Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Ce a discutat Klaus Iohannis la ceas de seară cu Florin Cîţu şi Nicolae Ciucă

GALERIE
Ciuca and Iohannis
  • Ciuca and Iohannis
- +

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, luni seară, cu Florin Cîţu şi Nicolae Ciucă la Cotroceni pentru deblocare situaţiei, au declarat pentru HotNews.ro surse politice. Potrivit aceloraşi surse, în finalul dicuţiilor s-a convenit ca premierul desemnat să aibă un mandat flexibil astfel încât să asigure o guvernare cu majoritate în Parlament.

Până acum, Ciucă a mers la discuţiile cu PSD şi cu USR cu varianta unui guvern minoritar, însă acum lasă toate posibilităţile deschise, pentru că nu a reuşit să obţină o majoritate în Parlament pentru învestirea Guvernului.

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat, luni, la Profit News, că până sâmbătă acest guvern trebuie să ajungă în Parlament, el vorbind şi despre posibilitatea coaliţiei de guvernare "în următoarele ore, nopţi şi zile".

"(...) Legat de negocieri, suntem perfect deschişi, în limitele pe care le avem potrivit mandatului dat de Biroul Executiv al PNL, pentru a purta discuţii cu toate forţele politice. Astăzi premierul s-a întâlnit cu preşedintele USR, Dacian Cioloş, dânsul a venit cu patru puncte pe care le-a exprimat, fiind dispuşi în anumite condiţii pentru refacerea coaliţiei.

Sigur că le-am explicat acestora că PNL deja a făcut o concesie majoră prin faptul că premierul Cîţu practic a renunţat la mandatul de premier şi le cerem tuturor responsabilitate. Acum ce face PSD sau nu face, cert este că Guvernul până sâmbătă, potrivit mandatului înaintat de preşedintele României, trebuie să ajungă în Parlament”, a afirmat Rareş Bogdan, citat de News.ro.

El a menţionat că până marţi seara trebuie încheiate negocierile pentru susţinerea Guvernului.

"Până mâine seară trebuie încheiate negocierile pentru susţinerea Guvernului şi prezentată lista. Pentru a prezenta lista trebuie să votăm atât programul prima dată, atât în forurile de conducere ale PNL, după care trebuie hotărâţi membrii, care urmează să aibă loc sub coordonarea premierului şi preşedintelui PNL, fiecare membru pentru fiecare portofoliu trebuie trecut prin forurile de conducere.

După asta trebuie analizată cererea celor din UDMR de ocupare a încă unui portofoliu sau într-o altă formulă dacă portofoliul respectiv nu era primit, au alte două portofolii considerate de mai puţină importanţă decât portofoliul solicitat şi văzut, dacă se va reface coaliţia cu USR în următoarele ore, nopţi şi zile, din nou compatibilizat programul de guvernare”, a mai spus prim- vicepreşedintele PNL.

Citiţi materialul integral pe hotnews.ro

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri