Ce drumuri şi pe câţi bani se mai modernizează în judeţ
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 12.05.2021

Ce drumuri şi pe câţi bani se mai modernizează în judeţ

GALERIE
modernizare drumuri
  • modernizare drumuri
- +

Contractul de modernizare a 5,4 km de drum judeţean (DJ 208G) între localităţile Kogălniceni şi Heleşteni via Oboroceni, în vestul judeţului, a fost relansat în licitaţie la un preţ majorat cu peste o treime. 

Prima încercare de atribuire a lucrărilor a dat greş: nicio companie nu s-a arătat interesată de valoarea de 7 milioane de lei estimată de cei de la Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor. Consilierii judeţeni au fost de acord cu modificarea devizului, astfel că licitaţia iniţiată ieri pleacă de la 9,54 de milioane de lei fără TVA.

Ofertele sunt aşteptate până pe 24 octombrie şi, după desemnarea unui câştigător, acesta va avea la dispoziţie 9 luni pentru finalizarea lucrărilor, cu o garanţie de cel puţin 3 ani. La şedinţa de ieri a CJ, alte trei segmente de drum judeţean au primit mai mulţi bani pentru modernizare. Pe DJ 248E, între satele Alexeşti şi Cuza Vodă (3 km), devizul a fost majorat cu 45 la sută, de la 5,8 milioane de lei la 8,5 milioane (TVA inclus). Pentru cei 6,5 km dintre Ruginoasa şi Heleşteni, pe DJ 280D, devizul a crescut cu aproape 5 milioane de lei, până la 19,2 milioane. Cu o treime a crescut şi suma alocată modernizării a 29 km din DJ 282D între Româneşti-Podu Iloaiei-Popeşti-Mădârjac, distanţă împărţită în trei segmente, până la 77,2 milioane de lei. La fel ca proiectul anterior, este vorba de corecţii aduse unor hotărâri adoptate în iulie în plenul CJ. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Formatul Bucureşti - 9

Lucian DÎRDALA

Formatul Bucureşti - 9

Ceea ce a reieşit, însă, în urma reuniunii virtuale organizate de România, ne lasă să înţelegem că opinia majoritară a central- şi est-europenilor este favorabilă întăririi legăturii transatlantice şi, implicit, găsirii unei modalităţi de afirmare a potenţialului politico-militar al Europei care să nu pună în cauză coeziunea NATO.

Filmuletul zilei

opinii

Justificările justiţiei

Florin CÎNTIC

Justificările justiţiei

Cum lumea este încă agitată după măcelărirea cinică a unui urs de trofeu de către un cetăţean din Liechtenstein invitat dubios şi cam ilegal de nu ştiu ce asociaţie maghiară de vânători din Covasna, a trecut neobservat un eveniment important: o hotărâre a Curţii Constituţionale care a creat deranj în justiţie.

Avea tot felul de idei crazy

Radu PĂRPĂUȚĂ

Avea tot felul de idei crazy

Viki ar fi fost o fată frumoasă, dacă n-ar fi avut pe obrazul drept şi pe gât cicatricile hidoase ale unei arsuri. Când avea doisprezece ani, taică-său venise acasă beat şi o pusese să aprindă lampa abia stinsă şi încinsă. În urma exploziei, rămăsese pe toată viaţa însemnată. 

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (IV)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (IV)

Am întâlnit deseori muzicieni care, ascultând cuvintele admirative despre o creaţie a lor din trecute perioade, preferau comentariile celor mai recente realizări - atitudine firească în cazul profesionistului preocupat mereu să evolueze. Totuşi, adăugând ultima serie de tuşe la portretul lui Cristian Mandeal, mă voi întoarce mai întâi la cronicile concertelor susţinute la Iaşi, deşi selecţia este dificilă, pentru că sunt numeroase, toate apreciative.

pulspulspuls

Ce ciudăţenii se mai întâmplă pe ogorul partidoiului ieşean

Ce ciudăţenii se mai întâmplă pe ogorul partidoiului ieşean

Ceva ciudat simţim că parcă se întâmplă la partidoiul ieşean în ultimele zile, dragi cetitori. Şi nu ştim dacă are legătură cu aşezarea taberelor în vederea pregătirii alegerii conducerii viitoare a filialeri au ba. 

Caricatura zilei

De ce ești mai iute cu antenă?

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.