Cazul preotului sinucigaş: conflictul deschis dintre soţia părintelui şi soacră, în instanţă
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 21.04.2021

Cazul preotului sinucigaş: conflictul deschis dintre soţia părintelui şi soacră, în instanţă

GALERIE
Imanuel Liviu Crauciuc Cabur-preot
  • Imanuel Liviu Crauciuc Cabur-preot
- +

Soţia preotului Imanuel Liviu Crauciuc, bărbatul de 42 de ani care şi-a pus capăt zilelor în cursul zilei de joi, 10 decembrie, în Iaşi, a intentat divorţ astă-vară. Procesul privind separaţia celor doi urma să fie judecat de către magistraţii de la Judecătorie, care nu au stabilit până la acest moment nici măcar primul termen de judecată.

Dincolo de procesul de divorţ, care presupune şi împărţirea bunurilor familiei, în familia preotului mai exista un conflict deschis care l-a afectat pe acesta, în ultimele luni. Este vorba de o dispută violentă între mama slujitorului Domnului şi soţia acestuia, care a ajuns inclusiv în instanţă.

În august 2020, Raluca C. a cerut judecătorilor reintegrarea în locuinţa familiei, limitarea dreptului de folosinţă a casei de către soţ, obligarea păstrării unei distanţe între ea şi soacră, respectiv soţ, dar şi interzicerea oricărui contact între ei. Dintre toate aceste solicitări, magistraţii au admis doar pretenţiile referitoare la soacră.

"Dispune emiterea unui ordin de protecţie în ceea ce o priveşte pe pârâta C. Cabur Veronica pe o perioadă de 6 luni, cuprinzând următoarele măsuri: - obligarea pârâtului la păstrarea unei distanţe minime de 5 metri faţă de reclamantă şi de locuinţa acesteia din Iaşi, Str. *. - interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod cu reclamanta. Respinge ca nefondată cererea faţă de pârâtul C.Cabur Imanuel Liviu", au decis judecătorii.

În motivarea sentinţei se menţionează că soţia preotului a depus inclusiv o filmare la dosar prin care a încercat să-şi justifice demersul.

"Mama pârâtului, la cererea acestuia, a pătruns în locuinţa părţilor şi atitudinea acesteia apare pe înregistrarea video. Soacra a pătruns în casa ce reprezintă coproprietatea reclamantei şi a pârâtului şi i-a spus reclamantei să părăsească locuinţa. Fiul major a fost principalul apărător al mamei sale care a intervenit şi s-a aflat mereu în centrul acţiunii, apărând-o pe reclamantă. Reclamanta doarme în dormitor cu cheia în uşă. Mama pârâtului a încercat să o alunge pe reclamantă din domiciliul conjugal. Conflictul a culminat cu chemarea poliţiei. Reclamanta a fost nevoită să plece de acasa cu copiii şi să se întoarcă după ce apele s-au liniştit", sunt o parte din acuzaţiile aduse de soţia preotului, prin intermediul avocatului, în sala de judecată.

La rândul său, avocatul pârâţilor a precizat că "din evenimentul surprins pe CD rezultă că există un conflict între soacră şi noră şi există alte modalităţi de soluţionare a acestui conflict social. Ordinul de protecţie înseamnă dovedirea unei atitudini violente şi săvârşită de către pârât, dar nu s-au dovedit care au fost violenţele fizice. Violenţele psihice pot fi rezolvate în alt mod, nu a fost dovedită această situaţie pentru a bifa cerinţele de exigenţă pe care le presupune un ordin de protecţie. Solicită respingerea ordinului de protecţie. Cu cheltuieli de judecată, sens în care depune la dosar originalul chitanţei care atestă plata onorariului de avocat".

Imanuel Liviu Crauciuc a fost găsit mort joi seară, după ce s-a spânzurat locuința sa din municipiului Iaşi.

VEDEȚI ȘI:

De ce şi-a luat zilele preotul Crauciuc în postul Crăciunului: o zbuciumată poveste de dragoste - AICI

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Europa se loghează în reţea

Lucian DÎRDALA

Europa se loghează în reţea

Platforma digitală, accesibilă la adresa future.europa.eu (cu posibilitatea selectării limbii române), îi invită pe cetăţenii „obişnuiţi” să-şi spună părerea sau să reacţioneze la postările altora, operând asemenea unei reţele sociale.

Filmuletul zilei

opinii

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Sigur că tot talentul, pregătirea minuţioasă şi inspirată la Conservatorul din Bucureşti cu profesorul Constantin Bugeanu (din păcate, rolul său de pedagog în formarea dirijorilor afirmaţi ulterior este trecut astăzi sub tăcere...), pregătirea permanentă după absolvire l-au detaşat pe Cristian Mandeal din rândurile generaţiei sale, dorinţa de a învăţa în continuare, de a-şi înfăptui concepţia interpretativă fructificând ocaziile apărute, i-au asigurat evoluţia. 

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

pulspulspuls

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Atenţie mare în aceste zile nu numai la ştirile politice mai şugubeţe, stimaţi telespectatori, ci şi la alea economice mai săltăreţe, că şi de-aici pot sări iepuri după care să alergi de-ţi ies ochii din cap şi tot să nu-i prinzi. 

Caricatura zilei

Urna

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.