CE a distribuit 24 mil. euro pentru sprijinirea şomerilor din mai multe ţări, inclusiv România
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

miercuri, 20.10.2021

CE a distribuit 24 mil. euro pentru sprijinirea şomerilor din mai multe ţări, inclusiv România

GALERIE
someri
  • someri
- +

 

Comisia Europeană (CE) a plătit 24,2 milioane euro de la Fondul european de ajustare la globalizare către mai multe ţări, printre care şi România, în sprijinul a peste 5.000 de persoane rămase fără loc de muncă în ruma concedierilor, printre care se numără şi foştii angajaţi Nokia de la Cluj.

Cele 24,2 milioane euro au fost distribuite către Austria, Danemarca, Finlanda, Italia, România, Spania şi Suedia, pentru a ajuta 5.271 de persoane să se reîncadreze în câmpul muncii, în urma concedierilor care au apărut în mai multe sectoare ale economiei, printre care cel auto, al telefoanelor mobile, al produselor metalice, echipamentelor electronice şi activităţilor sociale, potrivit unui comunicat transmis vineri de CE.

Astfel, 8,2 milioane euro sunt destinaţi sprijinirii a 2.416 de foşti angajaţi Nokia, dintre care 1.416 în România şi 1.000 în Finlanda. Aceştia şi-au pierdut locurile de muncă în urma transferului liniilor de asamblare de telefoane mobile în ţări asiatice.

Suma care revine României este de 2,9 milioane euro, potrivit propunerilor înaintate de Comisie în luna octombrie a anului trecut. Ajutorul financiar alocat Finlandei este în valoare de 5,3 milioane euro.

Costul total al programului de sprijinire a foştilor angajaţi Nokia din România este de 4,5 milioane euro, din care 2,9 milioane euro de la Fondul european de ajustare la globalizare, potrivit informaţiilor prezentate în octombrie de CE.

Programul presupune sprijinirea foştilor angajaţi Nokia prin informare, consiliere şi orientare profesională, formare în vederea certificării, promovarea spiritului antreprenorial şi asistenţă financiară pentru înfiinţarea unei întreprinderi, îndrumare şi sprijin după angajare, precum şiprin mai multe tipuri de alocaţii, precum alocaţii pentru căutarea unui loc de muncă, alocaţii pentru transport şi pentru stagiu.

Suedia a primit 5,4 milioane euro pentru sprijinirea a 1.350 de foşti angajaţi ai producătorului auto Saab.

În Austria, Comisia a alocat 5,2 milioane euro pentru măsuri în sprijinul a 350 de foşti lucrători în sectorul serviciilor sociale mobile pentru persoane cu handicap.

Italiei îi revin 2,6 milioane euro în ajutorul a 502 de muncitori concediaţi de zece companii implicate în producţia de motociclete şi mopede, piese de schimb şi componente.

Un număr de 616 muncitori din Danemarca vor beneficia în urma unei alocaţii de 1,3 milioane euro de la UE, după ce au fost concediaţi de producătorul de circuite imprimate Flextronics.

În Spania, Comisia va distribui 1,2 milioane euro în sprijinul a 500 de lucrători concediaţi de mai mulţi producători de prefabricate din metal.

Mediafax

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Fraţii de cruce strâmbă

Cătălin ONOFREI

Fraţii de cruce strâmbă

Cum ar arăta un stat condus de nişte microbişti ce-şi fac cruce în timp ce înjură?

Filmuletul zilei

opinii

Dacii liberi

Briscan ZARA

Dacii liberi

Precum oamenii din Neanderthal, peste doar 50 de ani se va pomeni despre românii din spaţiul carpato-danubiano-pontic ca despre o naţie dispărută care a locuit câteva sute de ani pe aceste meleaguri. Pandemia de coronavirus va fi ca o linie roşie de hotar în istorie văzută ca punct final de eliminare a lor.

Corigenţi la sănătate şi bunăstare socială

Ciprian IFTIMOAEI

Corigenţi la sănătate şi bunăstare socială

Oficiul de statistică al UE, Eurostat, a diseminat recent indicatorul AROPE care arată că România este cea mai săracă ţară din Uniunea Europeană, cu 35,8% din populaţie în risc de sărăcie sau excluziune socială, în anul 2020. 

Un geniu

Nichita DANILOV

Un geniu

Aici ar trebui să depună jurământul atât preşedintele, cât şi tot guvernul României, a spus el. Da, aici, în fosta închisoare de la Sighet, unde se mai aud scâncetele şi urletele foştilor deţinuţi politici care au fost supuşi la privaţiuni şi chinuri inimaginabile, tocmai ca să avem acum o temelie pentru a ne clădi noua democraţie şi noua societate...

pulspulspuls

Cum a luat deputata Berescu faţa altora mai în pole position

Cum a luat deputata Berescu faţa altora mai în pole position

Pentru că, iată, Cioloş tocmai a depus ieri lista şi programul guvernului său în parlament, unde în următoarele zile se va decide prin vot dacă merge echipa asta înainte au ba, şi pentru că avem un ieşean pe acea listă, am zis că musai să-l chestionăm olecuţă pe amicul Archibald Tănase despre subiect, în calitatea lui onorabilă de om cu doftorat în sforăraie politică. 

Caricatura zilei

Certificate

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.