Ce bănci ofereau ieri cele mai bune cursuri valutare
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

miercuri, 20.10.2021

Ce bănci ofereau ieri cele mai bune cursuri valutare

GALERIE
CASA_SCHIMB_VALUTAR2
  • CASA_SCHIMB_VALUTAR2
- +

Leul s-a depreciat foarte mult pe parcursul săptămânii trecute. Vineri a atins în faţa monedei europene cel mai scăzut curs din acest an. În aceste condiţii reporterii de la Ziarul de Iaşi au făcut un tur al acestor bănci pentru a vedea care sunt cursurile valutare practicate de cele mai mari instituţii bancare.

 

Am luat în considerare atât valorile pentru euro, cât şi cele pentru dolarii americani, iar printre băncile la care am fost se numără BRD, BCR, Banc Post, Banca Carpatica, Piraeus, dar şi altele. În urma realizării unui clasament cu cele mai bune cursuri valutare, am observat că unele bănci au cele mai bune preţuri pentru euro, pe când altele stau mai bine la capitolul dolari. În ceea ce priveşte diferenţele dintre cursurile valutare practicate de instituţiile bancare din Iaşi, acestea sunt relativ mici, dar dacă vom calcula sume mai mari, atunci diferenţele devin notabile. De exemplu, la vânzarea de euro, Banc Posta stă cel mai bine. Dacă un ieşean va merge aici să cumpere 100 de euro cu lei, va plăti 4,53 de lei. La pol opus, cel mai rău curs valutar pentru euro când vine vorba de bănci care vând această monedă se află Unicredit Ţiriac Bank, acolo unde ieşenii vor plăti pentru 100 de euro 4,59 de lei. În ceea ce-i priveşte pe ieşenii care doresc să schimbe euro în lei, cea mai bună opţiune este Banca Carpatica. Această instituţie cumpără euro cu 4,49 de lei, ceea ce înseamnă că la schimbarea a 100 de euro în lei, un ieşean va primi 449 de lei. La pol opus se află BCR şi Unicredit Ţiriac Bank, acolo unde cursul valutar arată că aceste instituţii cumpără euro cu 4,45 lei.  Cea mai bună opţiune pentru ieşenii care doresc să schimbe lei în dolari este preţul de la Garanti Bank, acolo unde banca vinde dolari cu 3,43 de lei/dolar. Cel mai puţin profitabil schimb valutar când vine vorba de schimbarea monedei noastre naţionale în dolari este la BCR. Aici, clienţii plătesc 3,50 lei pentru un dolar. În ceea ce priveşte schimbarea dolarilor în lei, cursul valutar care se doveşte a fi cel mai bun este cel de la Banca Carpatica şi Garanti Bank, instituţii bancare care vând dolarul American cu 3,36 lei.  O altă opţiune pentru ieşenii care doresc să schimbe lei în euro sau dolari sau invers, din valută în lei este reprezentată de casele de schimb valutar. Acestea au însă cursuri proprii după care se ghidează. De precizat este de asemenea faptul că valorile exprimate mai sus reprezintă cele afişate de bănci la data de 11 iunie, anul curent.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iluzii guvernamentale

Lucian DÎRDALA

Iluzii guvernamentale

Aparent, desemnarea domnului Cioloş a fost un gest politic inutil, de natură a consuma în zadar timp şi energie. În realitate, ea a avut rolul de a oferi partidelor din fostul arc guvernamental ceva mai mult timp de gândire şi, în special pentru PNL, de decantare a opţiunilor pe termen mediu.

Filmuletul zilei

opinii

Un model discret, iradiant...

Florin CÎNTIC

Un model discret, iradiant...

Zilele trecute l-am sărbătorit pe Alexandru Zub la Mănăstirea Văratic, loc de reflecţie şi ospitalitate pentru multe figuri emblematice ale culturii noastre contemporane. Cum Înalt Prea Sfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei, face pentru marele istoric mai mult decât Academia şi autorităţile locale la un loc, aş vrea, ca modestă reverenţă, să readuc în faţa cititorilor un text revelator pentru efigia lui Al. Zub, model cultural şi uman pentru mulţi dintre noi, un partener de dialog exemplar, ieri şi azi.

Serafima

Radu PĂRPĂUȚĂ

Serafima

Serafima nu amintea deloc în înfăţişare de un serafim. Nu ştiu la ce s-o fi gândit maică-sa, când i-a dat acest nume - Serafima, poate originea ei basarabenească s-o fi condus spre acest nume, căci numele se întâlneşte la ruşi. Nu găsesc decât explicaţia că, nu-i aşa, orice gâscă îşi visează puii lebede. 

Întâlniri internaţionale Enescu (II)

Alex VASILIU

Întâlniri internaţionale Enescu (II)

Tinerii participanţi la Concursul de cânt vocal organizat la Paris în paralel cu festivalul Rencontres Internationales Georges Enesco au avut de demonstrat pregătirea în trei domenii muzicale: aria de operă clasică sau romantică, aria sau liedul modern şi liedul compus de George Enescu. Sunt experienţe muzicale ce le-au deschis deja, unora, calea spre scenele de spectacol, de recital, având în vedere cerinţele teatrelor lirice şi oportunităţile înregistrării pe disc a unor programe inedite. 

pulspulspuls

Cum se va tranşa duelul amazoanelor de la USR Iaşi? Iată câteva indicii!

Cum se va tranşa duelul amazoanelor de la USR Iaşi? Iată câteva indicii!

Vorbeam ieri aicea despre cum de s-a făcut şi s-au aranjat cărţile politicii încât dipotata Monika de la Iaşi a luat faţa în partid, la nominalizarea ca menistru al digitalizării, unora mai bine înfipţi ca ea pe lângă şefi. 

Caricatura zilei

Suspiciune...

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.