Ce a făcut un escroc la Iaşi! Scamatoria care te poate lăsa fără casă sau pământ!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 10.04.2021

Ce a făcut un escroc la Iaşi! Scamatoria care te poate lăsa fără casă sau pământ!

GALERIE
terenuri
  • terenuri
- +

Un astfel de scenariu l-au păţit doi pensionari din Miroslava, care au rămas astfel fără jumătate de hectar de teren pentru care negociaseră un preţ de 30 euro/mp. Acum se judecă cu escrocul, un tânăr spilcuit din cap în picioare, de loc din alt judeţ. Tot din Miroslava, alţi doi pensionari au păţit exact la fel. Aceştia au aflat că terenul lor le-a fost vândut deja de escroc când s-au dus să-l prăşească: au dat acolo peste alt proprietar, care le-a arătat actele, lăsându-i cu gura căscată. Iată ce ingenios au fost păcăliţi!

Un nemţean a profitat de buna-credinţă a unor pensionari din Miroslava pentru a-i lăsa fără pământ. Pus la patru ace şi prezentându-se ca reprezentant al unor oameni de afaceri din cadrul Allianz Ţiriac, escrocul a reuşit să-i îmbrobodească pe bătrâni, făcându-i să-l împuternicească să le vândă pământul. Fapta ar fi fost însă imposibilă dacă notarii în faţa cărora s-au semnat actele n-ar fi fost ei înşişi grăbiţi să-şi încaseze onorariile.

Prima faptă s-a petrecut în februarie 2009, când Florin Gosman s-a prezentat la doi săteni din Miroslava, arătându-se interesat de un teren de o jumătate de hectar pe care aceştia îl aveau la Valea Ursului. Le-a oferit iniţial suma de 30 euro/mp, una peste preţul pieţei. După câteva zile, le-a cerut titlul de proprietate pentru a face o copie. Le-a returnat însă copia, nu originalul, fapt nesesizat de victime. După alte câteva zile, le-a cerut să-l însoţească la un birou notarial, unde victima a semnat o împuternicire, crezând însă că semnează doar nişte acte în vederea eliberării extrasului de carte funciară. Bătrânul era însoţit de nepotul său, care susţine că a vrut să citească actele întocmite, dar a fost refuzat de notar, neavând nicio calitate şi fiind şi minor.

Ulterior, Gosman nu şi-a mai contactat „clienţii”, aceştia presupunând că nu mai este interesat de cumpărarea terenului. În fapt, Gosman deja publicase un anunţ în ziar pentru a vinde terenul, dar cu doar 2 euro/mp. Bătrânul a aflat că a rămas fără pământ abia anul următor, când s-a dus să-şi prăşească tarlaua, şi s-a întâlnit acolo cu noul proprietar.

Aceeaşi reţetă a fost aplicată de Gosman şi în 2015, când s-a prezentat unei bătrâne de 84 de ani din satul Balciu, comuna Miroslava, ca fiind jurist al lui Ion Ţiriac pentru care vrea să cumpere mai mult teren în zonă. Îmbrăcat la costum şi cu un ecuson în piept, el a câştigat încrederea victimei, care a acceptat să vândă 5.000 mp intravilan cu 11 euro/mp, şi o altă suprafaţă de 422 mp extravilan. Şi această victimă i-a încredinţat procura cerută. După câteva luni, Gosman a reuşit să vândă cele două suprafeţe în schimbul sumei de 40.000 lei. La sfatul lui Gosman, bătrâna îşi deschisese un cont în care urmau să-i fie viraţi 55.000 de euro, pe care însă nu i-a văzut niciodată.

În faţa instanţei, Gosman a negat că ar fi comis vreo înşelăciune sau că s-ar fi prezentat drept investitor din partea Allianz Ţiriac. Dimpotrivă, a susţinut că victimele au citit actele întocmite înainte de a le semna, fără a avea obiecţii. Argumentele sale nu au fost însă acceptate de judecători, care au apreciat că însuşi preţul pe care l-a oferit iniţial, mult peste valoarea de piaţă a terenurilor, era suspect. Sentinţa dată de magistraţii Judecătoriei Iaşi a fost de 5 ani şi 2 luni de închisoare. Florin Gosman a atacat sentinţa. Apelul său a fost înregistrat miercuri, magistraţii Curţii de Apel urmând să-l analizeze pe 3 martie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Încercare pe înaintare, cu speranţe de transformare

Nicolae GRECU

Încercare pe înaintare, cu speranţe de transformare

Chiar dacă şansele sunt minime, demersul oamenilor de rugby ieşeni demonstrează că sportul acesta se încăpăţânează să existe, să renască şi să reziste în dulcele târg.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (III)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (III)

Sunt relevate în continuare explicaţiile etimologice aberante date unor termeni importanţi în limba română, precum cneaz şi voievod, şi concluziile istorice inadecvate rezultate din respectivele etimologii.

O Iubire şi nouă fericiri

pr. Constantin STURZU

O Iubire şi nouă fericiri

Când m-am decis să urmez Filosofia, licean fiind, cineva m-a trimis să discut cu un venerabil profesor din acest domeniu. "Care este preocuparea sau tema centrală a Filosofiei?", m-a întrebat dumnealui, încă de la primele cuvinte. "Fericirea!", am răspuns eu spontan. Profesorul s-a uitat puţin dezamăgit la mine: "Nu. Ci disputa dintre materialism şi idealism". 

Urbanismul slăbiciunilor

arh. Ionel OANCEA

Urbanismul slăbiciunilor

Frumuseţea urbei noastre datorează mult colinelor. Din mulţimea lor, Boris Crăciun identifică pe cele şapte semnificative: Repedea, Cetăţuia, Miroslava, Breazu, Copou, Ciric şi Tătăraşi. Centrul e dominat de mănăstirea Golia şi Mitropolie, iar pe cele din jur se ridică mănăstirile Cetăţuia şi Miroslava. Şi constructorii acestor monumente au avut în preocupare riscurile fundării pe terenurile instabile. 

pulspulspuls

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

Pentru că ne-am jurat în barbă să ne ferim de politichie şi de politicieni măcar sâmbăta, pe uichend, aicea la rubricuţă, haideţi aşadar să părăsim olecuţă acest miraculos tărâm. 

Caricatura zilei

Conducere autonomă nivel 6

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.