Ce a păţit un ieşean care a muncit în Belgia pe promisiunea unui consătean
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

sambata, 08.05.2021

E bine de ştiut: când e valabilă proba cu martori şi când nu?

Ce a păţit un ieşean care a muncit în Belgia pe promisiunea unui consătean

GALERIE
munca, belgia
  • munca, belgia
- +

Un ieşean se chinuie să obţină în instanţă banii ce i-au fost promişi pentru munca în străinătate. Până acum, fără succces. Judecătorii au refuzat să-i dea dreptate, câtă vreme era vorba de cuvântul lui contra cuvântului celui care îl angajase.

 Conform precizărilor lui D.F., în mai 2018 a venit la el acasă C.B., care i-a spus că are nevoie de oameni care să lucreze în Belgia, la demolări. D.F. urma să primească 60 de euro pentru fiecare zi lucrată. D.F. reclamă faptul că, odată ajunşi în Belgia, C.B. nu a mai respectat înţelegerea, plătindu-l cu doar 50 de euro săptămânal, pentru mâncare. Restul banilor ar fi urmat să-i primească după întoarcerea în ţară. După ce a lucrat în Belgia timp de 65 de zile, D.F. s-a întors la Ruginoasa, primind doar bani de transport. Din cei 3.900 de euro pe care ar fi trebuit să-i primească conform înţelegerii, ar fi primit doar 1.500. În faţa judecătorilor din Paşcani, cărora li s-a plâns, D.F. a adus ca martori alţi trei muncitori aflaţi în aceeaşi situaţie cu el.

În faţa cazului prezentat, magistraţii nu au putut face altceva decât să ridice din umeri, D.F. neaducând nicio probă concretă care să-i susţină afirmaţiile. Or, conform Codului Civil, proba cu martori este aceptată doar pentru pretenţii ce nu depăşesc 250 de lei. Pentru sume mai mari, martorii sunt acceptaţi doar dacă se poate dovedi că petentul s-a aflat în imposibilitatea morală sau fizică de a întocmi un act scris. „Instanţa a admis administrarea probei cu martori şi în considerarea observării acestui aspect, al unei eventuale imposibilităţi de a întocmi un înscris. Însă s-a dovedit că această imposibilitate s-a datorat strict lipsei minimei educaţii juridice a reclamantului, nu însă unei imposibilităţi de natura celei la care se referă dipoziţiile procedurale. Prin urmare, apreciind că în cauză reclamantul nu a făcut dovada celor susţinute, instanţa respinge ca neîntemeiată acţiunea formulată”, au decis judecătorii păşcăneni. Apelul înaintat de către D.F. a ajuns pe masa magistraţii Tribunalului. Aceştia au rămas joi în pronunţare. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

În atenția DIICOT

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.