Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Ce-aţi mai chinuit fotbalul!

GALERIE
gheorghe-vasiljevic-csm-pandurii161771
  • gheorghe-vasiljevic-csm-pandurii161771
- +

 Pandurii Târgu Jiu – CSM Politehnica Iaşi 0-0, în etapa a II-a a play-out-ului Ligii I de fotba. Ieşenii au jucat modest şi nu au putut trece de o echipă limitată. Oaspeţii au avut o singură ocazie, prin Ştefănescu, în minutul 86, când au şutat pentru prima dată pe poartă

 
 
Pandurii: Stanca – Nwabueze, Ene, Ilie, Buşu – Zaina, Cioinac – Hlistei (’66 - Păcurar), Surugiu (’84 - Trifu), Firţulescu (’73 - Pîrcălabu) – Negruţ. Antrenor: Flavius Stoican.
CSM: Grahovac – Bosoi, Mihalache, Frăsinescu, Ţigănaşu – Böle, Gheorghe (’64 - Mitic), Răuţă, Ştefănescu (‘90^1 - Panţîru) – Cristea (’73 - Ciucur), Golubovic. Antrenor: Eugen Neagoe.
Cartonaşe galbene: Buşu (’41), Păcurar (’85) – Răuţă (’24), Böle (’41), Ştefănescu (’50).
Arbitri: Alexandru Tudor; Valentin Avram, Iulian Radu.
 
Crunt a mai fost chinuit fotbalul în primul act al disputei de aseară, derulată la Severin, pe un teren foarte bun. Gazdele au căutat şi au reuşit să compenseze limitele tehnice evidente printr-o dăruire peste limită, în timp ce oaspeţii, lenţi, fără vlagă, au părut că aşteaptă ca golul să apară din senin, doar ca urmare a posesiei ori a valorii individuale superioare a jucătorilor. Din cele două curente a ieşit o repriză hâdă, fără niciun şut cadrat (!), cu o singură încercare mai de Doamne-ajută, semnată de Zaina (‘5) şi un singur şut al Iaşului (!), şi acela fără nicio emoţie pentru Stanca, Golubovic (min. 17) trimiţând mult peste poartă.
Moldovenii nu s-au trezit nici la pauză, astfel că Pandurii au prins curaj, Surugiu, din lateral dreapta, semnând primul şut pe poartă al partidei, în minutul 53. Moldovenii au jucat ceva mai aproape de aşteptări abia în ultima jumătate a actului secund, însă şi-au creat o singură ocazie. Ce-i drept, monumentală! Ştefănescu, în minutul 86, singur la 7 metri, în poziţie centrală, a trimis direct în Stanca, portar care a mai avut ceva de lucru şi în prelungiri, când Böle a semnat al doilea şut pe poartă al oaspeţilor.
Succesul Iaşului ar fi fost însă nedrept, mai ales că Pandurii a avut două lovituri libere: Surugiu (min. 80) a trimis puţin pe lângă poartă de la 25 de metri, iar Ene (min. 84) a şutat aiurea din poziţie ideală, de la 16 metri.
CSM intră astfel în mini-vacanţă la cinci puncte de primul loc din play-out dar şi la şase de baraj, viitorul depinzând de faţa pe care trupa lui Neagoe o va arăta în continuare, evoluţiile bune din meciurile câştigate cu Voluntari şi Chiajna fiind şterse de paloarea puternică de aseară.
 
Prunea: “Luăm licenţa!”
 
^ Înainte de meci, într-o intervenţie telefonică avută în emisiunea Divizia Locală, de la Digi 24 Iaşi, preşedintele executiv al CSM Poli, Florin Prunea, a anunţat că echipa ieşeană va lua licenţa pentru sezonul 2017-2018: “Am plătit toate datoriile de anul trecut. Suporterii să stea liniştiţi, luăm licenţa”. ^ Înainte de meci, jucătorii de la Pandurii au purtat tricouri pe deasupra echipamentului de joc pe care era semnalat faptul că gorjenii disputau al 400-lea meci în Liga I. ^  Eugen Neagoe a antrenat în trecut Pandurii, echipă la care a evoluat Alexandru Răuţă, în sezonul de toamnă, şi, în anul precedent, Alexandru Ciucur, iar Samson Nwabueze a jucat o scurtă perioadă la CSM, în anul înfiinţării, 2010, nigerianul fiind venit în Copou cu ‘lotul” Breaza. ^ Rezerve neutilizate la oaspeţi au fost Caparco, Ciucă, Voicu şi Moldovan. ^ În tribune a fost prezent şi antrenorul echipei Gaz Metan Mediaş, Cristi Pustai ^ Penultimul rezultat al etapei: ACS Poli Timişoara – FC Voluntari 1-0 (0-0). Popovici (’55).  Clasament: 1. Mediaş - 24 p (2-0); 2. Iaşi – 19 p (3-1); 3. Botoşani – 17 p (1-2). 4. Voluntari – 16 p (1-2); 5. Timişoara – 13 p (3-1); 6. Chiajna – 13 p (2-5) ; 7. Pandurii – 12 p (1-1); 8. ASA – 9 p (2-3).
 
 
Declaraţiile tehnicienilor
Flavius Stoican:”A fost un rezultat echitabil. Noi am ratat prin Surugiu, am avut acea lovitură liberă pe 16 metri, pe care Ene, care la antrenamente o bagă numai în vinclu, a ratat-o, ei au ratat prin Ştefănescu. Sunt mulţumit cu egalul, mai ales că Iaşul are în componenţă jucători valoroşi. Şi înainte de meciul din sezonul regulat şi înaintea celui de acum, Florin Prunea mi-a spus că vine uraganul peste noi şi că ne vor bate. Nu a fost nici măcar un vântuleţ! Am obţinut două puncte cu adversari mai valoroşi, ca Voluntari şi Iaşi, avem speranţe că la echipă vor veni Erico şi Elton, poate şi Mrzjlak, ne batem pentru evitarea retrogradării”.
 

Eugen Neagoe: “Sunt supărat că nu am câştigat. Am pierdut două puncte mari. N-am făcut cel mai bun joc al nostru, însă am controlat partida, am avut o ocazie clară, din care, practic, e imposibil să ratezi. Ştefănescu era obligat să marcheze, dar a tras în braţele portarului. Nu am putut să jucăm şi pentru că jocul a fost foarte fragmentat. Din 90 de minute s-au jucat 25. Mai mult s-a discutat. Nu suntem la volei, orice contact era fault. Atunci nu mai sărim la cap! Adversarii au stat numai pe jos, au tras de timp, şi-au urmărit interesul”. 

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri