anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 27.05.2022

Ce caută o ceafă groasă în burta avioanelor ieşenilor?

GALERIE
puls
 • puls
- +

Ieri, când toată ziua prin târg a circulat zvonul înscrierii politrucului pesedist Cătălin cu Ceafă Groasă în competiţia pentru derector la avioane, multă lume de prin filiala de partid şi de stat ne întreba chiar pe noi de unde şi până unde a ajuns acest ciortan care-l îmbrâncea pe nenea Măricel pe scări acum mai an, la şedinţele de partid, în numele premarelui Mihăiţă, să primească acuma aşa onor chiar de la cel îmbrâncit şi umilit cu public.

L-am pus aşadar pe amicul Archibald Tănase să tragă cu urechea pe unde ştie el mai bine, ca să găsească o explicaţiune la aşa chestiune neeplicabilă. Ca de obicei, amicul Archie a venit de pe teren aseară bine informat. Zice el că, de fapt, între timp îmbrâncitorii au devenit amici politici, căci Ceafă Groasă este taman cel care i l-a vândut lui Popa pe Mihăiţă, cu susţinătorii acestuia din urmă ofertaţi la legătură. A, pardon: aţi spus că Ceafă Groasă nu are nicio expertiză nimica în avioane, deci ce caută el acolo la avioane? Ei, şi voi acuma: noi v-am spus ceva de mamă?

Cheliosul, osânzosul şi securilosul

Unul dintre chelioşii influenţi de la partidoiul central care se laudă că face şi desface cum vrea el politichia de la Iaşi este, aşa cum ştiţi, sforarul combinator Codrin Ştersănescu. Da, ştim că omul nu mai are atâta înfluenţă pe câtă avea până acuma vreo două luni, căci de la ultimul congres încoace a intrat într-un clenci cu Drac Nea şi a ieşit de acolo total zburlit politic. Dar staţi pe pace, dacă vă alarmaţi cumva, căci a rămas destul de influent, mult mai mult decât ar merita. Dar nu asta voiam să detaliem, ci cum anume controlează el anumite cotloane politice de la Iaşi. Cu fostul premare Jiji v-am spus că e amic bun, căci vine aici la orice aniversare mai de soi a fostului edil, la fel şi cu aripa Castanciu din partidoiul ieşean, căci prin asta îşi asigură reciproc influenţă, ambii, el şi tăticuţul, având origini comune de pe vremea când erau colegi de partid la Pereme. O chestiune mai puţin ştiută de mulţi este că orice zoaie pe care vrea s-o arunce în capul vreunui politician local, cheliosul Codrin poate s-o facă, căci comandă cum vrea la Bunăzoaia godacului şantajist Ghihocel. Iar aicea zice-se că are intrare prin alt sforar politic trecut pe la zdup, naş de-al buhaiului: fostul şef de gazetă naţională de şantaj Roş K. Stănexu, zis şi Securilă, personagiu care l-a băgat pe godac în unele combinaţii economico-penale inclusiv prin alte judeţe ale ţării, şi din care famiglia acesuia încă mai suge şi acuma, având astfel obligaţii la el. Asta, aşa, v-o spunem ca să ştiţi ce caută pe aici cheliosul, când vine pe la Iaşi, şi cu ce pleacă el înapoi...

PS: Iacătă că n-am mai apucat să vă spunem una tare ce-o lăsasem pe la urmă: ce legătură are Iaşul cu marea lovitură prin care va fi doborât în curând Călin Popexu Moliceanu: şpaga aia de 20 de milioane de iepuroi. Staţi deci mâine de dimineaţă pe aproape, că, vorba lui Gâdea: vine nucleara!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un concurs de arhitectură care poate da Iaşului o nouă clădire emblematică

Toni HRIŢAC

Un concurs de arhitectură care poate da Iaşului o nouă clădire emblematică

Anunţul companiei Iulius apropie de sfârşit o dezbatere publică care în urmă cu trei ani a mobilizat societatea civilă ieşeană. Au fost douăsprezece ore de discuţii aprinse, marcate de suspiciune şi neîncredere. Este însă atributul unui oraş de valoare să scoată o asemenea soluţie după discuţii încinse.

opinii

Franţa: un guvern de tranziţie, dar cu probleme

Alexandru CĂLINESCU

Franţa: un guvern de tranziţie, dar cu probleme

După ce reluaseră sloganul clasic, „să punem stavilă extremei drepte”, au descoperit că extrema stângă, sub conducerea lui Jean-Luc Mélenchon, a devenit mai periculoasă decât partidul lui Marine Le Pen. În consecinţă, executivul actual (căruia comentatorii îi prevăd o viaţă scurtă) a fost alcătuit în aşa fel încât să „ciupească” (scuzaţi termenul) din electoratul mélenchonist.

Cine ocupă scaunul gol?

George PLEȘU

Cine ocupă scaunul gol?

Iaşul are nevoie de un organism care să direcţioneze, să ghideze şi să potenţeze eforturile culturale ale comunităţii, de la administraţia locală şi instituţiile culturale de stat, la societatea civilă, sectorul cultural independent şi până la publicul existent şi dezvoltarea de noi audienţe. Fie că se va chema Institutul Cultural Ieşean sau în orice alt fel, înfiinţarea sa este esenţială pentru a reprezenta interesele industriilor culturale şi creative şi a realiza cât mai rapid o strategie culturală care să facă parte dintr-o viitoare strategie de oraş.

IN MEMORIAM: Am pierdut un model - prof. dr. Victor Strat

dr. Eugen TÂRCOVEANU

IN MEMORIAM: Am pierdut un model - prof. dr. Victor Strat

Alături de alte mari personalităţi chirurgicale, profesorul Victor Strat se înscrie în galeria celor care au contribuit la progresul şi modernizarea chirurgiei din ţara noastră. Şcoala pe care a format-o îi este pe deplin recunoscătoare şi îi va păstra o vie amintire.

pulspulspuls

Agamiţii Dandanache de la Iaşi: o lungă şi tristă poveste de succes

Agamiţii Dandanache de la Iaşi: o lungă şi tristă poveste de succes

Tare ne-am mai amuzat alaltăieri, stimaţi telespectatori, când l-am auzit pe fostul şef liberal nea Şică Orban dezvăluind boborului, la o emisiune teve şi oră de maximă audienţă, şi chiar de ziua lui, cum a trebuit el săracul să-i paraşuteze pe listele parlamentare liberale pe actualul premier Ciucă şi pe actualul menistru al Justiţiei Predoiu, totul la intervenţii din afara partidului (de la Cotroceni, adicătelea). 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.