Ce a făcut un ieșean care a crezut că ordinul de protecţie al soției este o simplă hârtie
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Ce a făcut un ieșean care a crezut că ordinul de protecţie al soției este o simplă hârtie

GALERIE
ordin-protectie
  • ordin-protectie
- +

Un bărbat din Probota a crezut că ordinul de protecţie obţinut de soţia sa împotriva lui este o simplă hârtie fără valoare. Aprecierea îl va costa doi ani de libertate, dacă sentinţa dată de Judecătorie va fi confirmată de magistraţii Curţii de Apel.

În iulie 2018, A.F. a obţinut împotriva soţului său un ordin de protecţie prin care s-a dispus evacuarea lui din domiciliul comun din satul Bălteni şi obligarea lui să menţină o distanţă de minim 100 de metri faţă de femeie şi cei trei copii, timp de şase luni. Solicitarea femeii a fost justificată de actele de violenţă pe care le exercita bărbatul, pe fondul consumului excesiv de alcool. Climatul familial tensionat şi comportamentul agresiv al lui Ilie Fuştei fusese de altfel confirmat prin trei rapoarte de evaluare familială întocmite de primăria Probota la începutul lunii.

După doar trei săptămâni, băut fiind, Fuştei s-a dus la fosta soţie pentru a discuta cu aceasta şi a-şi lua nişte haine din casă. Femeia a refuzat orice discuţie şi i-a cerut să iasă din curte, spunându-i că va lua o decizie cu privire la relaţia lor după expirarea ordinului de protecţie. Bărbatul a refuzat să plece, rămânând în curte, unde a continuat să bea împreună cu un prieten, până la sosirea organelor de poliţie la faţa locului.

După o săptămână, bărbatul a făcut o nouă vizită soţiei sale, tot băut. În urma unor discuţii contradictorii, a lovit-o cu pumnii şi picioarele. Şi-a lovit şi fiica, în vârstă de 7 ani. Când mama a încercat să filmeze scena, bărbatul i-a smuls telefonul din mână şi l-a izbit de pământ.

Trimis în judecată pentru nerespectarea ordinului de protecţie şi violenţă în familie, bărbatul şi-a recunoscut faptele. Magistraţii Judecătoriei l-au condamnat la 2 ani de închisoare cu executarea pedepsei în regim de detenţie.

„Suspendarea executării pedepsei sub supraveghere nu va fi în măsură să conducă la atingerea scopului apărării interesului public şi preventiv al pedepsei, având în vedere împrejurările în care s-au comis faptele, caracterul violent, agresiv, manifestat în mod repetat de inculpat, calitatea persoanelor vătămate, vulnerabile în raport cu inculpatul (soţia, respectiv fiica sa minoră, ce suferă de autism în forma agravată, fiind încadra­tă în grad de handicap grav cu asistent personal) şi circumstanţele sale personale“, au apreciat judecătorii.

Dacă sentinţa va rămâne definitivă după apel, Fuştei va trebui totodată să plătească despăgubiri în valoare de 1.500 de euro către fosta, între timp, sa soţie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Suflu nou în PNL, de la suflete moarte

Cosmin PAȘCA

Suflu nou în PNL, de la suflete moarte

Confruntarea dintre taberele Orban şi Cîţu în PNL nu are, până acum, nicio vagă nuanţă axiologică. Pare exclusiv o dispută pe resursele statului, asumată implicit de ambele părţi. Două armate de suflete moarte care vor să dea un „suflu nou” sifonării de fonduri publice.

Filmuletul zilei

opinii

Întâlniri

Codrin Liviu CUȚITARU

Întâlniri

„Cum, nu sunteţi profesorul Valică Şoapă de la Fizică?” „Nu”, am zis tulburat, „eu sunt de la Litere. Dumneavoastră, domnule Nefriceanu, sunteţi de la Fizică!” „Eu, Nefriceanu?” a strigat Nefriceanu uimit. „De la Fizică? Nicidecum! Sunt Placido Seringo de la Arte!”

Regionalizare (III)

George ŢURCĂNAŞU

Regionalizare (III)

Când vorbim despre necesitatea unei reforme administrative în România, cel mai adesea ne gândim doar la regionalizare, la înfiinţarea unui nivel administrativ superior judeţului. Însă, foarte important în gestionarea mai eficientă la nivelurile scalare locale e şi reînfiinţarea unui palier intermediar între comună şi judeţ.

Rolul băncilor centrale

Alin ANDRIEȘ

Rolul băncilor centrale

Băncile centrale sunt rezultatul unui îndelungat proces de evoluţie istorică, cristalizându-se organizatoric şi funcţional odată cu apariţia structurilor naţionale care le‑au creat. 

pulspulspuls

O întâlnire politică secretă între doi mari duşmani ieşeni. Ce voiau unul de la altul?

O întâlnire politică secretă între doi mari duşmani ieşeni. Ce voiau unul de la altul?

Una mai rece pe azi, taman potrivită pentru o asemenea zi caldă de vară, stimaţi telespectatori. Dar, mai întâi, să vă introducem în context. 

Caricatura zilei

Tort imobiliar

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.