Ce ciudăţenii se mai întâmplă pe ogorul partidoiului ieşean
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Ce ciudăţenii se mai întâmplă pe ogorul partidoiului ieşean

GALERIE
puls
  • puls
- +

Ceva ciudat simţim că parcă se întâmplă la partidoiul ieşean în ultimele zile, dragi cetitori. Şi nu ştim dacă are legătură cu aşezarea taberelor în vederea pregătirii alegerii conducerii viitoare a filialeri au ba. 

Contextul pare a fi însă oarecum altul, nu unul de alegeri interne. De-un par egzamplu, observăm că o parte dintre membrii mai vizibili ai filialei tot iau distanţă faţă de Mihai Chirica, curtat până de curând de mai toţi din partidoi în speranţa unui post de vice la primărie.

Gurile rele zic însă că un ordin recent de la conducerea centrală a partidoiului, din zona lui Ciolacu, ar fi transmis la Iaşi abandonarea tratativelor cu Chirica, pe motiv că omul e mort politic. la fel, din zona liberală de la centru ar fi venit iondicaţiuni clare: refuz total pentru orice colaborare cu PSD. Caz în care, e clar, nu se mai poate construi nimic pe ideea asta uselistă uitată în păpuşoi.

Amicul Archibald Tănase ne semnalează însă un alt aspect, ca să vedem că nu chiar toţi din partidoi au aruncat la coş varianta Chirica. Ia’n treceţi aşadar şi cetiţi pulsuleţul următor, ca să vedeţi cine, ce şi cum! Dar oare pentru ce?

Şi ce combinaţii pune la cale nea Măricel pentru sezonul primăvară-vară

Aşadar, iacătă ce fragment interesant a găsit amicul Archie alaltăieri într-o gazetă locală apropiată partidoiului, totul într-un interviu baban luat şefului filialei de la partidoi, nea Măricel!

Citiţi aşadar cu atenţie, ca să vedeţi cum se împacă ordinul cu abandonarea lui Chirica cu curtea pe care nea Măricel încă i-o trasează discret, cu un scop numai de el ştiut (sau poate şi de alţii, cine mai ştie): „Trebuie să ne schimbăm mentalitatea aceasta că în administraţie trebuie să comisonezi, să faci combinaţii... Asta încearcă cei care vin pe funcţii fără să aibă o meserie în spate! Aceştia au învăţat meserie doar din cărţi, fără să aibă în spate experienţa. Excepţie face Mihai Chirica, care a pornit de jos şi are o experienţă de câteva decenii în administraţie...”

O-ho-hoo, dragii moşului, apăi ce avem noi aicea? Hopa!? Oare să aibă legătură cu faptul că băieţii lui nea Măricel din conţilul local încă n-au renunţat la vise? Sau nea Măricel are o socoteală mai profundă, de care vom vorbi într-un episod viitor? Întrebăm, nu dăm cu paru’...

PS: N-am mai apucat să vă povestim pe astăzi cum mai stă treaba peste pârleaz de partidoiu, adicătelea la liberalii fără conducere. Staţi însă pe fază, căci avem ceva noutăţi bombă de acolo! Vorbim mâine, imediat după cafeluţa de dimineaţă: pa şi pusi, ura şi la gară!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pesedistul bun, pesedistul rău

Cătălin ONOFREI

Pesedistul bun, pesedistul rău

În viitor, se vor înmulţi cazurile în care înţeleptul Vasile se va contra cu ţăranul Marcel! 

Filmuletul zilei

opinii

Din ce în ce mai buni

Briscan ZARA

Din ce în ce mai buni

Ideea pensionării la 70 de ani mi se pare bună, însă doar ca idee, nu ca lege. Pentru că se ştie faptul că românii sunt extrem de buni la interpretarea oricărui text, fie el biblic, politic sau legislativ, şi vor fi în stare să scoată din asta ceva cu totul şi cu totul diferit decât ce s-a intenţionat, chiar pervers.

Glose la Eminescu

Nicolae TURTUREANU

Glose la Eminescu

* „E ochiul lui/ atotcuprinzător,/ scăldându-ne-n lumină/ preacurată.// Poeţi ce-au fost,/ poeţi ce au să vină,/ traşi pe a poeziei sale roată.”

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

Mihai DORIN

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

În vremea lui, Eminescu a fost de puţini înţeles, de unii iubit, de mulţi urât. Nimic nou sub soare. Să înţelegi un om care venea din adâncul timpului, de la „izvoarele veşnice” din care, vorba lui Iorga, se nutresc „naţiile şi secolele”, nu era la îndemână decât spiritelor alese. Iar acestea erau puţine, într-un timp anomic, în care regulile le făceau parvenţii, năimiţii, patrioţii de profesie, speculanţii „frazei”, adică ai vorbelor fără duh, învăţate pe de rost, pentru a camufla adevărul vieţii. Cronicarul acelui timp e perceput a fi Caragiale, întrucât râsu-plânsu are mai mare trecere decât tragicul eminescian. Cei doi se întâlnesc însă în pasiunea de a devoala adevărulşi a vitupera impostura.

pulspulspuls

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Of, of, că grele vremuri am mai ajuns să trăim la Iaşi, stimaţi telespectatori, încât iote că nu trec două zile şi iar ne năpădesc informaţiile pe surse toate una şi una despre dosarele mai marilor zilei, fie Mihăiţă, fie dom’ Costel. 

Caricatura zilei

City manager

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.