anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Ce avere are Petru Avram, “animalul politic” din fruntea ABA Prut-Bârlad

GALERIE
Petru Avram
 • Petru Avram
- +

Directorul Administraţiei Bazinale de Apă Prut-Bârlad a avut anul trecut venituri totale de 20.000 de euro. El este implicat în scandalul angajărilor pe filieră de partid-PNL.

Petru Avram, şeful Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Prut-Bârlad şi vicepreşedintele PNL Iaşi, implicat în scandalul mediatic provocat de un reportaj Recorder.ro care dezvăluie numirile politice făcute de liberali în filialele companiei Apele Române, a încasat în anul 2019 venituri în valoare totală de aproape 97.000 de lei (20.000 de euro), adică o medie lunară de 8.100 de lei (echivalentul sumei de aproape 1.700 de euro). Informaţiile apar în declaraţia de avere a acestuia, completată de Petru Avram în luna noiembrie a anului 2020. Suma reprezintă veniturile obţinute pe parcursul anului 2019 din salarii/vouchere de vacanţă ca director al ABA Prut – Bârlad (83.500 lei/1.310 lei), indemnizaţiile încasate în calitate de consilier judeţean din partea PNL Iaşi (11.000 lei), cât şi venitul din activităţile de cadru didactic asociat (şef lucrări) în cadrul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi (850 lei).

Bijuterii, tablouri şi icoane

El deţine o colecţie „frumuşică” de bijuterii, tablouri şi icoane, cu o valoare estimată la 85.000 de lei (17.500 de euro), şi are un cont bancar deschis în anul 2014, la Banca Transilvania, în care a economisit suma de 10.000 de lei (2.100 de euro). Petru Avram, cel care s-a autoproclamat „un animal politic care va ajunge cel puţin ministru”, se află la cârma instituţiei ABA Prut – Bârlad din luna ianuarie a anului 2019, însă a mai ocupat această funcţie şi în trecut, mai exact din martie 2016 şi până în octombrie 2017, când a fost schimbat.

Comparativ cu veniturile aferente anului 2018, în cuantum de 69.500 de lei, declarate de Avram în luna iunie a anului 2019, veniturile încasate anul trecut sunt mai mari cu aproape 40%. Petru Avram este căsătorit şi are trei copii. Soţia lui, de profesie jurist în cadrul SN CFR, a obţinut în anul 2019 din indemnizaţia de creştere a copilului suma de 69.600 de lei, iar alocaţiile copiilor au însumat 6.300 de lei.

Posesor de BMW

Şeful ABA Prut – Bârlad mai are în proprietate, alături de soţie, o casă de 120 mp şi un teren de 490 mp în Iaşi, bunuri dobândite în anul 2019, şi este unic proprietar al unui apartament de 70 mp, tot în Iaşi, dobândit în anul 2003. Are două autoturisme cu acelaşi an de fabricaţie, respectiv 2007: un BMW 520 şi un Hyundai. Avram a mai notat în declaraţia de avere din anul 2020 că are un credit de 66.200 de lei la banca OTP Iaşi, contractat în anul 2019 şi scadent în anul 2023, dar şi că a împrumutat în acelaşi an de la o persoană fizică suma de 2.000 de euro, bani pe care Avram trebuie să îi returneze anul acesta. Recorder.ro arată că, la cererea insistentă a lui Petru Avram, o fostă chelneriţă la un bar din Iaşi a fost angajată la ABA Prut – Bârlad la departamentul care se ocupă de apărarea inundaţiilor, fără a avea însă o minimă pregătire în domeniu. 

 

 

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spaima Constituţiei

Cătălin ONOFREI

Spaima Constituţiei

Asta-i pohta ce-au pohtit?

opinii

Omnia Vincit Amor

Florin CÎNTIC

Omnia Vincit Amor

Ca cercetător care a lucrat pe arhiva Mircea Eliade existentă la Colecţiile Speciale ale bibliotecii Regenstein a Universităţii din Chicago, mă întreb în fiecare an, pe 22 aprilie, ce mai rămâne din amintirea marelui istoric al religiilor azi, când discursul demolator este atât de hotărât cu predecesorii „incorecţi politic”. Însă, oricât de înverşunaţi ar fi detractorii lui, un singur lucru nu i-l pot lua: iubirea pe care i-a purtat-o Christinel.

Dorul şi amintirea de-a pururi

Grigore ILISEI

Dorul şi amintirea de-a pururi

În acest Floral 2022, în ziua de 18, cu 80 de ani în urmă, a venit pe lume în Bălăbăneşti, judeţul Covurlui, Ecaterina Şerbu, din 22 noiembrie 1965 Ecaterina Ilisei. S-a petrecut acea naştere de prunc în locul cu pricina, pentru că aici, în aşezarea dintre dealuri şi văi ameţitoare, îi duseseră soarta şi misia pe Constantin Şerbu, subofiţer de jandarmi şi şef de post, şi pe soţia lui Aneta, născută Moldoveanu, din părţile Constanţei, părinţii Ecaterinei. 

Enescu în presa română (I)

Alex VASILIU

Enescu în presa română (I)

Selecţii din interviurile acordate în România de George Enescu au fost publicate sporadic de-a lungul timpului, însă muzicologul şi compozitorul Laura Manolache a avut iniţiativa ordonării cronologice în două volume a unui număr impresionant de răspunsuri la întrebările jurnaliştilor. 

pulspulspuls

Iacătă-l la interval pe conţilierul premarelui Mihai Chirica, cu o postare de zile mari

Iacătă-l la interval pe conţilierul premarelui Mihai Chirica, cu o postare de zile mari

La sfârşitul săptămânii trecute, mai precis vineri, spre seară, consilierul de taină al primarului Chirica, inegalabilul Radu Botez, a produs o cugetare care a zguduit gândirea geoeconomică actuală în contextul războiului din Ucraina. 

Caricatura zilei

Grătar la bloc, în balcon

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X