a fost rezolvată, aceasta fiind acum în curs de finalizare, rezultatele urmând să fie comunicate până cel târziu la sfârşitul anului. „Momentan se află în Comisia de Jurisdicţie, iar ulterior va ajunge în Comisia de Disciplină, unde cei trei membri vor stabili ce măsuri vor fi luate. Decizia se bazează pe ancheta instrumentată, eventual dacă va mai fi nevoie vor mai cere o serie de documente, de expertize, dar în majoritatea cazurilor se ia o decizie curând, care este adusă la cunoştinţa celui reclamat şi celui care a reclamat. Noi ne uităm la Codul Deontologic, medicii sunt probabil corpul profesional cu cele mai multe nivele de responsabilitate din ţară, disciplinară, juridică, etc. Cu toate acestea, ele nu se suprapun, sunt instituţii diferite care analizează aceste responsabilităţi“, a explicat conf.dr. Liviu Oprea, preşedintele Colegiului Medicilor, filiala Iaşi.

Acuzaţiile familiei

Familia pacientei Mihaela Coţovanu (61 de ani) îl acuză pe dr. Cezar Eugen Popescu, precum şi pe ceilalţi medici din clinica respectivă, de malpraxis, după ce femeia s-a stins din viaţă în urma unei intervenţii cu risc minim, fiind vorba despre o operaţie de hernie de disc. Înainte de procedură, medicii au dat asigurări familiei că este vorba despre o formă uşoară, care nu ar trebui să pună probleme deosebite şi că singura problemă va fi recuperarea postoperatorie care va fi una mai de durată. În cursul zilei de duminică, 30 septembrie, imediat după finalizarea intervenţiei, femeia s-a stins din viaţă din cauza unei hemoragii interne. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Brand mic

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.