anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 09.08.2020

Ce dobânzi pot obţine ieşenii care investesc în titluri de stat

GALERIE
titluri de stat
  • titluri de stat
- +

Ieşenii care au bani puşi deoparte şi vor să îi dea cu împrumut statului pot cumpăra, în această perioadă, titluri de stat prin intermediul Programului Tezaur 2020. Scadenţele sunt la 1, 2, 3 şi 5 ani, cu dobânzi de 3,5%, 4%, 4,25%, respectiv 4,75%. Titlurile pot fi cumpărate de persoanele fizice rezidente care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii, veniturile obţinute din dobânzi fiind neimpozabile. 

Potrivit economistului Bogdan Căpraru, prof.univ.dr. în cadrul Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor (FEAA) din Iaşi, titlurile de stat pentru populaţie sunt atractive din punctul de vedere al randamentului, reprezentând o alternativă sigură de economisire pentru cetăţeni. "Prin titlurile de stat, românii care economisesc au o alternativă la clasicele depozite bancare ori alte instrumente pentru a-şi plasa banii. Este o investiţie sigură, deoarece sunt garantate de stat, iar câteva dintre avantajele cumpărării acestor titluri constau în faptul că dobânda este atractivă şi nici nu se impozitează. De asemenea, românii au ocazia să susţină finanţarea cheltuielilor publice pentru combaterea pandemiei COVID-19 şi a programelor de sprijinire a sectoarelor afectate de criza sanitară. Astfel, statul poate atrage pe această cale o parte din resursele financiare necesare acoperirii deficitului bugetar în creştere din cauza acestor cheltuieli", a transmis pentru "Ziarul de Iaşi" Bogdan Căpraru.  

Titlurile de stat lansate începând cu data de 1 iulie 2020 sunt în forma dematerializată şi au valoare nominală de 1 leu. Pot fi cumpărate până pe 31 iulie de la unităţile Trezoreriei Statului, până pe 29 iulie prin Compania Naţională Poşta Română pentru mediul rural, iar până pe 30 iulie pentru mediul urban, prin Compania Naţională Poşta Română. De menţionat că a fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un sezon de ducă-se pe pustii

Nicolae GRECU

Un sezon de ducă-se pe pustii

Bine că ne-a mers: bine că a câştigat CFR campionatul după un meci tranşat fără comentarii, bine că a promovat cine trebuie, bine că lobby-ul, uneori deşănţat, pentru salvarea lui Dinamo, a dus la soluţia solomonică destinată a linişti pe toată lumea. Şi bine că a scăpat şi Iaşul de coşmar.

Filmuletul zilei

opinii

Remanenţe protocroniste în înţelegerea unor momente importante din istoria creştinismului românesc (IV)*

Eugen MUNTEANU

Remanenţe protocroniste în înţelegerea unor momente importante din istoria creştinismului românesc (IV)*

Se argumentează în continuare necesitatea de a face distincţie între declararea de către Sfântul Sinod a Sfântului Andrei drept patron al României şi realitatea istorică a faptului că „cel dintâi chemat” dintre apostolii lui Iisus Hristos a predicat în Scythia (Dobrogea actuală), cu mai multe secole înainte ca poporul român să se fi format ca atare.

Greyhound - un film pe care-l aşteptam de la Tom Hanks (II)

pr. Constantin STURZU

Greyhound - un film pe care-l aşteptam de la Tom Hanks (II)

În această a doua parte a articolului vom sonda alte câteva elemente ale filmului ce au corespondent în viaţa duhovnicească. Convoiul de nave care pleacă din Statele Unite spre Marea Britanie trece prin trei zone. 

O călătorie ratată

Alexandru CĂLINESCU

O călătorie ratată

Frumoase sunt, în schimb, ilustraţiile, cărţi poştale aflate în colecţia autorului. Altfel, încercarea lui Radu Mârza de a ne fi ghid într-o călătorie care se anunţa promiţătoare este un eşec. Am dus-o până la capăt din obligaţie profesională: mărturisesc însă că am fost tentat să cobor la prima staţie.

pulspulspuls

Hopaa: cine-i musiu?

Hopaa: cine-i musiu?

Pe personagiul din prim plan, din ce am văzut, au avut grijă colegii noştri să vi-l prezinte: figurează în dosarul imobiliarilor de la DIICOT ca omul ce făcea legătura dintre imobiliari şi cei cu ştampila din premărie. 

Caricatura zilei

Degustare

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.