CCR a amânat din nou pronunţarea în legătură cu hotărârea Senatului privind alegerea lui Teodor Meleşcanu

miercuri, 30 octombrie 2019, 12:18
2 MIN
 CCR a amânat din nou pronunţarea în legătură cu hotărârea Senatului privind alegerea lui Teodor Meleşcanu

Curtea Constituţională a României (CCR) a amânat din nou, miercuri, să se pronunţe cu privire la hotărârea Senatului prin care a fost ales Teodor Meleşcanu ca preşedinte al acestei Camere. Sesizarea privind conflictul juridic de natură constituţională a fost făcută de 33 de senatori.

CCR a amânat din nou, miercuri, pronunţarea în dosarul nr.2435L2/2019.  Acesta vizează “sesizarea de neconstituţionalitate a Hotărârii Senatului nr.36/2019 pentru alegerea preşedintelui Senatului”. Sesizarea a fost formulată de 33 de senatori, membrii ai Grupului parlamentar al Partidului Alianţei Liberalilor şi Democraţilor, ai Grupului parlamentar al Partidului Naţional Liberal, ai Grupului parlamentar al Partidului Mişcarea Populară, ai Grupului parlamentar al Uniunii Democrate Maghiare din România, precum şi de senatori neafiliaţi. 

Noul termen a fost stabilit pentru 27 noiembrie. Dosarul a fost discutat în 16 octombrie, pronunţarea fiind amânată pentru 30 octombrie.  În 10 septembrie, Teodor Meleşcanu a câştigat şefia Senatului primind 73 de voturi, iar Alina Gorghiu, susţinută de opoziţie, a fost votată de 59 de senatori. Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susţinea atunci că alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului s-a făcut cu încălcarea prevederilor regulamentului, precizând că acest lucru nu va rămâne fără urmări şi că va sesiza Curtea Constituţională a României.

“Am aflat rezultatul votului şi constatăm, cei din grupul ALDE, că această alegere s-a făcut cu încălcarea prevederilor regulamentului, drept pentru care vă aduc la cunoştinţă că acest lucru nu va rămâne fără urmări, vom face sesizare la Curtea Constituţională şi îi invit pe cei care sunt de acord cu acest punct de vedere să îşi depună semnăturile pe sesizarea Curţii pe care o vom pregăti imediat”, declara Tăriceanu, la scurt timp după aflarea rezultatului pentru preşedinţia Senatului.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii