
Ce alimente ar trebui să evităm vara. Sfaturile profesorului Vlad Ciurea pentru a proteja creierul pe timp de caniculă

Pe măsură ce temperaturile continuă să crească, iar canicula cuprinde România, specialiștii atrag atenția cu privire la impactul căldurii excesive asupra organismului uman și în mod special asupra creierului. Profesorul universitar dr. Vlad Ciurea, neurochirurg cu vastă experiență, subliniază importanța unei alimentații echilibrate în timpul verii, scrie Gândul.
El consideră că alegerile greșite în ceea ce privește masa servită pot avea consecințe serioase asupra sănătății neurologice, notează Gândul.
„Organismul este, deja, supus unui stres termic imens pe caniculă. Dacă mai adăugăm și o mâncare grea, cum sunt mititeii, care cade ca un bolovan în stomac, riscăm fenomene periculoase, precum ischemii coronariene sau cerebrale. Când simțim mirosul lor pe grătar, suntem ghidați de instinctele ancestrale. Dar ce place stomacului, nu e neapărat bun pentru creier. Creierului nu îi plac mititeii”, a avertizat dr. Vlad Ciurea, potrivit CSID.
Așadar, un exemplu concret dat de profesorul Ciurea este consumul de mici, preparat extrem de popular în rândul românilor, dar deloc recomandat în zilele caniculare.
Urmăriți canalul „Ziarul de Iași” pe WhatsApp. Cele mai importante știri ale zilei sunt disponibile aici
Mai mult pe Gândul.
Publicitate și alte recomandări video