anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

miercuri, 22.03.2023

Ce băuturi sunt recomandate pentru a avea un somn odihnitor

GALERIE
300015725
  • 300015725
- +

Somnul odihnitor este necesar pentru o stare de sănătate bună, care să se oglindească în viața de zi cu zi. Potrivit Clinicii Mayo, adulții au nevoie de cel puțin 7 ore de somn pe noapte. De altfel, s-a constatat faptul că un somn insuficient crește riscul de a avea mai multă grăsime nesănătoasă în zona burții, o creștere de până la 9% a grăsimii de pe burtă și o creștere de 11% a grăsimii viscerale abdominale.

Pe lângă aceste lucruri, somnul insuficient a fost asociat cu diabetul, tensiunea arterială, bolile de inimă, accident vascular cerebral, depresie și multe altele, motiv pentru care este necesară o mai mare atenție asupra a ceea ce se consumă înainte de culcare.

Conform nutriționiștilor consultați de către site-ul EatThis, a fost realizată o listă scurtă de alimente ce se pot consuma seara, pentru un somn de calitate.

Laptele. Pentru mulți oameni, consumul de lapte seara îi poate ajuta să se relaxeze înainte de culcare și există mai multe moduri de a-l bea. Acesta poate fi sub formă de lapte cald, lapte cu cacao  sau chiar lapte cu turmeric.

”Mulți oameni spun că îi ajută să se relaxeze și să se destreseze. Nu există nicio dovadă științifică, însă, dacă simțiți că o băutură plină de nutrienți înainte de culcare vă ajută să dormiți mai bine și să vă relaxați, atunci încercați-l”, spune nutriționistul Toby Amidor.

Consumul de lapte poate chiar să ajute la ameliorarea tulburărilor de somn. Băutura conține, de asemenea, triptofan, care este un precursor al melatoninei, hormonul care reglează somnul. Prin urmare, nu numai că un pahar de lapte înainte de culcare este o gustare sățioasă care vă oferă 13 nutrienți esențiali, dar poate contribui și la îmbunătățirea calității somnului.

Ceai de mușețel. Mușețelul este planta folosită de secole ca remediu natural pentru multe afecțiuni, cum ar fi scăderea glicemiei, reducerea inflamațiilor, tratarea simptomelor de răceală, ajutând și în cazul lipsei somnului. Mai mult, mușețelul a fost folosit pentru efectele sale sedative.

Suc de cireșe. Chiar dacă nu este o băutură foarte comună, sucul de cireșe conține un boost de beneficii pentru sănătate, printre acestea fiind creșterea imunității, reducerea inflamațiilor sau îmbunătățirea performanțelor sportive. Sucul de cireșe este similar laptelui, la care se adaugă conținutul de melatonină, care ajută pentru obținerea unui somn odihnitor.

Ceaiul de lavandă. Dacă inițial lavanda era folosită în aromaterapie, pentru efectele sale hipnotice, recent aceasta este utilizată pentru inducerea stării de bine, precum și o îmbunătățire a relației dintre mamă și bebeluș, pe perioada post-partum. Potrivit unui studiu realizat în Taiwan, s-a constatat că femeile care au participat la acesta au arătat o stare mai redusă de oboseală și depresie, precum și o legătură mult mai profundă cu  bebelușii, comparativ cu femeile din grupul de control.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dacă nu-i închideţi pe infractori şi nu le luaţi banii, lăsaţi-ne măcar să râdem de ei

Cosmin PAȘCA

Dacă nu-i închideţi pe infractori şi nu le luaţi banii, lăsaţi-ne măcar să râdem de ei

Aşa cum ANAF face publice listele marilor datornici persoane juridice, statul ar trebui să pună la dispoziţia cetăţenilor o listă, ideal sub forma unei aplicaţii, în care să existe un update la zi cu situaţia datornicilor infractori. Fireşte, nu înşiraţi acolo toţi găinarii, ci doar persoanele publice condamnate definitiv, respectiv cazurile penale cu prejudicii mari, să zicem de peste 50.000 de euro. Sunt informaţii de interes public, teoretic nu există vreun motiv să cadă sub incidenţa GDPR.

opinii

Inevitabilul scandal

Briscan ZARA

Inevitabilul scandal

Cele mai mari, mai sângeroase şi mai distrugătoare conflicte sunt acelea care au la bază atât diferenţe ideologice, cât şi interese de diverse feluri. Marile războaie au fost o asemenea combinaţie letală.

Soacra cu o singură noră

Cristina DANILOV

Soacra cu o singură noră

Două scaune sunt goale în Paradis - unul pentru o soacră bună și al doilea pentru o noră bună, am auzit pe cineva spunând odată. Iar tradițiile popoarelor lumii conving: natura tensionată a relației dintre soacră și noră este recunoscută de toată omenirea și în orice timp. 

Pe urmele incaşilor (II)

Mihai DORIN

Pe urmele incaşilor (II)

Lima este un loc de plecare, pentru a descoperi fabuloasa civilizaţie a incaşilor, nu o ţintă. Conchistadorii s-au ferit de vechile cuiburi de vulturi ale incaşilor, situate pe crestele Anzilor ori pe îngustele văi ale râurilor repezi. Lumea străveche e şi astăzi în inima munţilor; cea nouă, pe litoralul deşertic de la Pacific. Fractura e vizibilă până astăzi. 

pulspulspuls

Pregătiri de campanie la Iaşi: zvonuri negre în halate albe

Pregătiri de campanie la Iaşi: zvonuri negre în halate albe

Zvonurile care tropăie prin târg de ceva vreme încoace legate de faptul că nea Măricel de la partidoiul local ar fi trimis la încălzire, printre alţii, şi un şef de spital ca să-l arunce la anul în competiţia pentru primărie, ei bine, cică aceste zvonuri ar arăta, de fapt, o strategie mai amplă la nivel naţional, şi nu ar fi neapărat o iniţiativă locală decât, eventual, în materie de alegere a omului. 

Caricatura zilei

Xi Jinping si Putin

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

    Fotografia zilei

      Intrebarea zilei

      Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

      vezi raspunsuri

      Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.