EURO-2024

Punem punctul pe știi

Ce a spus Gareth Southgate, după ce Anglia s-a calificat în a doua finală consecutivă de Campionat European

joi, 11 iulie 2024, 09:59
2 MIN
 Ce a spus Gareth Southgate, după ce Anglia s-a calificat în a doua finală consecutivă de Campionat European

Selecţionerul Gareth Southgate spune că Anglia a „oferit suporterilor unele dintre cele mai frumoase nopţi din ultimii 50 de ani”, după ce şi-a asigurat locul în a doua finală consecutivă a Campionatului European.

O victorie dramatică obţinută în minutul 90 când rezerva Ollie Watkins a marcat pentru 2-1 în faţa Olandei, trimiţând Anglia în finala cu Spania. Southgate a condus Anglia la prima lor finală în 55 de ani, când au pierdut în faţa Italiei la Euro 2020, dar speră să câştige de data aceasta.

„Am acceptat postul pentru a încerca să îmbunătăţesc fotbalul englez şi acum suntem în a doua finală consecutivă. Acum trei ani a fost prima finală în peste 50 de ani. Acum suntem în prima de peste mări”, a declarat Southgate, conform BBC.

„Le oferim oamenilor nopţi uimitoare. Le-am oferit suporterilor noştri unele dintre cele mai bune seri din ultimii 50 de ani. Sunt extrem de mândru de asta. Sunt încântat dacă toţi cei de acasă simt la fel ca noi şi ca cei de pe stadion. Dar nu am terminat. Avem cel mai mare test posibil pentru care să ne pregătim. Am venit aici pentru a încerca să câştigăm turneul şi acesta este în continuare obiectivul nostru”, a mai spus el,

Southgate a fost extrem de ciriticat de specialişti şi fani, ultimii afişându-şi frustrarea şi aruncând pahare de plastic spre el, după remiza 0-0 cu Slovenia, în faza grupelor.

„Cu toţii vrem să fim iubiţi, nu-i aşa? Când faci ceva pentru ţara ta, eşti un englez mândru – dar când nu simţi că eşti apreciat pentru asta şi eşti criticat, este foarte greu „, a spus Southgate.

„Să poţi sărbători o a doua finală este foarte special. Dacă nu aş fi fost pe teren, aş fi sărbătorit la fel ca fanii.

Eu sunt cel care trebuie să aleagă o echipă, aşa că a fi capabil să le dau o noapte ca asta a fost foarte special. Am venit aici să câştigăm şi să jucăm cu echipa cea mai bună din turneu în finală. Dar suntem încă aici şi luptăm „, a declarat selecţionerul de 53 de ani.

Vezi mai multe detalii despre EURO 2024 aici

Echipa naţională a Angliei a învins miercuri seara, la Dortmund, scor 2-1, reprezentativa Ţărilor de Jos, calificându-se astfel în finala Euro 2024, unde va înfrunta Spania. Olandezii au deschis scorul prin Simons ‘7. Pentru Anglia au marcat Kane ’18 (penalti) şi Watkins ‘90+1. Anglia este a doua oară consecutiv în finală, după ce la Euro-2020 a fost învinsă de Italia, pe Wembley.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii