Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Ce corpuri de iluminat să alegi în funcție de destinația fiecărei camere (P)

GALERIE
minimalistcatwalkandwhite28thbirthdayinvitation12001500pxfacebookeventcover
  • minimalistcatwalkandwhite28thbirthdayinvitation12001500pxfacebookeventcover
- +

Atmosfera oricărei camere și sentimentul de acasă al unei locuințe este influențat în mare parte de corpurile de iluminat. Fie că simți nevoia unei schimbări sau ești deja în plin proces de renovare este foarte important să alegi iluminatul atât dintr-o perspectivă estetică, cât și una funcțională.

Recomandarea specialiștilor din acest domeniu este să alegi modalitatea în care vei lumina fiecare încăpere dinainte să te decizi asupra locului fiecărei piese de mobilier și a obiectelor decorative. Bineînțeles că nu există un tip de iluminat destinat cu rigurozitate unei singure încăperi, însă pentru a beneficia de cantitatea de lumină adecvată fiecărui spațiu din locuință, este important să înțelegi rolul produselor din această arie.

Iluminarea livingului

Această zonă a locuinței este locul în care petrecem majoritatea parte a timpului, iar luminile trebuie să acopere fiecare activitate desfășurată aici. Pentru momentele liniștite și relaxante petrecute pe canapea ori pentru serile cu prietenii, lustrele LED reprezintă o alegere inspirată. Lumina oferită de acestea este intimă, plăcută, iar din punct de vedere al design-ului, oferă un aer modern întregii încăperi. De asemenea, dacă în living există și o zonă de luat masa, lustra amplasată deasupra mesei va delimita spațiul de restul camerei.

În catalogul de produse DM Living poți găsi modele de corpuri de iluminat care să te inspire să alegi o lustră potrivită pentru livingul din casa visurilor tale.

În același timp, într-un living, există și nevoia de a lumina anumite colțuri, precum cel destinat cititului. Lampadarele LED sunt astfel perfecte pentru momentele liniștite de lectură. Ele completează armonios atmosfera intimă și cadrul estetic.

Iluminarea dormitorului

În dormitorul matrimonial se recomandă o lumină difuză care să creeze atmosfera potrivită de dinainte de domn. Pentru a crea întocmai acest ambient plăcut, poți apela la aplice LED dispuse de o parte și de cealaltă parte a patului sau a încăperii. De obicei, în dormitor se află și dulapul cu haine astfel că cele două corpuri de iluminat vor oferi lumina necesară pentru alegerea hainelor, iar seara lumina oferită de o singură aplică va fi potrivită pentru ritualul de somn.

Iluminarea bucătăriei

Se spune că bucătăria este inima casei, locul în care se întâmplă magina culinară deci, merită o iluminare corespunzătoare. Gătitul presupune atenție, de aceea în bucătărie este necesar iluminatul de lucru și anume spoturile LED încorporate în mobilă. Acestea oferă cantitatea de lumină suficientă pentru desfășurarea tuturor activităților.

Atunci când alegi corpurile de iluminat trebuie să te asiguri că sunt de tip LED, indiferent de design-ul acestora. 

Tehnologia de tip LED oferă numeroase beneficii precum utilizarea eficientă, durată de viață prelungită în comparație cu becurile clasice și reducerea consumului de energie electrică. 

Poți găsi lustre LED pentru întreaga locuință în oferta de produse de la DM Living.

 



 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri