Ce dobânzi pot obţine ieşenii care investesc în titluri de stat
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 20.06.2021

Ce dobânzi pot obţine ieşenii care investesc în titluri de stat

GALERIE
titluri de stat
  • titluri de stat
- +

Ieşenii care au bani puşi deoparte şi vor să îi dea cu împrumut statului pot cumpăra, în această perioadă, titluri de stat prin intermediul Programului Tezaur 2020. Scadenţele sunt la 1, 2, 3 şi 5 ani, cu dobânzi de 3,5%, 4%, 4,25%, respectiv 4,75%. Titlurile pot fi cumpărate de persoanele fizice rezidente care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii, veniturile obţinute din dobânzi fiind neimpozabile. 

Potrivit economistului Bogdan Căpraru, prof.univ.dr. în cadrul Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor (FEAA) din Iaşi, titlurile de stat pentru populaţie sunt atractive din punctul de vedere al randamentului, reprezentând o alternativă sigură de economisire pentru cetăţeni. "Prin titlurile de stat, românii care economisesc au o alternativă la clasicele depozite bancare ori alte instrumente pentru a-şi plasa banii. Este o investiţie sigură, deoarece sunt garantate de stat, iar câteva dintre avantajele cumpărării acestor titluri constau în faptul că dobânda este atractivă şi nici nu se impozitează. De asemenea, românii au ocazia să susţină finanţarea cheltuielilor publice pentru combaterea pandemiei COVID-19 şi a programelor de sprijinire a sectoarelor afectate de criza sanitară. Astfel, statul poate atrage pe această cale o parte din resursele financiare necesare acoperirii deficitului bugetar în creştere din cauza acestor cheltuieli", a transmis pentru "Ziarul de Iaşi" Bogdan Căpraru.  

Titlurile de stat lansate începând cu data de 1 iulie 2020 sunt în forma dematerializată şi au valoare nominală de 1 leu. Pot fi cumpărate până pe 31 iulie de la unităţile Trezoreriei Statului, până pe 29 iulie prin Compania Naţională Poşta Română pentru mediul rural, iar până pe 30 iulie pentru mediul urban, prin Compania Naţională Poşta Română. De menţionat că a fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Italia sau Finlanda?

Nicolae GRECU

Italia sau Finlanda?

Ce cale se va alege pentru naţionala României în urma Euro2020?

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Autorul serialului rememorează în continuare cu emoţie şi descrie amănunţit primele lecţii de pe parcursul iniţierii sale în umila sectă a pescuitorilor cu undiţa de la Dunăre.

Îndemnuri de la Maica Siluana

pr. Constantin STURZU

Îndemnuri de la Maica Siluana

Tot cu gândul la Maica Siluana (1944-2021). Şi la ceea ce ne-a învăţat. Nu atât din cărţi, cât din cele trăite, experiate. Deschid un volum al său care-mi este foarte aproape de inimă: "Uimiri, rostiri, pecetluiri". Cuprinde o sută de "capete de învăţătură", de folos celui ce caută ieşirea din starea de păcat şi intrarea în bucuria lui Dumnezeu. Împărtăşesc cu voi câteva sclipiri din îndemnurile şi încredinţările sale.

Perspectivă inversă

arh. Ionel OANCEA

Perspectivă inversă

O dată cu realizarea primului plan urbanistic general al Iaşului în anii 1996-1998, managerul de atunci al proiectului a propus informatizarea regulamentelor de urbanism aferente zonelor funcţionale şi situaţiei juridice ale terenurilor astfel încât acestea să poată fi extrase automat la întocmirea certificatelor de urbanism. 

pulspulspuls

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Dacă tot auzim că unii cetitori se plictisesc în casă de la atâta ploaie pe afară, am zic că numai bine pe azi să vă servim la lectură ceva fain, uşurel, fără colesterol şi, evident, cu multă coenzima Q10, ca să meargă şi chircit la birou, dar şi lăfăit în fotoliu. 

Caricatura zilei

Asta zebră!

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.