anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Ce beneficii aduce acreditarea Erasmus: bani pentru formarea profesorilor

GALERIE
acreditare, erasmus, beneficii
 • acreditare, erasmus, beneficii
- +

Şcoala Gimnazială „Ion Simionescu” din Iaşi va primi peste 230.000 euro în următorii 5 ani pentru formarea cadrelor didactice. Practic, începând din acest an, 25 de profesori vor participa în fiecare an până în 2027 la cursuri de formare în străinătate, activităţi menite să îmbunătăţească expertiza profesorilor cu privire la integrarea competenţelor TIC, la utilizarea platfomelor educaţionale sau a diferitelor software-uri în activitatea didactică şi în activitatea şcolii. De asemenea, se vor urmări îmbunătăţirea competenţelor de incluziune a elevilor ce provin din familii dezorganizate sau cu alte probleme, dar şi dezvoltarea unui comportament ecologic responsabil în rândul elevilor.

„Datorită acreditarii Erasmus pe care şcoala a obţinut-o în luna ianuarie a acestui an, timp de 5 ani, în fiecare an, 25 de cadre didactice vor avea acces la cursuri de formare, ceea ce înseamnă, concret, lecţii mai atractive şi mai moderne pentru elevii şcolii. Formarea profesională continuă este esenţială la nivelul oricărei unităţi de învăţământ, fiind de asemenea una din liniile strategice prioritare la nivelul politicilor europene. Temele pe care ne-am axat sunt teme de interes, fără de care nu putem vorbi de un proces educativ eficient. Am convingerea ca aceşti 5 ani pe care Şcoala Ion Simionescu îi va petrece sub umbrela Erasmus vor aduce multiple beneficii elevilor şi cadrelor didactice, inclusiv o evoluţie profesională în acord cu cerinţele societăţii în care trăim”, a declarat prof. Sabina Manea, directorul Şcolii Gimnaziale „Ion Simionescu”.

Toţi profesorii şcolii vor urma cursuri de limba engleză, potrivit reprezentanţilor Şcolii „Simionescu”, astfel încât accesul la materialele educative disponibile la nivel internaţional să fie facil. La nivelul şcolii vor fi elaborate 3 ghiduri cu scenarii de lecţii şi de activităţi didactice care integrează diferite mijloace TIC, dar şi un ghid de bune practici pentru elevi.

Pe lângă Şcola „Simionescu”, la nivelul judeţului Iaşi vor beneficia de finanţări similare alte 15 unităţi de învăţământ care au primit acreditare Erasmus în această lună. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Asupritori, paraziţi şi ipocriţi

Cătălin ONOFREI

Asupritori, paraziţi şi ipocriţi

Cât de bine îi cunoaştem pe cei din jurul nostru?

opinii

Agua!

Briscan ZARA

Agua!

Dacă nu ar fi fost lumea aceasta modernă în care transportul dintr-un loc în altul să fie foarte facil, iar alimentele şi apa să poată fi aduse repede dintr-o regiune în alta, cu siguranţă am fi intrat într-o perioadă de foamete cruntă. Război, boală şi foamete, triada care a urmărit întreaga istorie omul precum lupii. Şi trebuiau mereu să fie trei ca să devină mortale, de nesuportat. Şi dacă ultimele două apar din motive naturale, primul ni se datorează în totalitate.

Nu căuta cheile sub veioză

Cristina DANILOV

Nu căuta cheile sub veioză

Am atât de mulţi cunoscuţi care spun cu toată convingerea că obiceiurile lor alimentare - a mânca prăjituri noaptea, de pildă - se datorează faptului că părinţii lor nu i-au hrănit aşa cum trebuia şi nu le-au insuflat obiceiuri alimentare sănătoase. Şi stau şi sortează, ca pe nişte boabe de fasole, amintirile din copilărie, cum nu aveau voie să se ridice de la masă până nu terminau de mâncat grişul cu lapte sau cum erau alergaţi cu papucul prin curte când aruncau sub masă carnea din ciorbă la pisici. A devenit un fel de sport, mulţi caută cauzele dependenţei de alimente, de alcool, de ţigări, de dragoste, de droguri, în copilărie şi, după un search profund concluzionează: „mama e de vină că sunt supraponderală”, „tata e de vină că eu beau”.

Slavă lui Rabelais

Nichita DANILOV

Slavă lui Rabelais

Vom intra într-o epocă în care resursele de materii vor conta la fel de mult ca şi tehnologia. Epoca energiei ieftine, după cum spunea un comisar european, a luat sfârşit. Epoca revendicărilor abia a început.

pulspulspuls

Care este strategia PSD la locale şi ce învârte Maricel Popa la manivela partidoiului

Care este strategia PSD la locale şi ce învârte Maricel Popa la manivela partidoiului

Gata, astăzi am ajuns la antepenultimul episod din seria „Ce s-a discutat la Şcoala politică de vară de pe Bahlui”, o relatare fidelă a discuţiilor care au avut loc timp de o săptămână în târgul nostru pe teme politice locale. 

Caricatura zilei

Rafila și pastila

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.