anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Cine sunt baştanii de la Bucureşti care fac jocurile în politichia locală: cazul 1 - PNL

GALERIE
puls
 • puls
- +

Pe astăzi, dacă tot e weekend, am zis să nu vă plictisim prea mult cu sforăriile politice locale, că-s prea mici şi neînsemnate, ci să vă spunem câte una sau alta despre jocurile care se fac în partidele mari la vârf, şi despre ce repercusiuni au aceste jocuri la Iaşi, printre atât de neînsemnaţii noştri lideri locali. Şi, cum e şi logic, căci azi au alegeri pentru a-şi alege liderul judeţean, haideţi să vorbim olecuţă despre liberalii ieşeni. 

Aşa cum ştiţi, la alegerile de la centru pentru funcţia de lider naţional se vor înfrunta, în iunie după ultima variantă, Ludovic Orban şi Cristian Buşoi. Pentru prima variantă, cică prelungirea la Iaşi a lui Şică Orban ar fi aşadar, după cum vedeţi şi în imagine, candidatul de astăzi Costel Alexe cu candidatul câştigător de ieri Marius Bodea. De altfel nea Şică a şi fost aici în târg acum vreo lună de zile, aranjând, zice-se, încă de pe atunci apele şi câştigătorii. Nu vă grăbiţi însă să credeţi că tabăra IT-istului Dorin Cristea, celălalt candidat liberal de la alegerile de astăzi de la Iaşi, ar fi automat sub pulpana lui Cristi Buşoi, deşi acesta din urmă aşa se laudă. O anumită susţinere, însă, cică este, chiar dacă la centru se ştie că Buşoi a cam abandonat Iaşul pentru a-şi consolida susţinerea la Vaslui, ori în filialele din Oltenia şi Ardeal. Cât despre ce se va întâmpla azi la liberali? Hm, nu ne place deloc figurina cântăreţului ăsta la chitară, dar pariem tot pe Şică...

Buhaiul şantajist va rage şi pe FM?

Tare de tot tranzacţiunea asta recentă prin care buhaiul şantajist de la gazeta Bună Zoaia a pus mâna pe 3% din acţiunile unui incitant şi în banca lui radiou local deţinut de milionarul Adi B. Tucă. Din culise se aude căci vânzătorul, un rector vniversitar privat trecut pe la arest, a dat acele procente infime buhaiului în contul unei datorii pe care a făcut-o pentru a fi sprijinit în acrobaţiile sale urmărite cu radarul de către procurori. Uite aşa l-a băgat pe buhaiul plin de mocirlă şi lături direct în sufragerie. Suntem deci alături de băieţii de acolo, de la radio, oameni profi. Şi nu că ne-ar interesa astfel de biznisuri neapărat, dar credem că este cazul ca, de-acuma înainte, reftorul vânzător să-şi mai ţină fleanca în spaţiul public referitor la chestiuni de moralitate. Asta, aşa, ca de 1 mai muncitoresc.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.